225 שיעורים

גזירת קיטניות - טעמי הגזירה ומה נכלל בה
הרב יצחק בן יוסף | ניסן תשפ"ה

מצה שמורה
הרב חיים סבתו | א' ניסן תשפ"ה

הכשרת כלים ומטבח לפסח
הרב אליעזר מלמד | א' ניסן תשפ"ה

מה מחפשים בבדיקת חמץ?
הרב אריאל בראלי | א' ניסן תשפ"ה

"החודש הזה לכם ראש חודשים" - מה העבודה שלנו?
הרב ראובן ששון | א' ניסן תשפ"ה

"ושמרתם את המצות" – איזה שימור צריך בהכנת המצות?
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | א' ניסן תשפ"ה

פרשת פקודי תשפ"ה – סבון ותמרוקים בפסח
הרב שמואל אליהו | כ"ה אדר תשפ"ה

ברכה על שברי מצה מטוגנת עם ביצה (מצ"ה ברי"י) וכופתאות (קניידלך)
הרב יצחק בן יוסף | אדר תשפ"ה

איסור חמץ
השתלשות ההלכה מהגמרא והראשונים בדין 'חוזר וניעור' באיסור חמץ
הרב אריאל כהן סקלי | כ"ה אדר תשפ"ה

מהות המצה
שני עניינים באכילת לחם עוני בפסח: א. המצה נקייה מהשפעות זרות, וכך היא פועלת עלינו לצאת לגאולה מהשפעות זרות. ב. הגאולה באה מהעולם העליון שעניינו הוא פשיטות ומהות אחת, וזה עניינה של המצה – הפשיטות שבה.
הרב חיים אביהוא שוורץ | כ"ד אדר התשפ"ה

ביעור חמץ כשי"ד בניסן חל בשבת
פסחים יא ע"ב, יג ע"א, מט ע"א
כשי"ד בניסן חל בשבת - ביעור חמץ ושריפת תרומה | ביעור חמץ - ביום שישי י"ג בניסן או בשבת בבוקר י"ד בניסן | רבן גמליאל, ור' אלעזר ברבי צדוק, חכמים | ר' אלעזר בן יהודה איש ברתותא, רבי מאיר | הרמב"ם: "ומניח מן החמץ כדי לאכול ממנו עד ארבע שעות... והשאר מבערו מלפני השבת"
הרב יהודה זולדן | אדר תשפ"ה

גאולת מצרים מאז ועד היום
קצרים למועדים - הרב אלקנה ליאור
שמחה והודיה על גאולת מצרים, כיוון שאם לא היינו נגאלים אז, לפני 3350 שנה, היינו עד היום עבדים. הרב אלקנה ליאור ברעיון ומסר קצר לשבת הגדול וחג הפסח.
הרב אלקנה ליאור | ניסן תשפ"ד

אי אפשר להילחם ברע בלי להביא חלופה!
קורבן הפסח הוא שלילה של אלוהי מצרים. אבל מה האלטרנטיבה ליום שאחרי מצרים? ואיך מציבים אותה? ואיך כל זה קשור לניסיון של בני ישראל להכין חמץ גם אחרי שה' ציווה את משה על איסור חמץ בפסח? הרב עודד מילר ב"נקודה למחשבה" לחג הפסח.
הרב עודד מילר | ניסן תשפ"ד

שיא השיאים בפסח!
קצרים למועדים - הרב בניהו שרגא
הקשר בין שבת לפסח והסיבה שפסח גדול יותר. שלבי החתונה ושלבי השבת וכיצד עולים בהדרגה.
הרב בניהו שרגא | ניסן תשפ"ד

מחשבות טובות – דיבורים טובים
הרב נתנאל יוסיפון | י ניסן תשפ"ד

הנחיות להכשרה של כלים לפסח במטבח
הרב שמואל אריאל | ניסן תשפ"ד

עניין קרבן פסח
מתוך יום עיון לפסח בישיבת בית אל
קרבן פסח מיוחד בכך שנצרכת בו כוונה חיובית לשם המצוה, מה שאין כן בקרבנות אחרים - בהם מספיק שלא יתכוון כוונה פסולה. כל פרטי הלכות קרבן הפסח מבטא אחדות, את השימוש בכל חלקי העולם לעבודת ד' ולגילוי שמו בעולם. ו.
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | א' ניסן תשפ"ד

הגדרת מצה
מתוך יום עיון לפסח בישיבת בית אל
מהתבוננות במקורות וברבותינו הראשונים עולה, שהגדרת המצה אינה רק 'לא חמץ', אלא במובן מסוים המצה חייבת להיות בעלת פוטנציאל של חימוץ - שנמנע. יש בכך מספר דרכים, ולהם משמעות רעיונית המשליכה על עבודתנו וחיינו.
הרב אליהו בלומנצווייג | א' ניסן תשפ"ד

מצוות אכילת מצה
מתוך יום עיון לפסח בישיבת בית אל
שני גדרים באכילת מצה: 'בערב תאכלו מצות' - שהיא מצת מצוה, ו'על מצות ומרורים יאכלוהו' - שהיא מצה הנאכלת עם הפסח. לגדרים אלו השלכות ונפקא מינות. ההגדה אין עניינה סיפור גרידא, אלא הודאה. אליהו הנביא - משיב לב אבות על בנים.
הרב יעקב שפירא | א' ניסן תשפ"ד
