yeshiva.org.il


מבחנים הלכה הלכות כשרות הפרשת חלה

א. לכתחילה בגמר הלישה, בדיעבד אפילו אחרי האפייה.
ב. לכתחילה בגמר הלישה, בדיעבד אפילו אחר האפייה, אך בלי ברכה.
ג. לכתחילה אחר האפייה, אם יש חשש שישכח אפשר להפריש לפני הלישה.
ד. אחרי האפייה.

א. כל בצק
ב. אם נילוש בארץ ישראל
ג. מהתורה - רק אם נילוש בא"י, ומדרבנן גם אם נילוש בחו"ל
ד. לכתחילה כל בצק, וטוב להחמיר ולהפריש גם מבצק שנילוש בחו"ל.

א. למי שלש את הבצק.
ב. למי שאפה את הבצק.
ג. לאשה.
ד. לאשה, אם היא עומדת ללדת.

א. בכל אופן
ב. בשום אופן
ג. לצורך חולה (אפילו שאין בו סכנה)
ד. לצורך עניים, או סעודת מצוה.

א. 1.66 ק"ג
ב. 1.25 ק"ג
ג. 2 ק"ג
ד. יש אומרים א' ויש אומרים ב'.

א. רק בבלילה עבה, או שלפחות מקצתה מיועדת לאפייה.
ב. רק המיועדת לטיגון.
ג. רק המיועדת לבישול.
ד. אם כולה מיועדת לטיגון או חלקה לבישול - חייבת.

א. כן
ב. לא
ג. רק אם החלקים מיועדים לאותו אדם
ד. רק אם מכילה יותר מ3 ק"ג.

א. אם נוגעות זו בזו
ב. אם נמצאות בכלי אחד
ג. תשובות א, ב נכונות.
ד. תשובות א, ב נכונות, אלא אם כן מקפידים שלא יגעו זה בזה, שאז אינן מצטרפות.

א. כלשהו
ב. כלשהו, ויש נוהגים כזית
ג. כזית
ד. כביצה

א. נאכלת בירושלים.
ב. כתרומה, שמותרת רק לכהנים.
ג. מותרת לכהנים, ובזמן הזה כיון שהיא טמאה יש לשרפה.
ד. מותרת לכהנים או לויים, ובזמן הזה כיון שהיא טמאה יש לשרפה.