כף החיים (סופר) - כף החיים (השני): הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(תוכן רב)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 14: שורה 14:


==ישיבת כף החיים==
==ישיבת כף החיים==
הישיבה הוקמה על ידי הרב שלמה רוזנר{{הערה| ראה באתר הישיבה במדור המלצות בהמלצת '''בד"ץ העדה החרדית''' בהזכרת הרב רוזנר בהנהלת הישיבה יחד עם הרב סופר}} והרב יעקב חיים סופר (הנין) ביום לידת ופטירת [[משה רבינו]] יום [[ז' באדר]] בשנת [[ה'תשל"ט]], בעצת רבם הרב יעקב פרידמן ראש ישיבת '''תפרח''' שבדרום, ובברכתם של רבי [[יעקב ישראל קנייבסקי]] ורבי [[אלעזר מנחם מן שך]] מ[[בני ברק]], ונקראת על שם הספר "[[כף החיים]]" על שולחן ערוך אורח חיים ויורה דעה, שחיבר זקינו של הרב סופר, הרב [[יעקב חיים סופר]]. תחילה שכנה הישיבה בבית כנסת "חוג שבע" שברחוב '''דוד''' ב[[ירושלים]], לאחר מכן עברה ל[[רחוב בר-אילן]] '''מאיר''' הרחוב הסמוך ב[[ירושלים]], בשנת [[התשנ"ב]] ראש חודש הרחמים חודש [[אלול]] הוקמה ישיבת '''תורת יעקב''' על שם רבי יעקב חיים סופר בעל כף החיים ותיפקדה כ10 שנים, היא היוותה מסגרת לנערים מצטיינים ומסגרת לנוער נושר ברחוב '''אוהלי יוסף''' 14 ב[[ירושלים]], המשגיח היה הרב '''עוזיאל כהן''' ומראשי הישיבה היה גיסו הרב '''שמואל אביגדור אריאלי''' (כיום ראש ישיבת ברכת ישראל בשכונת רמות), בנו בכורו של ראש הישיבה הרב הגאון '''אברהם אליעזר סופר''' מחבר ספרים רבים וחשובים היה מי שכיהן בה והיה '''ראש הקיבוץ''' לעשרות בחורים, וגם הדפיס עמם קבצים תורניים על מסכתות [[סנהדרין]] ו[[כתובות]] בשם '''תורת יעקב''', אך בשנת [[ה'תשס"ב]] נסגרה הישיבה. למקום עברה ישיבת '''כף החיים''' לרחוב '''אוהלי יוסף''' בשכונת [[גבעת משה]] הנקראת [[גוש 80]] ב[[ירושלים]].
הישיבה הוקמה על ידי הרב שלמה רוזנר{{הערה| ראה באתר הישיבה במדור המלצות בהמלצת '''בד"ץ העדה החרדית''' בהזכרת הרב רוזנר בהנהלת הישיבה יחד עם הרב סופר}} והרב יעקב חיים סופר (הנין) ביום לידת ופטירת [[משה רבינו]] יום [[ז' באדר]] בשנת [[ה'תשל"ט]], בעצת רבם הרב יעקב פרידמן ראש ישיבת '''תפרח''' שבדרום, ובברכתם של רבי [[יעקב ישראל קנייבסקי]] ורבי [[אלעזר מנחם מן שך]] מ[[בני ברק]], ונקראת על שם הספר "[[כף החיים]]" על שולחן ערוך אורח חיים ויורה דעה, שחיבר זקינו של הרב סופר, הרב [[יעקב חיים סופר]]. תחילה שכנה הישיבה בבית כנסת "חוג שבע" שברחוב '''דוד''' ב[[ירושלים]], לאחר מכן עברה ל[[רחוב בר-אילן]] '''מאיר''' הרחוב הסמוך ב[[ירושלים]].
 
==ישיבת תורת יעקב וסניפים נוספים==
כ13 שנה לאחר הקמת ישיבת כף החיים, בשנת [[התשנ"ב]] ראש חודש הרחמים חודש [[אלול]] הוקמה ונפתחה ישיבה נוספת ישיבת '''תורת יעקב''' על שם רבי יעקב חיים סופר בעל ה[[קול יעקב]] ו[[כף החיים]] ותיפקדה כ10 שנים, היא היוותה מסגרת לנערים מצטיינים ומסגרת לנוער נושר ברחוב '''אוהלי יוסף''' 14 ב[[ירושלים]], המשגיח היה הרב '''עוזיאל כהן''' ומראשי הישיבה היה גיסו הרב '''שמואל אביגדור אריאלי''' (כיום ראש ישיבת ברכת ישראל בשכונת רמות), בנו בכורו של ראש הישיבה הרב הגאון '''אברהם אליעזר סופר''' מחבר ספרים רבים וחשובים היה מי שכיהן בה והיה '''ראש הקיבוץ''' לעשרות בחורים, וגם הדפיס עמם קבצים תורניים על מסכתות [[סנהדרין]] ו[[כתובות]] בשם '''תורת יעקב''', אך בשנת [[ה'תשס"ב]] נסגרה הישיבה. למקום עברה ישיבת '''כף החיים''' לרחוב '''אוהלי יוסף''' בשכונת [[גבעת משה]] הנקראת [[גוש 80]] ב[[ירושלים]].


בישיבה לומדים כשישים בחורים מגילאי 18, וקיים בה גם [[כולל אברכים]] הנקרא '''יוצאי ירך יעקב'''. המשגיח הוא הרב שלמה דסקל, מתלמידי הרב [[שלמה וולבה]]
בישיבה לומדים כשישים בחורים מגילאי 18, וקיים בה גם [[כולל אברכים]] הנקרא '''יוצאי ירך יעקב'''. המשגיח הוא הרב שלמה דסקל, מתלמידי הרב [[שלמה וולבה]]
440

עריכות

תפריט ניווט