שיחה:עמוד ראשי: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 4,058 בתים ,  5 באוגוסט 2009
שורה 48: שורה 48:
==הר הבית==
==הר הבית==
[[הר הבית]] - אנא שחזרו את התמונות. [[משתמש:דניאל ונטורה|דני]] 07:02, 29 ביולי 2009 (UTC)
[[הר הבית]] - אנא שחזרו את התמונות. [[משתמש:דניאל ונטורה|דני]] 07:02, 29 ביולי 2009 (UTC)
== "כתובת" ==
'''א.''' יישר כח גדול על הפעילות, הן של האתר באופן כללי והן של '''ויקישיבה'''.
'''ב.''' לא בדיוק ברור לי מי הכתובת המתאימה לתלונות שונות, '''שיחה:עמוד ראשי''' או [[שיחת משתמש:נפתלי]] או מקום אחר. כדאי שהדברים יבהרו באיזשהו מקום. למשל, מצאתי כעת ערך [[החנוכיה הגדולה בעולם]], מעבר לתקלת-מערכת שישנה שם (- שאינני יודע מה המקום להעיר עליה) לא ברור לי אם צריך בכלל להיות ערך כזה. לכן כדאי לגבש נהלים לגבי ה"כתובת" לפניות מעין אלו (וכן להתייחס לתלונה הספציפית).
'''ג.''' לא ברור לי, האם כל ספר יהודי צריך להכנס לקטגוריה "ארון הספרים היהודי"? למשל, האם הספר כל ספרי ה"[[חפץ חיים]]" (ובכללם: "אהבת חסד", "נדחי ישראל", "ספר המצוות הקצר", "שמירת הלשון", "חובת השמירה", "כבוד שמים", "זכור למרים", "שפת תמים", "אהבת ישראל", חומת הדת", "שם עולם", "ציפת לישועה", "טהרת ישראל" ועוד), או רק "[[משנה ברורה]]"? ואם לא, איזה קריטריון קובע איזה ספרים יכנסו ואיזה לא? (נתעוררתי לשאלה זו, בגלל שראיתי שנוצרו ערכים חדשים "[[קובץ שיעורים]]" ו"[[קובץ הערות]]")
כמו כן, צריך לקבוע מה יכנס לערכים אלו: רקע שגרם לכתיבת הספר (כמו בהקדמת הפנ"י) - אם יש, תוכן הספר (אם ניתן להגדיר), המחבר, ספרי השגות עליו - אם יש, וכן הלאה.
אגב, מה בנידון ספרים שונים בעלי אותו שם, כגון: "[[שיטה מקובצת]]" שניתן למנות את הספרים הבאים:
* "אסופת זקנים" של [[רבי בצלאל אשכנזי]], ובו אוסף דברי ה[[ראשונים]] על כמה מסכתות מ[[תלמוד בבלי|התלמוד הבבלי]]: [[מסכת כתובות|כתובות]], [[מסכת ברכות|ברכות]], [[בבא קמא]], [[בבא מציעא]], [[בבא בתרא]] ועוד.
* הגהות מאותו מחבר (רבי בצלאל אשכנזי) על [[סדר קודשים]] מהתלמוד הבבלי (חוץ ממסכת [[חולין]]), ונדפס על הדף בדפוס וילנא.
* ספרו של [[רבי יהודה גרשוני]], המכונה ר' יודל גרונר (תלמיד [[רבי שמעון שקאפ]] ו[[הראי"ה קוק]]), על [[מסכת פסחים]] מהתלמוד הבבלי.
* ספרו של [[רבי יונתן שטייף]] זצ"ל, על ה[[תלמוד ירושלמי]] מסכת ברכות.
* "אסופת ראשונים" על התלמוד ירושלמי מסכת ברכות, מאת האחים הרבנים שמעון ואברהם שיינין.
* לקט אחרונים על ה[[מנחת חינוך]], מאת הרב שמעון אליעזר רולניק.
בדומה לזה נמצאים ספרים רבים בעלי שם זהה {{הערה|(כגון: "אורח משפט" - יש לפחות שלושה, "אורח מישור" - בתוכנת "אוצר החכמה" יש חמישה, "מכתבים ומאמרים" - יש של החפץ חיים ויש של הרב שך)}}, כפי שניתן למצא בספריות ובמאגרים תורניים שונים.
'''ד.''' כדאי שיקבעו כללים, אצל איזה רבנים הערך נקבע בכינוי: "[[רמב"ם]]"/"[[רש"י]]", ואיזה בכינוי יוצרים רק הפניה; לאיזה רבנים קוראים: "הרב ...", לאיזה "רבי ...", לאיזה "ר' ..." ולאיזה "רבנו ...".
ברכה גדולה למנהלי המערכת, לעורכים, לכותבים ולכל העוסקים במלאכה, [[משתמש:למאי נ"מ?|למאי נ"מ?]]
supress
6,473

עריכות

תפריט ניווט