אסתר המלכה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(משמעות שמה של "אסתר")
(קצת עריכה על דברים שהיו קיימים בערך. אבל עדיין חסר בתוכן, והסגנון (אע"פ שאינו שלי) לא מוצלח לענ"ד.)
שורה 1: שורה 1:
'''אסתר בת אביחיל''' היא '''הדסה''', בת דודו ורעייתו של [[מרדכי היהודי]], ועליה מסופר ב[[מגילת אסתר]].
==קורות חייה==
[[תמונה:Mordechay & ester.jpg|ימין|ממוזער|200Px|מבנה הקבר המיוחס למרדכי ואסתר באיראן]]  
[[תמונה:Mordechay & ester.jpg|ימין|ממוזער|200Px|מבנה הקבר המיוחס למרדכי ואסתר באיראן]]  
'''אסתר בת אביחיל''' היא '''הדסה''', בת דודו ורעייתו של [[מרדכי היהודי]], שנלקחה לבית [[אחשוורוש]]- מלך פרס ומדי להיות מלכה תחת [[ושתי]], לאחר שזו סולקה מהארמון בידי המלך אחשוורוש. אסתר הוא השם שמרדכי ביקש מהדסה לקחת כדי להסתיר את יהדותה. שהותה בארמון ויחסיה עם המלך הביאו לביטול הגזירה שקבע [[המן]], יד ימינו של המלך, להשמדת העם היהודי בממלכה כולה ששטחה נארך מהודו ועד כוש. לפני [[חג הפורים]] המציין בכל שנה את נס הפיכת הפור, מצויין גם יום "[[תענית אסתר]]" לזכר תעניתה של אסתר שלקחה על עצמה למען גורל העם.
מרדכי גידל את אסתר וגם נשא אותה. [[אחשוורוש]]- מלך פרס ומדי, אחרי שהוציא להורג את אשתו המלכה [[ושתי]], לקחת את אסתר להיות מלכה תחת ושתי. אסתר הוא השם שמרדכי ביקש מהדסה לקחת כדי להסתיר את יהדותה. שהותה בארמון ויחסיה עם המלך הביאו לביטול הגזירה שקבע [[המן]], יד ימינו של המלך, להשמדת העם היהודי בממלכה כולה ששטחה נארך מהודו ועד כוש. לפני [[חג הפורים]] המציין בכל שנה את נס הפיכת הפור, מצויין גם יום "[[תענית אסתר]]" לזכר תעניתה של אסתר שלקחה על עצמה למען גורל העם.


==שמה של אסתר בשפה הפרסית העתיקה==
==שמה של אסתר בשפה הפרסית העתיקה==

גרסה מ־12:39, 5 באוקטובר 2012

אסתר בת אביחיל היא הדסה, בת דודו ורעייתו של מרדכי היהודי, ועליה מסופר במגילת אסתר.

קורות חייה

מבנה הקבר המיוחס למרדכי ואסתר באיראן

מרדכי גידל את אסתר וגם נשא אותה. אחשוורוש- מלך פרס ומדי, אחרי שהוציא להורג את אשתו המלכה ושתי, לקחת את אסתר להיות מלכה תחת ושתי. אסתר הוא השם שמרדכי ביקש מהדסה לקחת כדי להסתיר את יהדותה. שהותה בארמון ויחסיה עם המלך הביאו לביטול הגזירה שקבע המן, יד ימינו של המלך, להשמדת העם היהודי בממלכה כולה ששטחה נארך מהודו ועד כוש. לפני חג הפורים המציין בכל שנה את נס הפיכת הפור, מצויין גם יום "תענית אסתר" לזכר תעניתה של אסתר שלקחה על עצמה למען גורל העם.

שמה של אסתר בשפה הפרסית העתיקה

ערך מורחב - מידע היסטורי וארכיאולוגי שמצביע על אמיתות מגילת אסתר

לאור המחקר ההיסטורי והארכיאולוגי בפרס, התברר שהשם "אסתר" (כמו שאר השמות הפרטיים שמוזכרים במגילת אסתר) הינו בעל משמעות בשפה הפרסית העתיקה: "אסתר" -"סתארא"- פירושה "כוכב" [1]. ואכן כבר מפורש כן בדברי חז"ל בתורה שבעל פה, במדרש ילקוט שמעוני[2]: "רבי נחמיה אומר הדסה שמה, ולמה נקרא שמה אסתר שהיו עובדי אלילים קורין אותה כוכב הנוגה על שם אסתהר". ע"כ.

ראו גם


קישורים חיצוניים

מגילת אסתר באתר ישיבה

הערות שוליים

  1. א. קורמן במאמר "זיהוי ושתי ואסתר".
  2. אסתר רמז תתרנ"ג