ישיבת ברכת יוסף: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(8 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''ישיבת ברכת יוסף''' היא [[ישיבת הסדר|ישיבת הסדר]] ו[[ישיבה גבוהה]] השוכנת ב[[אלון מורה]].
{{ישיבות|
|שם= ישיבת ברכת יוסף
|תמונה=
|כתובית=
|תאריך יסוד= תשנ"ה
|תאריך סגירה=
|מיקום= אלון מורה
|השתייכות= הציונות הדתית
|מייסדים= [[הרב אליקים לבנון]] ו[[הרב בנימין הרלניג]]  
|ראש הישיבה= [[הרב אליקים לבנון]]
|מספר תלמידים= כ- 150 וכ- 60 אברכים
|ספרים=
}}


הישיבת שוכנת בגבעת נווה עפרה הנמצאת ביישוב [[אלון מורה]] שב[[השומרון|שומרון]]. ראש הישיבה ורב היישוב הוא [[הרב אליקים לבנון]].
'''ישיבת ברכת יוסף''' היא [[ישיבת הסדר|ישיבת הסדר]] ו[[ישיבה גבוהה]]. הישיבה שוכנת בגבעת נווה עפרה הנמצאת ביישוב [[אלון מורה]] שב[[השומרון|שומרון]]. ראש הישיבה ורב היישוב הוא [[הרב אליקים לבנון]].
הרב לבנון הוא אחיו של הרב יעקב לבנון, אשר מלמד בישיבת "הר המור".
הרב אליקים הוא אחיו של [[הרב יעקב לבנון]], אשר מלמד בישיבת [[הר המור]].


הישיבה הוקמה בשנת [[ה'תשנ"ה]]. כיום לומדים בישיבה למעלה מ-210 תלמידים וכ-100 אברכים, כ"י. הישיבה מפעילה שני מסלולים: מסלול ישיבת הסדר, ומסלול ישיבה גבוהה. בשנה הראשונה כל התלמידים מוגדרים כ[[ישיבה גבוהה]] והפיצול נעשה בשנה השניה. הרב לבנון נחשב לתלמיד מובהק של [[הרב צבי יהודה הכהן קוק]], וכמו כן היה קשור בקשר תורני עמוק עם [[הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא|אברהם שפירא]].  
הישיבה הוקמה בשנת תשנ"ה. כיום לומדים בישיבה למעלה מ-210 תלמידים וכ-100 אברכים. הישיבה מפעילה שני מסלולים: מסלול ישיבת הסדר, ומסלול ישיבה גבוהה. בשנה הראשונה כל התלמידים מוגדרים כתלמידי ישיבה גבוהה, והפיצול נעשה בשנה השניה.  
ישיבת ברכת יוסף הייתה אחת מהישיבות שעודדו במפורש [[סירוב פקודה]] לביצוע הגירוש האכזרי מחבל קטיף ומישובי צפון השומרון. בעקבות עמדה מפורשת זאת של הישיבה ושל הרב [[אליקים לבנון]], ניסה ראש [[אגף משאבי אנוש]] האלוף [[אלעזר שטרן]] לבטל את מסגרת ההסדר עימה, אך הוא לא הצליח בכך.
 
הרב לבנון נחשב לתלמיד מובהק של [[הרב צבי יהודה הכהן קוק]], וכמו כן היה קשור בקשר תורני עמוק עם [[הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא]], שניהם ראשי [[ישיבת מרכז הרב]].  
 
ישיבת ברכת יוסף הייתה אחת מהישיבות שעודדו במפורש [[סירוב פקודה]] לביצוע הפינוי מ[[גוש קטיף]] ומישובי צפון השומרון. בעקבות עמדה מפורשת זאת של הישיבה ושל הרב אליקים לבנון, ניסה ראש אגף משאבי אנוש האלוף אלעזר שטרן לבטל את מסגרת ההסדר עימה, אך הוא לא הצליח בכך.


בתפקיד ראש [[כולל]] ה[[הלכה]] משמש הרב נתנאל חייט ובתפקיד ראש כולל עיון משמש [[הרב צבי גולדפישר]].
בתפקיד ראש [[כולל]] ה[[הלכה]] משמש הרב נתנאל חייט ובתפקיד ראש כולל עיון משמש [[הרב צבי גולדפישר]].


בישיבה משלבים שיעורים באמונה, בעיקר בכתביהם של [[הרב אברהם יצחק הכהן קוק]] ובנו [[הרב צבי יהודה הכהן קוק]], ובמקביל לימוד מעמיק בעיון בתלמוד הבבלי כשיטת [[ישיבת מרכז הרב]], לימודי הוראה, וכן לימוד הלכתי לקראת מבחני ה[[הסמכה לרבנות]].
בישיבה משלבים שיעורים באמונה, בעיקר בכתביהם של [[הרב אברהם יצחק הכהן קוק]] ובנו הרב צבי יהודה הכהן קוק, ובמקביל לימוד מעמיק בעיון בתלמוד הבבלי כשיטת ישיבת מרכז הרב, לימודי הוראה, וכן לימוד הלכתי לקראת מבחני ההסמכה ל[[הרבנות הראשית|רבנות]].


==ר"מים==  
==ר"מים==  
רבנים בולטים המלמדים בישיבה: הרב משה כץ - ראש [[כושרות (עמותה)|עמותת "כושרות"]]; הרב חנינא משלוף - עורך הספר "טוב רואי" של [[הרב אברהם יצחק הכהן קוק|הראי"ה]] על סוגיות ה[[תלמוד בבלי|ש"ס]]; הרב יעקב סביר, אשר שימש כ"מפקד הגג" בעת גירוש המתבצרים על גג בית-הכנסת ב[[כפר דרום]] במהלך הגירוש הנורא. רבנים נוספים המלמדים בישיבה: הרב נחם צפרי, הרב אליהו שחור, שני הרבנים בוגרי [[ישיבת מרכז הרב]], וכן הרב אחיקם גץ.
רבנים בולטים המלמדים בישיבה: [[הרב משה כץ]] - ראש [[כושרות (עמותה)|עמותת "כושרות"]]; הרב חנינא משלוף - עורך הספר "[[טוב רואי]]" של [[הרב קוק]] על סוגיות ה[[תלמוד בבלי|ש"ס]]; הרב יעקב סביר, אשר שימש כ"מפקד הגג" בעת גירוש המתבצרים על גג בית-הכנסת ב[[כפר דרום]] במהלך הגירוש. רבנים נוספים המלמדים בישיבה: הרב נחם צפרי, הרב אליהו שחור, שניהם בוגרי ישיבת מרכז הרב, וכן הרב אחיקם גץ.
   
   
הרב יעקב ידיד, שלימד שנים רבות בישיבה, עומד כיום בראשות ישיבת ההסדר ב[[כרמיאל]], בה לומדים כמה עשרות תלמידים.
[[הרב יעקב ידיד]], שלימד שנים רבות בישיבה, עומד כיום בראשות ישיבת ההסדר ב[[כרמיאל]], בה לומדים כמה עשרות תלמידים.


הרב יוסף שטרן, שלימד מספר שנים בישיבה, עומד כיום בראשות [[ישיבת ההסדר עכו]], בה לומדים מאות תלמידים.
[[הרב יוסף שטרן]], שלימד מספר שנים בישיבה, עומד כיום בראשות [[ישיבת ההסדר עכו]], בה לומדים מאות תלמידים.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[http://www.yelm.co.il/ ישיבת אלון מורה] אתר האינטרנט של הישיבה באלון מורה
*[http://www.yelm.co.il/ ישיבת אלון מורה] אתר האינטרנט של הישיבה באלון מורה


[[קטגוריה:ישיבות הסדר|ברכת יוסף, ישיבת]]
 
[[קטגוריה:ישיבות הסדר|ברכת יוסף]]

גרסה אחרונה מ־14:16, 13 במרץ 2021

ישיבת ברכת יוסף
תאריך יסוד תשנ"ה
מיקום אלון מורה
השתייכות (זרם) הציונות הדתית
מייסדים הרב אליקים לבנון והרב בנימין הרלניג
ראש הישיבה כיום הרב אליקים לבנון
מספר תלמידים כ- 150 וכ- 60 אברכים

ישיבת ברכת יוסף היא ישיבת הסדר וישיבה גבוהה. הישיבה שוכנת בגבעת נווה עפרה הנמצאת ביישוב אלון מורה שבשומרון. ראש הישיבה ורב היישוב הוא הרב אליקים לבנון. הרב אליקים הוא אחיו של הרב יעקב לבנון, אשר מלמד בישיבת הר המור.

הישיבה הוקמה בשנת תשנ"ה. כיום לומדים בישיבה למעלה מ-210 תלמידים וכ-100 אברכים. הישיבה מפעילה שני מסלולים: מסלול ישיבת הסדר, ומסלול ישיבה גבוהה. בשנה הראשונה כל התלמידים מוגדרים כתלמידי ישיבה גבוהה, והפיצול נעשה בשנה השניה.

הרב לבנון נחשב לתלמיד מובהק של הרב צבי יהודה הכהן קוק, וכמו כן היה קשור בקשר תורני עמוק עם הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא, שניהם ראשי ישיבת מרכז הרב.

ישיבת ברכת יוסף הייתה אחת מהישיבות שעודדו במפורש סירוב פקודה לביצוע הפינוי מגוש קטיף ומישובי צפון השומרון. בעקבות עמדה מפורשת זאת של הישיבה ושל הרב אליקים לבנון, ניסה ראש אגף משאבי אנוש האלוף אלעזר שטרן לבטל את מסגרת ההסדר עימה, אך הוא לא הצליח בכך.

בתפקיד ראש כולל ההלכה משמש הרב נתנאל חייט ובתפקיד ראש כולל עיון משמש הרב צבי גולדפישר.

בישיבה משלבים שיעורים באמונה, בעיקר בכתביהם של הרב אברהם יצחק הכהן קוק ובנו הרב צבי יהודה הכהן קוק, ובמקביל לימוד מעמיק בעיון בתלמוד הבבלי כשיטת ישיבת מרכז הרב, לימודי הוראה, וכן לימוד הלכתי לקראת מבחני ההסמכה לרבנות.

ר"מים[עריכה]

רבנים בולטים המלמדים בישיבה: הרב משה כץ - ראש עמותת "כושרות"; הרב חנינא משלוף - עורך הספר "טוב רואי" של הרב קוק על סוגיות הש"ס; הרב יעקב סביר, אשר שימש כ"מפקד הגג" בעת גירוש המתבצרים על גג בית-הכנסת בכפר דרום במהלך הגירוש. רבנים נוספים המלמדים בישיבה: הרב נחם צפרי, הרב אליהו שחור, שניהם בוגרי ישיבת מרכז הרב, וכן הרב אחיקם גץ.

הרב יעקב ידיד, שלימד שנים רבות בישיבה, עומד כיום בראשות ישיבת ההסדר בכרמיאל, בה לומדים כמה עשרות תלמידים.

הרב יוסף שטרן, שלימד מספר שנים בישיבה, עומד כיום בראשות ישיבת ההסדר עכו, בה לומדים מאות תלמידים.

קישורים חיצוניים[עריכה]