רבי אהרן הכהן מלוניל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (שוחזר מעריכות של אריאל ביגל נ"י (שיחה) לעריכה האחרונה של מולי)
אין תקציר עריכה
 
(5 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
ר' אהרן ב"ר יעקב הכהן (נפטר בשנת ה'צ, 1330 בערך) - נוהגים לכנותו ר' אהרן הכהן מלוניל, אך הוא היה כנראה בן העיר נרבונה שבפרובנס. למד אצל חכמי ארצו, ושהה תקופה מסויימת גם בספרד. בשנת ס"ו (1306) גורש עם כל יהודי צרפת, והתיישב באי מיורקה שליד ספרד.  
'''ר' אהרן ב"ר יעקב הכהן מלוניל''' (למרות שככל הנראה היה בנן העיר נרבונה שבפרובנס), היה מגדולי ה[[פוסק]]ים [[הראשונים]]. למד אצל חכמי ארצו, ושהה תקופה מסויימת גם בספרד. בשנת ס"ו גורש עם כל יהודי צרפת, והתיישב באי מיורקה שליד ספרד. נפטר בשנת ה'צ הערך.  
ספרו "[[כלבו]]" הוא כנראה המהדורה הראשונית של ספרו הידוע "[[ארחות חיים]]", שנכתב שנים אחר כך. ספר כלבו כולל הלכות, מנהגים ותקנות בנושאים שונים, בקמ"ח סימנים, ותחילתו על פי סדר התפילה. נדפס לראשונה בנאפולי בשנת ר"נ (1490), ומאז פעמים רבות.  


[[קטגוריה: גדולי וחכמי ישראל]]
ספרו המרכזי בהלכה הוא ספר ה"[[כלבו]]" (למרות שאין מוכח בוודאות כי הוא נכתב על ידו), שהוא כנראה המהדורה הראשונית של ספרו הידוע "[[ארחות חיים]]", שנכתב שנים אחר כך. ספר כלבו כולל הלכות, מנהגים ותקנות בנושאים שונים, בקמ"ח סימנים, ותחילתו על פי סדר התפילה. נדפס לראשונה בנאפולי בשנת ר"נ (1490), ומאז פעמים רבות. ספר זה נחשב לאחד מספרי הפסיקההראשונים הבסיסיים ביותר.
 
{{מיון רגיל:אהרן הכהן מלוניל}}
[[קטגוריה: ראשונים]]
[[קטגוריה: ראשונים]]
[[קטגוריה.:פוסקים]]
[[קטגוריה:חכמי פרובנס]]
[[קטגוריה:כהנים]]

גרסה אחרונה מ־19:09, 14 בנובמבר 2011

ר' אהרן ב"ר יעקב הכהן מלוניל (למרות שככל הנראה היה בנן העיר נרבונה שבפרובנס), היה מגדולי הפוסקים הראשונים. למד אצל חכמי ארצו, ושהה תקופה מסויימת גם בספרד. בשנת ס"ו גורש עם כל יהודי צרפת, והתיישב באי מיורקה שליד ספרד. נפטר בשנת ה'צ הערך.

ספרו המרכזי בהלכה הוא ספר ה"כלבו" (למרות שאין מוכח בוודאות כי הוא נכתב על ידו), שהוא כנראה המהדורה הראשונית של ספרו הידוע "ארחות חיים", שנכתב שנים אחר כך. ספר כלבו כולל הלכות, מנהגים ותקנות בנושאים שונים, בקמ"ח סימנים, ותחילתו על פי סדר התפילה. נדפס לראשונה בנאפולי בשנת ר"נ (1490), ומאז פעמים רבות. ספר זה נחשב לאחד מספרי הפסיקההראשונים הבסיסיים ביותר. קטגוריה.:פוסקים