9 שיעורים

בזכותיה דרבי מאיר עננו
מאמר שמאיר זווית חדשה ומפתיעה בדמותו של רבי מאיר
הרב נתנאל יוסיפון | אייר תשע"ה

דבקות ישראל בה' - גדולה מכל דבר
דברים לפרשת בחוקותי ול"ג בעומר
דבקות ישראל בפרשת בחוקותי, בתורת ר' מאיר בעל הנס ורשב"י.
הרב חיים בן שושן | י"ד אייר תשע"א

דמותו של רבי מאיר בעל הנס
רבי מאיר בעל הנס הוא אחד מהתנאים שהיה בהם אורו של משיח וראה את המציאות במבט רחב בהתבוננות פנימית המוציאה את האור מכל חושך
הרב משה חביב | י"ד אייר

הילולא של רבי מאיר בעל הנס
מתוך "קול צופייך" גיליון 400
מקובל במסורת מדור לדור, שרבי מאיר ביקש להקבר בעמידה, כך שאם יבוא המשיח ותהיה תחיית המתים, הוא יקום כפי שנפטר בגיל זקנה, ויוכל לרוץ מייד לקראתו. הרב מרדכי אליהו על יום ההילולה של ר' מאיר בעל הנס.
הגאון הרב מרדכי אליהו זצ"ל | אייר תשס"ז

רבי מאיר - הנס והמשל
משלי ד' פסוק ט"ו
רבי מאיר הוא המאור לישראל במשליו. הוא בעל הנס - שכל כולו נמנע מניסים - אך כולם יכולים להנצל בזכותו; באור משלי רבי מאיר.
הרב עידו יעקובי | י"ד אייר תשס"ז

משרתו של ר' מאיר
חלק ג'
במעשים רבים מובא שר' שמעון בן אלעזר היה צעיר מר' מאיר ושהיה תלמידו ומשרתו. אולם הצורך של ר' מאיר ושל ר' יהודה בן בבא להתייחס למעשה שסיפר ר' שמעון בן אלעזר על ה"מכוער" שפגש ב"שפת הים" - מראה שהוא לא היה צעיר מהם. הרמב"ם והר"ש מקינון הכריעו שר' שמעון בן אלעזר היה בדורות שקודם לר' מאיר, והמעשים שהוא מופיע בהם כתלמידו של ר' מאיר - הם עצמם משל.
הרב מרדכי הוכמן | אדר תשס"ו

ספר התורה של ר' מאיר
חלק ב'
המקומות "טבריה" ו"בקעת ארבל" מסמלים באגדות חז"ל גאולה דרך עמל התורה, ואלו "בית שאן" מסמלת גאולה דרך עמל המלאכות; והתבאר שמעשים הקשורים ל"כתיבת ספר תורה" מרמזים על הדרכים השונות להבאת הגאולה; ולפי משמעות זו ניתן להבין אגדות נוספות שבהן מופיעים מושגים אלו.
הרב מרדכי הוכמן | אדר תשס"ו

המכוער וספר הגאולה
חלק א'
ר' שמעון בן אלעזר יצא מבית רבו ופגש במישהו וקרא לו "ריקה" ו"מכוער", מתברר שהיה זה אליהו שגילה לו ש"הריקן" מתורה שרודף אחר המלאכות יביא מרפא למצבו של עם ישראל והוא ה"קנה" שבאמצעותו נכתב ספר גאולת ישראל. חסיד אחד חולק ומגלה שמי שרודף אחר המלאכות נחשב לקבור ב"מחצלת של קנים" ואינו נכנס לפנים מן הפרגוד. ר' מאיר מנסה לפשר בין הצורך להישאר בבית המדרש לבין הצורך לעמול במלאכות, אך פשרתו אינה מתקבלת.
הרב מרדכי הוכמן | אדר תשס"ו
