הרב בנימין אטיאס: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{לשכתב|מועתק מויקיפדיה}}
{{לשכתב|מועתק מויקיפדיה}}
הרב בנימין אטיאס הוא רב העיר הספרדי הראשי<ref>המינוי עומד תחת צו על תנאי של בג"ץ</ref> של פתח תקווה ודיין בבית הדין באותה עיר.
'''הרב בנימין אטיאס''' הוא רבה הספרדי של פתח תקווה ודיין בבית הדין בעיר.


== אודותיו ==
== אודותיו ==
נולד בשנת תשכ"ח(1968 למניינם).
נולד בתל אביב בשנת תשכ"ח כחודשיים לאחר שהוריו עלו ממרוקו. אביו, הרב חיים אטיאס, הוא ממנהלי סמינר אור החיים בבני ברק. אמו, פדות, היא בתו של [[הרב רפאל ברדוגו]], שהיה מזקני רבני מקנס שבמרוקו. גדל בבני ברק, למד בישיבת משכן יעקב בחיפה ולאחר מכן בישיבת "היכל התורה" (פרשבורג) בירושלים. בשנת תש"ן נישא לאורלי קקון. לאחר נישואיו למד ל[[רב]]נות ו[[דיין|דיינות]] בכולל "הליכות עם ישראל" בקרית אונו. שימש כמשגיח כשרות ומפקח מטעם הרבנות פתח תקווה ובד"ץ בית יוסף. בשנת תשנ"ה הוסמך לרבנות ובשנת תשס"ב קיבל כושר לדיינות. כיהן כדיין בית הדין לממונות בקרית אונו בראשות [[הרב רצון ערוסי]]. בשנת תשס"ז התמנה לדיין מטעם [[הרבנות הראשית לישראל]] בבית הדין בתל אביב.
נולד בתל אביב כחודשיים לאחר שהוריו עלו ממרוקו עם שלושת ילדיהם הגדולים. אביו, הרב חיים אטיאס, הוא ממנהלי סמינר אור החיים בבני ברק. אמו, פדות, היא בתו של הרב רפאל ברדוגו, שהיה מזקני רבני מקנס שבמרוקו. גדל בבני ברק, למד בישיבת משכן יעקב בחיפה ולאחר מכן בישיבת "היכל התורה" (פרשבורג) בירושלים. בשנת 1990 נישא לאורלי קקון. לאחר נישואיו למד לרבנות ודיינות בכולל "הליכות עם ישראל" בקריית אונו. שימש גם כמשגיח כשרות ומפקח מטעם הרבנות פתח תקווה ובד"ץ בית יוסף. בשנת 1995 הוסמך לרבנות ובשנת 2002 קיבל כושר לדיינות. כיהן כדיין בית הדין לממונות בקריית אונו בראשות הרב רצון ערוסי. בשנת 2004 עלה שמו כמועמד לדיינות בבית הדין הרבני, ובשנת 2007 התמנה לדיין מטעם הרבנות הראשית לישראל וכיהן בבית הדין הרבני בתל אביב.
אטיאס היה חבר מכון "המאור" בראשות הרב דניאל ביטון, והשתתף במספר פרויקטים של המכון, ובהם הוצאתו החדשה של ספר ארבעה טורים וכן פירוש על התלמוד ירושלמי.
בשנת 2010 עלה שמו על ידי מפלגת ש"ס כמועמד למשרת מנהל בתי הדין הרבניים, ומשלא נבחר עלה שמו לכהונת הרב הספרדי של העיר פתח תקווה. ב-21 בפברואר 2012, לאחר 13 שנים שבהן לא היה רב ראשי ספרדי בפתח תקווה וכשלוש שנים שבהן לא היה רב ראשי כלל לעיר, נבחר הרב אטיאס על-תנאי לתפקיד, יחד עם עמיתו האשכנזי, הרב מיכה הלוי. בית המשפט העליון הוציא צו על תנאי המורה לשר הדתות להסביר כיצד התנהל הליך הבחירה. בעקבות עתירת שמעון ביטון, יושב ראש המועצה הדתית בעיר, שהוא הודר מוועדת הבחירות מטעמים פוליטיים.‏[1].
מתגורר בשכונת גני הדר בפתח תקווה ונשוי לאורלי קקון. אחיו הבכור, הרב אברהם אטיאס, משמש כדיין בבית הדין של הרב נסים קרליץ. אחיו הצעיר הוא השר אריאל אטיאס.


==הערות שוליים==
בשנת תש"ע עלה שמו כמועמד למשרת מנהל בתי הדין הרבניים, ומשלא נבחר עלה שמו לתפקיד רבה הספרדי של העיר פתח תקווה. בחורף של שנת תשע"ב, לאחר 13 שנים שבהן לא היה רב ספרדי לפתח תקווה וכשלוש שנים שבהן לא היה רב ראשי כלל לעיר, נבחר הרב אטיאס על-תנאי לתפקיד, יחד עם עמיתו האשכנזי, [[הרב מיכה הלוי]].
{{הערות שוליים}}
 
הרב אטיאס היה חבר מכון "המאור" בראשות הרב דניאל ביטון, והשתתף במספר פרויקטים של המכון, ובהם הוצאתו המחודשת של ספר [[ארבעה טורים]] וכן פירוש על ה[[תלמוד ירושלמי]].
 
אחיו הבכור, הרב אברהם אטיאס, משמש כדיין בבית הדין של [[הרב נסים קרליץ]]. אחיו הצעיר הוא השר אריאל אטיאס.

גרסה מ־08:30, 28 באוקטובר 2012

יש לשכתב ערך זה
הסיבה לכך: מועתק מויקיפדיה. אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

הרב בנימין אטיאס הוא רבה הספרדי של פתח תקווה ודיין בבית הדין בעיר.

אודותיו

נולד בתל אביב בשנת תשכ"ח כחודשיים לאחר שהוריו עלו ממרוקו. אביו, הרב חיים אטיאס, הוא ממנהלי סמינר אור החיים בבני ברק. אמו, פדות, היא בתו של הרב רפאל ברדוגו, שהיה מזקני רבני מקנס שבמרוקו. גדל בבני ברק, למד בישיבת משכן יעקב בחיפה ולאחר מכן בישיבת "היכל התורה" (פרשבורג) בירושלים. בשנת תש"ן נישא לאורלי קקון. לאחר נישואיו למד לרבנות ודיינות בכולל "הליכות עם ישראל" בקרית אונו. שימש כמשגיח כשרות ומפקח מטעם הרבנות פתח תקווה ובד"ץ בית יוסף. בשנת תשנ"ה הוסמך לרבנות ובשנת תשס"ב קיבל כושר לדיינות. כיהן כדיין בית הדין לממונות בקרית אונו בראשות הרב רצון ערוסי. בשנת תשס"ז התמנה לדיין מטעם הרבנות הראשית לישראל בבית הדין בתל אביב.

בשנת תש"ע עלה שמו כמועמד למשרת מנהל בתי הדין הרבניים, ומשלא נבחר עלה שמו לתפקיד רבה הספרדי של העיר פתח תקווה. בחורף של שנת תשע"ב, לאחר 13 שנים שבהן לא היה רב ספרדי לפתח תקווה וכשלוש שנים שבהן לא היה רב ראשי כלל לעיר, נבחר הרב אטיאס על-תנאי לתפקיד, יחד עם עמיתו האשכנזי, הרב מיכה הלוי.

הרב אטיאס היה חבר מכון "המאור" בראשות הרב דניאל ביטון, והשתתף במספר פרויקטים של המכון, ובהם הוצאתו המחודשת של ספר ארבעה טורים וכן פירוש על התלמוד ירושלמי.

אחיו הבכור, הרב אברהם אטיאס, משמש כדיין בבית הדין של הרב נסים קרליץ. אחיו הצעיר הוא השר אריאל אטיאס.