עיראק: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(גרסת ביניים אחת של משתמש אחר אחד אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
רפובליקת עיראק (באנגלית; Iraq, בגרמנית;
רפובליקת עיראק (ב[[אנגלית]]; Iraq) היא מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. חיים בה מעל 31 מיליון בני אדם, רובם המכריע ערבים. 97% מתושבי המדינה מוסלמים, מהם כ-65% שיעים ו-35% סונים. בצפון-מזרח המדינה מתקיימת אוטונומיה כורדית, המכונה כורדיסטן העיראקית, בצפון-מערב המדינה ובמערבה שלטו מאמצע 2014 מורדים סונים קיצוניים מארגון המדינה האסלאמית, אך לאחר קרבות ארוכים, הצליח הצבא העיראקי לכבוש את כל השטחים שהיו תחת שליטת המדינה האיסלאמית ובדצמבר 2017 הכריז ראש ממשלת עיראק שצבא עיראק שחרר את כל השטחים שהיו בשליטת המדינה האיסלאמית. לפי כך, הגיעה אל סופה הח'ליפות האיסלאמית שהכריז הארגון שלוש שנים קודם לכן ועיראק שוחררה לחלוטין.
Irak, ברוסית; Ирак, בערבית: جُمْهُورِيَّة ٱلْعِرَاق – גֻ'מְהוּרִיַּת (א)לְעִרַאק, להאזנה (מידע • עזרה), בכורדית: كۆماری عێراق - Komarê Iraq) היא מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. חיים בה מעל 31 מיליון בני אדם, רובם המכריע ערבים. 97% מתושבי המדינה מוסלמים, מהם כ-65% שיעים ו-35% סונים. בצפון-מזרח המדינה מתקיימת אוטונומיה כורדית, המכונה כורדיסטן העיראקית, בצפון-מערב המדינה ובמערבה שלטו מאמצע 2014 מורדים סונים קיצוניים מארגון המדינה האסלאמית, אך לאחר קרבות ארוכים, הצליח הצבא העיראקי לכבוש את כל השטחים שהיו תחת שליטת המדינה האיסלאמית ובדצמבר 2017 הכריז ראש ממשלת עיראק שצבא עיראק שחרר את כל השטחים שהיו בשליטת המדינה האיסלאמית. לפי כך, הגיעה אל סופה הח'ליפות האיסלאמית שהכריז הארגון שלוש שנים קודם לכן ועיראק שוחררה לחלוטין.

גרסה אחרונה מ־19:53, 17 בנובמבר 2019

רפובליקת עיראק (באנגלית; Iraq) היא מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. חיים בה מעל 31 מיליון בני אדם, רובם המכריע ערבים. 97% מתושבי המדינה מוסלמים, מהם כ-65% שיעים ו-35% סונים. בצפון-מזרח המדינה מתקיימת אוטונומיה כורדית, המכונה כורדיסטן העיראקית, בצפון-מערב המדינה ובמערבה שלטו מאמצע 2014 מורדים סונים קיצוניים מארגון המדינה האסלאמית, אך לאחר קרבות ארוכים, הצליח הצבא העיראקי לכבוש את כל השטחים שהיו תחת שליטת המדינה האיסלאמית ובדצמבר 2017 הכריז ראש ממשלת עיראק שצבא עיראק שחרר את כל השטחים שהיו בשליטת המדינה האיסלאמית. לפי כך, הגיעה אל סופה הח'ליפות האיסלאמית שהכריז הארגון שלוש שנים קודם לכן ועיראק שוחררה לחלוטין.