פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים רעז ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(Added ben shmuel book.)
 
(Added ben shmuel book.)
 
(2 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 4: שורה 4:
== סעיף ד | הנחת נר על עץ ==
== סעיף ד | הנחת נר על עץ ==


<blockquote>רב אומר (מה.) שמותר להניח נר שבת על עץ, (מבעוד יום, ואין חשש שכשיכבה יעלה על העץ ליטלו משם כיוון שהנר מוקצה) אבל אסור להניח על עץ נר של יו&quot;ט (כיוון שהנר אינו מוקצה ויש חשש שיעלה על העץ. (רש&quot;י)).
<blockquote>רב אומר (מה.) שמותר להניח נר שבת על עץ, (מבעוד יום, ואין חשש שכשיכבה יעלה על העץ ליטלו משם כיוון שהנר מוקצה) אבל אסור להניח על עץ נר של יו&quot;ט (כיוון שהנר אינו מוקצה ויש חשש שיעלה על העץ (רש&quot;י)).
</blockquote>
</blockquote>
'''טור ושו&quot;ע''' פוסקים את הגמרא<ref>ומבארים האחרונים שלדעת השו&quot;ע עצם נטילת הנר מהעץ נחשבת לשימוש באילן, ואין זו גזירה שמא יעשה שימושים אחרים באילן (ברכי יוסף ס&quot;ק ב, מטה יהודה ס&quot;ק ט).</ref>.
☜ טור ושו&quot;ע פוסקים את הגמרא<ref>ומבארים האחרונים שלדעת '''השו&quot;ע''' עצם נטילת הנר מהעץ נחשבת לשימוש באילן, ואין זו גזירה שמא יעשה שימושים אחרים באילן ('''ברכי יוסף''' (ס&quot;ק ב), '''מטה יהודה''' (ס&quot;ק ט)).</ref>.




שורה 12: שורה 12:


[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:אורח חיים]]

גרסה אחרונה מ־20:15, 22 בדצמבר 2020


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אורח חיים רעז ד


סעיף ד | הנחת נר על עץ[עריכה]

רב אומר (מה.) שמותר להניח נר שבת על עץ, (מבעוד יום, ואין חשש שכשיכבה יעלה על העץ ליטלו משם כיוון שהנר מוקצה) אבל אסור להניח על עץ נר של יו"ט (כיוון שהנר אינו מוקצה ויש חשש שיעלה על העץ (רש"י)).

☜ טור ושו"ע פוסקים את הגמרא[1].


הערות שוליים[עריכה]

  1. ומבארים האחרונים שלדעת השו"ע עצם נטילת הנר מהעץ נחשבת לשימוש באילן, ואין זו גזירה שמא יעשה שימושים אחרים באילן (ברכי יוסף (ס"ק ב), מטה יהודה (ס"ק ט)).