ערבית: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (הפניה)
 
(גרסת ביניים אחת של משתמש אחר אחד אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
תפילת הלילה. תקנה [[יעקב אבינו]]. נתקנה כנגד אברים ופדרים של קרבנות שלא נשרפו מבעוד יום שנשרפים והולכים כל הלילה.
#הפניה [[תפילת ערבית]]
 
 
== חלקי התפילה ==
"והוא רחום", [[ברכו]], [[ברכות קריאת שמע]] - 2 ברכות לפניה (המעריב ערבים ואהבת עולם), [[קריאת שמע]], ו-2 ברכות אחריה ([[גאל ישראל]] ו[[השכיבנו]]), (בחו"ל: [[יראו עינינו]]), [[חצי קדיש]], [[עמידה]], [[קדיש תתקבל]], [[שיר המעלות]] - לנוסח ספרד ואז [[קדיש יתום]] ו[[ברכו]], [[עלינו לשבח]], [[קדיש יתום]] ולאשכנזים [[ברכו]].
 
== זמני התפילה ==
מסוף זמן תפילת [[מנחה]] - היינו מ[[פלג המנחה]] ל[[רבי יהודה]] ומ[[שקיעה]] לחכמים - והלכה "דעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד" ובלבד שלא יעשה כשניהם יחד שהוא "תרתי דסתרי". האשכנזים נוהגים להמתין כעשרים דקות ל[[צאת הכוכבים]]. אם מתפללים ערבית קודם שקיעה (כרבי יהודה) יש להקפיד לחזור ולקרוא [[קריאת שמע]] לאחר [[צאת הכוכבים]]. סוף זמנה: ל[[רבי אליעזר]] - עד סוף האשמורה הראשונה (השליש הראשון של הלילה) ואין הלכה כמותו, ול[[רבן גמליאל]] עד עלות השחר, ואף חכמים מודים שזמנה עד עלות השחר אלא שגזרו עד [[חצות]] כדי להרחיק את האדם מן העבירה, לפיכך יש להקפיד להתפלל עד [[חצות]] ואם עבר חצות עדיין צריך להתפלל ערבית אם לא עלה עמוד השחר.
עוד על זמני התפילה ראה בערך [[זמני היום]].
 
==רשות או חובה==
להלכה "תפילת ערבית רשות", ונחלקו מה משמעות הדבר: או לומר שרק אם יש מצווה עוברת מבטלים ערבית בשבילה אך בחינם אין לבטלה ([[תוספות]]), או לומר שאם כבר פשט אבנטו אינו מחוייב לקום ולהתפלל ([[רא"ש]] ע"פ [[ירושלמי]]). עם זאת, המקבלה על עצמו כחובה - מתחייב בה כחובה ולדעות מסויימות בראשונים אם התפלל אותה פעם אחת, נעשית לו להבא כחובה.

גרסה אחרונה מ־22:33, 8 בדצמבר 2008

הפניה ל: