שיחה:לא ירעו ולא ישחיתו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 2: שורה 2:
האם יש התייחסות לביטוי "בכל הר קודשי" - האם השלום מובטח רק בהר הקודש ולא בכל העולם? --[[משתמש:Erel Segal|Erel Segal]] ([[שיחת משתמש:Erel Segal|שיחה]]) 20:18, 26 במרץ 2022 (UTC)
האם יש התייחסות לביטוי "בכל הר קודשי" - האם השלום מובטח רק בהר הקודש ולא בכל העולם? --[[משתמש:Erel Segal|Erel Segal]] ([[שיחת משתמש:Erel Segal|שיחה]]) 20:18, 26 במרץ 2022 (UTC)


:שלום אראל! שאלה מעניינת! מעיון קל נראה שרד"ק במקום מפרש את הר קודשי בתור כל ארץ ישראל (שגבוהה מכל הארצות) וכי כנראה שהשלום האוטופי הזה עתיד להיות דווקא בארץ ישראל בה עם ישראל הולך בדרך התורה. אמנם, יש קושי בפרשנות זו שהרי לרוב הצירוף "הר קודשי" מסמל את הר הבית (לדוגמא: "ואני נסכתי מלכי על הר ציון הר קודשי" או "והשתחוו לה' בהר הקודש בירושלים") ונראה שאכן יש מקום עוד לדון בפרשנות פסוק זה ובהרחבת הערך. בעז"ה אנסה להיכנס לעובי הקורה לאחר חג הפסח, אבל אתה יותר ממוזמן לערוך את הערך ולהוסיף עליו ולסייע בהפצת והנגשת התורה.
:שלום אראל! שאלה מעניינת! מעיון קל נראה שרד"ק במקום מפרש את הר קודשי בתור כל ארץ ישראל (שגבוהה מכל הארצות) וכי כנראה שהשלום האוטופי הזה עתיד להיות דווקא בארץ ישראל בה עם ישראל הולך בדרך התורה. אמנם, יש קושי בפרשנות זו שהרי לרוב הצירוף "הר קודשי" מסמל את הר הבית (לדוגמא: "ואני נסכתי מלכי על הר ציון הר קודשי" או "והשתחוו לה' בהר הקודש בירושלים") ונראה שאכן יש מקום עוד לדון בפרשנות פסוק זה ובהרחבת הערך. אמנם, בכל מקרה יש להדגיש שלשיטת רד"ק אכן יהיה שלום עולמי כדברי הפסוק "כתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות ולא ישאו גוי אל גוי חרב ולא ילמדון עוד מלחמה" אלא שהוא מפרש שכאן בפסוקים הכוונה רק לשלום מפני החיות הטורפות כפי שהבטיח משה על יושבי ארץ ישראל שמקיימים את מצוות ה' "והשבתי חיה רעה מן הארץ". בעז"ה אנסה להיכנס לעובי הקורה לאחר חג הפסח, אבל אתה יותר ממוזמן לערוך את הערך כבר היום ולהוסיף עליו ולסייע בהפצת והנגשת התורה.


בברכת התורה, --[[משתמש:Wikiboss|Wikiboss]] ([[שיחת משתמש:Wikiboss|שיחה]]) 20:10, 27 במרץ 2022 (UTC)
בברכת התורה, --[[משתמש:Wikiboss|Wikiboss]] ([[שיחת משתמש:Wikiboss|שיחה]]) 20:10, 27 במרץ 2022 (UTC)

גרסה אחרונה מ־22:14, 27 במרץ 2022

בכל הר קדשי[עריכה]

האם יש התייחסות לביטוי "בכל הר קודשי" - האם השלום מובטח רק בהר הקודש ולא בכל העולם? --Erel Segal (שיחה) 20:18, 26 במרץ 2022 (UTC)

שלום אראל! שאלה מעניינת! מעיון קל נראה שרד"ק במקום מפרש את הר קודשי בתור כל ארץ ישראל (שגבוהה מכל הארצות) וכי כנראה שהשלום האוטופי הזה עתיד להיות דווקא בארץ ישראל בה עם ישראל הולך בדרך התורה. אמנם, יש קושי בפרשנות זו שהרי לרוב הצירוף "הר קודשי" מסמל את הר הבית (לדוגמא: "ואני נסכתי מלכי על הר ציון הר קודשי" או "והשתחוו לה' בהר הקודש בירושלים") ונראה שאכן יש מקום עוד לדון בפרשנות פסוק זה ובהרחבת הערך. אמנם, בכל מקרה יש להדגיש שלשיטת רד"ק אכן יהיה שלום עולמי כדברי הפסוק "כתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות ולא ישאו גוי אל גוי חרב ולא ילמדון עוד מלחמה" אלא שהוא מפרש שכאן בפסוקים הכוונה רק לשלום מפני החיות הטורפות כפי שהבטיח משה על יושבי ארץ ישראל שמקיימים את מצוות ה' "והשבתי חיה רעה מן הארץ". בעז"ה אנסה להיכנס לעובי הקורה לאחר חג הפסח, אבל אתה יותר ממוזמן לערוך את הערך כבר היום ולהוסיף עליו ולסייע בהפצת והנגשת התורה.

בברכת התורה, --Wikiboss (שיחה) 20:10, 27 במרץ 2022 (UTC)