פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים רסז א: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(Added ben shmuel book.)
 
(Added ben shmuel book.)
 
(2 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 4: שורה 4:
== סעיף א | נפילת אפים במנחה ==
== סעיף א | נפילת אפים במנחה ==


'''טור''' '''ושו&quot;ע:''' אין נופלים על פניהם במנחה של ערב שבת<ref>הגר&quot;א כתב שמקור הדברים במועד קטן (דף כז) שאומרת שזוקפים את המיטות מהמנחה ולמעלה. והר&quot;ן כתב שהכוונה למנחה קטנה. ולפי זה במנחה גדולה יש לומר תחנון. אמנם בביה&quot;ל הסכים שהלכה כדברי הפרי מגדים שאף ממנחה קטנה, ונראה מדבריו שלא זה המקור לדין זה.</ref>.
טור ☜ ושו&quot;ע: אין נופלים על פניהם במנחה של ערב שבת.
 
⤶ פרי מגדים ומשנ&quot;ב: הוא הדין למנחה גדולה<ref>'''הגר&quot;א''' כתב שמקור הדברים במועד קטן (דף כז) האומרת שזוקפים את המיטות מהמנחה ולמעלה. '''והר&quot;ן''' כתב שהכוונה למנחה קטנה. ולפי זה במנחה גדולה יש לומר תחנון. אמנם '''בביה&quot;ל''' הסכים שהלכה כדברי '''הפרי מגדים''' שאף ממנחה קטנה, ונראה מדבריו שלא זה המקור לדין זה.</ref>, וכן מי שאוכל פת אחר חצות יאמר 'שיר המעלות' ולא 'על נהרות בבל'.


<blockquote>⤶ '''פרי מגדים ומשנ&quot;ב''': הוא הדין למנחה גדולה, וכן מי שאוכל פת אחר חצות יאמר 'שיר המעלות' ולא 'על נהרות בבל'.
</blockquote>


==הערות שוליים==
==הערות שוליים==


[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:אורח חיים]]

גרסה אחרונה מ־20:11, 22 בדצמבר 2020


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אורח חיים רסז א


סעיף א | נפילת אפים במנחה[עריכה]

טור ☜ ושו"ע: אין נופלים על פניהם במנחה של ערב שבת.

⤶ פרי מגדים ומשנ"ב: הוא הדין למנחה גדולה[1], וכן מי שאוכל פת אחר חצות יאמר 'שיר המעלות' ולא 'על נהרות בבל'.


הערות שוליים[עריכה]

  1. הגר"א כתב שמקור הדברים במועד קטן (דף כז) האומרת שזוקפים את המיטות מהמנחה ולמעלה. והר"ן כתב שהכוונה למנחה קטנה. ולפי זה במנחה גדולה יש לומר תחנון. אמנם בביה"ל הסכים שהלכה כדברי הפרי מגדים שאף ממנחה קטנה, ונראה מדבריו שלא זה המקור לדין זה.