פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים רחצ ח: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (Try fix category tree)
תגית: ריקון
(Added ben shmuel book.)
 
שורה 1: שורה 1:
{{פרשני}}{{#makor-new:שולחן ערוך:אורח חיים רחצ ח|שולחן-ערוך-אורח-חיים|רחצ|ח}}


== סעיף ח | ברכה על אש חדשה ==
<blockquote>הגמרא בפסחים (נד.) מחלקת בין מוצאי שבת למוצאי יום כיפור. במוצאי שבת מותר לברך גם על אש שהדליקו במוצאי השבת וביום כיפור לא מברכים על אש חדשה, אלא על אש שדלקה מבעוד יום.
</blockquote>
☜ כך פוסקים טור ושו&quot;ע.
<blockquote>⤶ כיוון שבמוצאי שבת הברכה היא על בריית האש, ובמוצאי יו&quot;כ הברכה היא על ההיתר בשימוש באש, שעד עכשיו היה אסור ומעכשיו מותר, וזה שייך רק בנר שדלק מבעוד יום (משנ&quot;ב).
</blockquote>
[[קטגוריה:בן שמואל]]

גרסה אחרונה מ־19:58, 22 בדצמבר 2020


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

No result


סעיף ח | ברכה על אש חדשה[עריכה]

הגמרא בפסחים (נד.) מחלקת בין מוצאי שבת למוצאי יום כיפור. במוצאי שבת מותר לברך גם על אש שהדליקו במוצאי השבת וביום כיפור לא מברכים על אש חדשה, אלא על אש שדלקה מבעוד יום.

☜ כך פוסקים טור ושו"ע.

⤶ כיוון שבמוצאי שבת הברכה היא על בריית האש, ובמוצאי יו"כ הברכה היא על ההיתר בשימוש באש, שעד עכשיו היה אסור ומעכשיו מותר, וזה שייך רק בנר שדלק מבעוד יום (משנ"ב).