- הלכה
- שאלות כלליות
405
שאלה
ראיתי שהרב נשאל מדוע אנו חוששים לנתינת טעם באיסורים גם בכלים של ימינו, שנראה שאינם בולעים ופולטים, והשיב שהדבר לא נבדק ואינו יוצא מכלל שמועות.
אך לי הדבר אינו מובן: הלא אנו מבשלים באותם כלים מאכלים שונים, אחד אחרי השני, לעיתים כמה פעמים ביום, והדבר ברור כשמש שאיננו מרגישים שום טעם. האם אין זה מספיק?
תשובה
אם יקבע על ידי המומחים שהמתכות שבימינו אינם בולעות, כמו זכוכית לשיטת חכמי ספרד, לא יהיה דין של טעם. חכמים דיברו על מציאות מסויימת שבה הכלים בולעים, אם המציאות שונה הרי שעל זה הם לא דיברו.