אגרת שום: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(הוספת הערות שוליים)
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
שטר שומת נכסים הניתן על ידי בית הדין למלווה.
שטר שומת נכסים הניתן על ידי בית הדין למלווה.כאשר הלווה לא מחזיר את חובו למלווה, בית דין שולחים שלשה אנשים הבקיאים בשומא שישומו את נכסי הלווה כשיעור החוב, וכותבים שטר למלווה שנכסים אלו של הלווה שמום שמאים בסכום השווה לחוב ומעתה<ref> ויש אומרים שאגרת שום נכתבת קודם ההכרזה (ע"ע), למזכרת ביד המלווה שכך שמוה, ואחר כך מכריזים, אם ימצא מי שיתן יותר מכפי ששמו, ואם לא נמצא, בית דין מחליטים את הקרקע למלווה בשומתו (שטמ"ק ב"מ כ' ע"א בשם שיטה, ושם ט"ז ע"ב בשם הרא"ש). ויש אומרים שאגרת שום היא אגרת שבית דין שולחים לבית דין שבמקום אחר שישומו את קרקעותיו של הלווה (ר"ת בשטמ"ק שם; תוס' כתובות ק' ע"ב).</ref>@ הרי הם שייכים למלווה.ויש מפרשים שאגרת שום היא: שטר שומת נכסי ירושה. כלומר, כאשר האחים באים לחלק את נכסי הירושה, בית דין שולחים אנשים הבקיאים בשומא שישומו את נכסי הירושה, ועל פי שומא זו מחלקים את הירושה, וכותבין שטר שנכס זה שמוהו שמאים בסכום זה ונתנוהו לאחד, וכנגד אותו סכום שמו שמאים נכס אחר ונתנוהו לשני, וכיוצא בזה.


==הערות שוליים==
<references />


 
[[קטגוריה:אנציקלופדיה תורנית מרוכזת]]
כאשר הלווה לא מחזיר את חובו למלווה, בית דין שולחים שלשה אנשים הבקיאים בשומא שישומו את נכסי הלווה כשיעור החוב, וכותבים שטר למלווה שנכסים אלו של הלווה שמום שמאים בסכום השווה לחוב ומעתה הרי הם שייכים למלווה.
 
 
 
ויש מפרשים שאגרת שום היא: שטר שומת נכסי ירושה. כלומר, כאשר האחים באים לחלק את נכסי הירושה, בית דין שולחים אנשים הבקיאים בשומא שישומו את נכסי הירושה, ועל פי שומא זו מחלקים את הירושה, וכותבין שטר שנכס זה שמוהו שמאים בסכום זה ונתנוהו לאחד, וכנגד אותו סכום שמו שמאים נכס אחר ונתנוהו לשני, וכיוצא בזה.
 
 
 
 
 
[[קטגוריה:תורנית מרוכזת]]

גרסה אחרונה מ־17:46, 16 בדצמבר 2008

שטר שומת נכסים הניתן על ידי בית הדין למלווה.כאשר הלווה לא מחזיר את חובו למלווה, בית דין שולחים שלשה אנשים הבקיאים בשומא שישומו את נכסי הלווה כשיעור החוב, וכותבים שטר למלווה שנכסים אלו של הלווה שמום שמאים בסכום השווה לחוב ומעתה[1]@ הרי הם שייכים למלווה.ויש מפרשים שאגרת שום היא: שטר שומת נכסי ירושה. כלומר, כאשר האחים באים לחלק את נכסי הירושה, בית דין שולחים אנשים הבקיאים בשומא שישומו את נכסי הירושה, ועל פי שומא זו מחלקים את הירושה, וכותבין שטר שנכס זה שמוהו שמאים בסכום זה ונתנוהו לאחד, וכנגד אותו סכום שמו שמאים נכס אחר ונתנוהו לשני, וכיוצא בזה.

הערות שוליים[עריכה]

  1. ויש אומרים שאגרת שום נכתבת קודם ההכרזה (ע"ע), למזכרת ביד המלווה שכך שמוה, ואחר כך מכריזים, אם ימצא מי שיתן יותר מכפי ששמו, ואם לא נמצא, בית דין מחליטים את הקרקע למלווה בשומתו (שטמ"ק ב"מ כ' ע"א בשם שיטה, ושם ט"ז ע"ב בשם הרא"ש). ויש אומרים שאגרת שום היא אגרת שבית דין שולחים לבית דין שבמקום אחר שישומו את קרקעותיו של הלווה (ר"ת בשטמ"ק שם; תוס' כתובות ק' ע"ב).