פרשני:שולחן ערוך:יורה דעה שפ יט: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(Added shirat haram's seif.)
 
מ (Try fix category tree)
 
שורה 14: שורה 14:
[[קטגוריה:שולחן ערוך]]
[[קטגוריה:שולחן ערוך]]
[[קטגוריה:שירת הים]]
[[קטגוריה:שירת הים]]
[[קטגוריה:יורה דעה (פרשני)]]

גרסה אחרונה מ־16:16, 20 בינואר 2020


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:יורה דעה שפ יט

סעיף יט – אבל שיש לו פועלי בניין[עריכה]

מועד קטן יב ע"א[עריכה]

אמר שמואל: מקבלי קבולת בתוך התחום – אסור. חוץ לתחום – מותר. אמר רב פפא ואפילו חוץ לתחום לא אמרן אלא דליכא מתא דמיקרבא להתם, אבל איכא מתא דמיקרבא להתם – אסור. אמר רב משרשיא: וכי ליכא מתא דמיקרבא להתם נמי לא אמרן, אלא בשבתות וימים טובים דלא שכיחי אינשי דאזלי להתם, אבל בחולו של מועד דשכיחי אינישי דאזלי ואתו להם אסור.


  • כתב השו"ע ע"פ הראשונים: "היה לו בנין ביד אחרים, בקבלנות, בחול או בחול המועד – לא יעשה, אפילו הוא חוץ לתחום העיר {ואפילו ששילם להם קודם אבלותו (ש"ך ס"ק כא)}; ואם אלו הקבלנים עובדי כוכבים – מותרים לבנותו בשבת ויו"ט שחלו בימי האבל, אם הוא חוץ לתחום העיר, ואין עיר אחרת שבה ישראל בתוך תחום של אותו בית {משום שאין חשש שיחשדו שזאת מלאכת אבלים (ש"ך ס"ק כב)}".

מתוך הספר שירת הים - לפרטים