פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים שז י: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(Added ben shmuel book.)
 
(Added ben shmuel book.)
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 5: שורה 5:


<blockquote>הגמרא אומרת (קנא.) שמותר לאדם לומר לחברו 'שמור על פירותי שבתחום שלך ואשמור לך על פרותיך שבתחומי'.
<blockquote>הגמרא אומרת (קנא.) שמותר לאדם לומר לחברו 'שמור על פירותי שבתחום שלך ואשמור לך על פרותיך שבתחומי'.
</blockquote>
☜ כך פוסקים טור ושו&quot;ע.


☜ כך פוסקים '''טור''' '''ושו&quot;ע.'''
</blockquote>
<ol>
<ol>
<li><blockquote><p>החידוש הוא שלא אומרים שזה נראה כמו שכירות (ששמור לי ואשמור לך זה נושא שכר). '''(משנ&quot;ב'''<ref><p>ונראה לבאר שפשוט שמותר לומר לחברו לשמור, שהרי זה דבר שמותר לעשותו בשבת, לכן ביאר שהחידוש הוא שאין זה נראה כמו שכירות. ובאמת מדוע אין כאן אמירה של שכירות בעצם? נראה לומר (כמו שהזכרנו בהערה לעיל) שכיוון שהאמירה היא דבר שמותר לעשותו בשבת, גם אם מתחת לפני השטח יש כאן גדר של שכירות, אין זו אמירה אסורה אלא רק הרהור, והעיקר זו האמירה ולא הכוונה.</p></ref>''')'''.</p></blockquote></li></ol>
<li><blockquote><p>החידוש הוא שלא אומרים שזה נראה כמו שכירות (ששמור לי ואשמור לך דינו כנושא שכר) (משנ&quot;ב<ref><p>ונראה לבאר שפשוט שמותר לומר לחברו לשמור, שהרי זה דבר שמותר לעשותו בשבת, לכן ביאר שהחידוש הוא שאין זה נראה כמו שכירות. ובאמת מדוע אין כאן אמירה של שכירות בעצם? נראה לומר (כמו שהזכרנו בהערה לעיל) שכיוון שהאמירה היא דבר שמותר לעשותו בשבת, גם אם 'מתחת לפני השטח' יש כאן גדר של שכירות, אין זו אמירה אסורה אלא רק הרהור, והעיקר זו האמירה ולא הכוונה.</p></ref>).</p></blockquote></li></ol>




שורה 15: שורה 15:


[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:אורח חיים]]

גרסה אחרונה מ־20:30, 22 בדצמבר 2020


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אורח חיים שז י


סעיף י | שמור לי ואשמור לך[עריכה]

הגמרא אומרת (קנא.) שמותר לאדם לומר לחברו 'שמור על פירותי שבתחום שלך ואשמור לך על פרותיך שבתחומי'.

☜ כך פוסקים טור ושו"ע.

  1. החידוש הוא שלא אומרים שזה נראה כמו שכירות (ששמור לי ואשמור לך דינו כנושא שכר) (משנ"ב[1]).


הערות שוליים[עריכה]

  1. ונראה לבאר שפשוט שמותר לומר לחברו לשמור, שהרי זה דבר שמותר לעשותו בשבת, לכן ביאר שהחידוש הוא שאין זה נראה כמו שכירות. ובאמת מדוע אין כאן אמירה של שכירות בעצם? נראה לומר (כמו שהזכרנו בהערה לעיל) שכיוון שהאמירה היא דבר שמותר לעשותו בשבת, גם אם 'מתחת לפני השטח' יש כאן גדר של שכירות, אין זו אמירה אסורה אלא רק הרהור, והעיקר זו האמירה ולא הכוונה.