פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים שא ג: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(Added ben shmuel book.)
 
מ (Try fix category tree)
תגית: ריקון
שורה 1: שורה 1:
{{פרשני}}{{#makor-new:שולחן ערוך:אורח חיים שא ג|שולחן-ערוך-אורח-חיים|שא|ג}}


== סעיף ג | דילוג מעל אמת מים ==
<blockquote>הגמרא אומרת (קיג:) שעדיף לדלג מעל אמת המים, אפילו שהיא רחבה ואינו מניח רגלו הראשונה לפני עקירת השניה, כיוון שאם לא כן, יצטרך להקיף את אמת המים ולהרבות בהילוך. ולעבור בתוכה אסור שמא יבוא לסחיטה<ref>ואין חשש משום שרייתו זהו כיבוסו, משום שמדובר כאן בבגד שאין בו לכלוך (תוספות בשבת דף קיא ע&quot;ב) ולאוסרים גם בכך, יישבו שמדובר בבגדים מעור ששרייתם אין זה כיבוסם. עיין בסימן שב, סעיף ט. אמנם מדברי המשנ&quot;ב נראה שהתיר לעבור בכל בגד בתוך אמת המים, ואילו שם החמיר וחשש אף בבגד נקי ובדרך לכלוך, וצריך לומר שכיוון שחשש רק בגדר חומרא, וכאן שזה מקום מצווה אין להחמיר [ובסעיף ו שהתיר לעבור במים לצורך הצלת ממונו, כתב בשער הציון (אות יד) שלא גזרו על חשש סחיטה במקום הפסד. ואם כך אפשר שהוא הדין שלא חששו לדעה המחמירה בשרייה בדרך לכלוך].</ref>.
</blockquote>
☜ כך פוסקים '''טור ושו&quot;ע.'''
<blockquote>⤶ אם אי אפשר בדילוג יקיף, אבל לא יילך בתוכה משום סחיטה, אם לא בהיתרים של סעיפים ד' וו' כדלקמן '''(משנ&quot;ב)'''.
</blockquote>
<ol>
<li><blockquote><p>מלשון השו&quot;ע משמע שאמת מים שאינה רחבה, כל שכן שמותר לקפוץ מעליה (כיוון שכתב: 'אפילו אם היא רחבה') ולכאורה צריך ברור מדוע, שהרי משמע בסעיף ב שאסור לקפוץ, ומדוע יתירו לקפוץ באמת מים צרה, שאינה צריכה קפיצה כל כך. ואולי כיוון שחששו שיפול לתוכה, התירו לו חכמים בכל מקרה '''(ביה&quot;ל)'''.</p></blockquote></li></ol>
==הערות שוליים==
[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:אורח חיים]]

גרסה מ־18:37, 22 בדצמבר 2020