רבי ישראל אבוחצירא: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(6 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{להשלים|כל הערך=כן}}
{{להשלים|כל הערך=כן}}
[[תמונה:Baba sali.jpg|ימין|200px|ממוזער|מצבת קברו של הבבא סאלי ב[[נתיבות]]]]
[[תמונה:Baba sali.jpg|שמאל|200px|ממוזער|מצבת קברו של הבבא סאלי ב[[נתיבות]]]]
'''רבי ישראל אבוחצירא'''  הנודע בכינוי '''באבא סאלי'''("האבא המתפלל" במרוקאית-יהודית), היה מגדולי החכמים והצדיקים בקרב [[יהדות מרוקו]] בדור האחרון. היה בנו של [[רבי מסעוד אבוחצירא]], שהיה רב קהילת תאפיללת במרוקו, ונכדו של [[רבי יעקב אבוחצירא]], מייסד שושלת הרבנים המפורסמת אבוחצירא. כבר מגיל צעיר הנהיג את עצמו בפרישות וקדושה, היה צם תעניות רבות, ועסק בתורת ה[[קבלה]]. אחרי קום המדינה עלה לארץ, אך אחרי מספר שנים שב למרוקו כדי לחזק את המצב הרוחני שם. בשנת תשל"ג חזר לארץ והשתקע ב[[נתיבות]]. התפרסם כמקובל ובעל [[מופת]]ים, ורבים נהרו לקבל ברכה מפיו. היה בקשרי ידידות עם [[הרב מרדכי אליהו]], [[הרב יצחק כדורי]] ועוד. אחיו היה [[רבי יצחק אבוחצירא]] ("בבא חאקי")- רבה של [[רמלה]] וחבר מועצת [[הרבנות הראשית לישראל]].  
'''רבי ישראל אבוחצירא'''  הנודע בכינוי '''בבא סאלי''' ("האבא המתפלל" במרוקאית-יהודית), היה מגדולי החכמים והצדיקים בקרב [[יהדות מרוקו]] בדור האחרון. היה בנו של [[רבי מסעוד אבוחצירא]], שהיה רב קהילת תאפיללת במרוקו, ונכדו של [[רבי יעקב אבוחצירא]], מייסד שושלת הרבנים המפורסמת אבוחצירא. כבר מגיל צעיר הנהיג את עצמו בפרישות וקדושה, היה צם תעניות רבות, ועסק בתורת ה[[קבלה]]. בגיל צעיר יחסית כיהן כאב"ד בעיר ארפוד במרוקו. אחרי קום המדינה עלה לארץ, אך אחרי מספר שנים שב למרוקו כדי לחזק את המצב הרוחני שם. בשנת תשל"ג חזר לארץ והשתקע ב[[נתיבות]]. התפרסם כמקובל ובעל [[מופת]]ים, ורבים נהרו לקבל ברכה מפיו. היה בקשרי ידידות עם [[הרב מרדכי אליהו]], [[הרב יצחק כדורי]] ועוד. אחיו היה [[רבי יצחק אבוחצירא]] ("בבא חאקי")- רבה של [[רמלה]] וחבר מועצת [[הרבנות הראשית לישראל]].
 
נפטר בד' ב[[שבט]] תשמ"ד.
 
==כתביו==
חלק מכתביו יצאו לאור במהלך השנים. בין הספרים שיצאו:
* '''אהבת ישראל'''- מכתבים
* '''אהבת ישראל''' על התורה
 
==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
הרב יצחק דדון, '''אתחלתא היא- יחסם של גדולי ספרד ואשכנז לציונות ולהקמת המדינה''' חלק ב', ירושלים תשס"ח, עמ' קצט-ריד.  
הרב יצחק דדון, '''אתחלתא היא- יחסם של גדולי ספרד ואשכנז לציונות ולהקמת המדינה''' חלק ב', ירושלים תשס"ח, עמ' קצט-ריד.  

גרסה אחרונה מ־12:52, 19 בפברואר 2020

Nuvola apps kcmpartitions.png יש להשלים ערך זה
ערך זה עשוי להיראות מלא ומפורט, אך הוא אינו שלם, ועדיין חסר בו תוכן מהותי. הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. ראו פירוט בדף השיחה.
מצבת קברו של הבבא סאלי בנתיבות

רבי ישראל אבוחצירא הנודע בכינוי בבא סאלי ("האבא המתפלל" במרוקאית-יהודית), היה מגדולי החכמים והצדיקים בקרב יהדות מרוקו בדור האחרון. היה בנו של רבי מסעוד אבוחצירא, שהיה רב קהילת תאפיללת במרוקו, ונכדו של רבי יעקב אבוחצירא, מייסד שושלת הרבנים המפורסמת אבוחצירא. כבר מגיל צעיר הנהיג את עצמו בפרישות וקדושה, היה צם תעניות רבות, ועסק בתורת הקבלה. בגיל צעיר יחסית כיהן כאב"ד בעיר ארפוד במרוקו. אחרי קום המדינה עלה לארץ, אך אחרי מספר שנים שב למרוקו כדי לחזק את המצב הרוחני שם. בשנת תשל"ג חזר לארץ והשתקע בנתיבות. התפרסם כמקובל ובעל מופתים, ורבים נהרו לקבל ברכה מפיו. היה בקשרי ידידות עם הרב מרדכי אליהו, הרב יצחק כדורי ועוד. אחיו היה רבי יצחק אבוחצירא ("בבא חאקי")- רבה של רמלה וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל.

נפטר בד' בשבט תשמ"ד.

כתביו[עריכה]

חלק מכתביו יצאו לאור במהלך השנים. בין הספרים שיצאו:

  • אהבת ישראל- מכתבים
  • אהבת ישראל על התורה

לקריאה נוספת[עריכה]

הרב יצחק דדון, אתחלתא היא- יחסם של גדולי ספרד ואשכנז לציונות ולהקמת המדינה חלק ב', ירושלים תשס"ח, עמ' קצט-ריד.

קישורים[עריכה]

סיפורים על הבבא סאלי באתר קוסקוס

סיפורים על הבבא סאלי באתר יהודים נט