ויקישיבה:ארגז חול/מילון הראי"ה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
מאין תקציר עריכה
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
="עיני ד' המה משוטטים בכל הארץ"=
="עיני ד' המה משוטטים בכל הארץ"<ref>'''עיני ד' המה משוטטים בכל הארץ''' - זכריה ד י. ובדברי הימים ב טז ט: '''"כי ד' עיניו משטטות בכל הארץ"'''.<BR>'''חכמתו ומעשיו וכו' ההכנה של כ"א וכו' סיבת השגחת ד' עליו''' - ע' מורה נבוכים, ח"ג פי"ח. ע"ע בנפה"ח, שער א ט. ובהעמק דבר שמות ג יד (ובמא"ה א קב הביא מדרש: ""אהי' אשר אהי'" כשם שאתה  הוה עמי כך אני הוה עמך", וע' מדרש תהילים יח ח, וביקו"ש שמיני, רמז תקיט).<BR>ע' במדור שמות כינויים ותארים אלהיים, שמות. ובמדור תיאורים אלהיים, לב עליון, "לבי". ובמדור פסוקים ובטויי חז"ל, שימני כחותם על לבך. ע"ע א"ק ב תמב־ג, ושם תרח במובאה מפע"ח לסי' כט: "אהבת עולם היא אהבה זוטא, אהבה רבה היא באצילות". ע"ע ע"ר א צג ד"ה כי עתה ידעתי. ושם ריב־ריג ד"ה והוא רחום יכפר. וע' א"ק ב שמח. ש"ק, קובץ א כט; קובץ ב קלז; קובץ ה פו. פנ' קכז. וע' אילימה רבתי, עין כל תמר ד פרק ב: "ושמור העיקר הזה שאין שום דרשא או שיעור מספר וחשבון שיהי' בשום מדה מן המדות מצד המדה בעצמה דרך כלל ועיקר אלא במל' ובו אנו מושחים ונותנים מדות וחשבונות ושיעורים ומספרים מפני שהם מצד המדות אל הנמצאים התחתונים ויתבחנו לפי ריבויים ועניינם ומספרם ושינויים". וכו' ע"ש. ובאור החמה לרא"א, ויקהל רטו. מובאים דברי הרח"ו: "והבן מפתח זה הכולל כל הקבלה האלהית להסיר מסוה העור והשגיאות מנגד עינינו וכו' אבל מה שאנו יכולים לדבר בהם וכל מאמרי הזוהר כולם כא' אינם כי אם בספי' מ' האחרונה" וכו'. ובשומר אמונים לר"י אירגאס, ויכוח שני ט: "דסדר השגת הנסתרות הוא מן המאוחר אל הקודם, כי מן התחתונים אנו מכירים העליונים".</ref>=
השגחת [[השי"ת]] על האדם היא כפי ערך חכמתו ומעשיו, ע"כ ההכנה של כ"א נקראת '''עיני ד'''' שהיא סיבת השגחת ד' עליו, והן '''משוטטות בכל הארץ''', ומפוזרות בלב כל אחד ואחד לפי הכנתו [מ"ש נה].
השגחת [[השי"ת]] על האדם היא כפי ערך חכמתו ומעשיו, ע"כ ההכנה של כ"א נקראת '''עיני ד'''' שהיא סיבת השגחת ד' עליו, והן '''משוטטות בכל הארץ''', ומפוזרות בלב כל אחד ואחד לפי הכנתו [מ"ש נה].


שורה 9: שורה 9:


[[השגחת ד']] הקשורה בכל מה שהוא נוגע לצדדיהם החיצוניים של חייהם של [[צדיקים]] [עפ"י ע"ר ב סו].
[[השגחת ד']] הקשורה בכל מה שהוא נוגע לצדדיהם החיצוניים של חייהם של [[צדיקים]] [עפ"י ע"ר ב סו].
==הערות שוליים==
<references/>


[[קטגוריה:מילון הראי"ה:השגחה]]
[[קטגוריה:מילון הראי"ה:השגחה]]
[[קטגוריה:מילון הראי"ה:תיאורים אלהיים]]
[[קטגוריה:מילון הראי"ה:תיאורים אלהיים]]

גרסה אחרונה מ־10:31, 28 באוגוסט 2011

"עיני ד' המה משוטטים בכל הארץ"[1][עריכה]

השגחת השי"ת על האדם היא כפי ערך חכמתו ומעשיו, ע"כ ההכנה של כ"א נקראת עיני ד' שהיא סיבת השגחת ד' עליו, והן משוטטות בכל הארץ, ומפוזרות בלב כל אחד ואחד לפי הכנתו [מ"ש נה].

עיני הקב"ה[עריכה]

חוג הבחירה שיסוד הצדק והרשע עליו בנויים [עפ" קבצ' א פז].

"עיני ד'"[עריכה]

גילוי ההנהגה האלהית הנפגשת בנו [ע"ר א עט].

השגחת ד' הקשורה בכל מה שהוא נוגע לצדדיהם החיצוניים של חייהם של צדיקים [עפ"י ע"ר ב סו].

הערות שוליים[עריכה]

  1. עיני ד' המה משוטטים בכל הארץ - זכריה ד י. ובדברי הימים ב טז ט: "כי ד' עיניו משטטות בכל הארץ".
    חכמתו ומעשיו וכו' ההכנה של כ"א וכו' סיבת השגחת ד' עליו - ע' מורה נבוכים, ח"ג פי"ח. ע"ע בנפה"ח, שער א ט. ובהעמק דבר שמות ג יד (ובמא"ה א קב הביא מדרש: ""אהי' אשר אהי'" כשם שאתה הוה עמי כך אני הוה עמך", וע' מדרש תהילים יח ח, וביקו"ש שמיני, רמז תקיט).
    ע' במדור שמות כינויים ותארים אלהיים, שמות. ובמדור תיאורים אלהיים, לב עליון, "לבי". ובמדור פסוקים ובטויי חז"ל, שימני כחותם על לבך. ע"ע א"ק ב תמב־ג, ושם תרח במובאה מפע"ח לסי' כט: "אהבת עולם היא אהבה זוטא, אהבה רבה היא באצילות". ע"ע ע"ר א צג ד"ה כי עתה ידעתי. ושם ריב־ריג ד"ה והוא רחום יכפר. וע' א"ק ב שמח. ש"ק, קובץ א כט; קובץ ב קלז; קובץ ה פו. פנ' קכז. וע' אילימה רבתי, עין כל תמר ד פרק ב: "ושמור העיקר הזה שאין שום דרשא או שיעור מספר וחשבון שיהי' בשום מדה מן המדות מצד המדה בעצמה דרך כלל ועיקר אלא במל' ובו אנו מושחים ונותנים מדות וחשבונות ושיעורים ומספרים מפני שהם מצד המדות אל הנמצאים התחתונים ויתבחנו לפי ריבויים ועניינם ומספרם ושינויים". וכו' ע"ש. ובאור החמה לרא"א, ויקהל רטו. מובאים דברי הרח"ו: "והבן מפתח זה הכולל כל הקבלה האלהית להסיר מסוה העור והשגיאות מנגד עינינו וכו' אבל מה שאנו יכולים לדבר בהם וכל מאמרי הזוהר כולם כא' אינם כי אם בספי' מ' האחרונה" וכו'. ובשומר אמונים לר"י אירגאס, ויכוח שני ט: "דסדר השגת הנסתרות הוא מן המאוחר אל הקודם, כי מן התחתונים אנו מכירים העליונים".