פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים שז יז: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(Added ben shmuel book.)
 
מ (Try fix category tree)
תגית: ריקון
 
שורה 1: שורה 1:
{{פרשני}}{{#makor-new:שולחן ערוך:אורח חיים שז יז|שולחן-ערוך-אורח-חיים|שז|יז}}


== סעיף יז | קריאת ספרי חכמה ==
נחלקו הראשונים האם יש איסור לקרוא בספרי חכמה בשבת<ref>ונראה שבהם הקילו יותר מאשר בסעיפים טו- טז כיוון שפה יש צורך בלימוד החכמה מצד עצמה.</ref>:
◄ '''רמב&quot;ם, ר&quot;ן בשם רז&quot;ה:''' אסור לקרוא שום ספר חוץ מספרי קודש (או ספר שיש בו סרך קדושה).
◄ '''רמב&quot;ן, רשב&quot;א ואגור בשמם:''' מותר לקרוא בכל ספרי חכמה ואף לעיין בטלסקופ.
<blockquote>☜ '''שו&quot;ע:''' אסור לקרוא בספרי חכמה<ref>השו&quot;ע בסימן שח, נ הביא שנחלקו הראשונים גם לגבי טלטול אותו טלוסקופ. מדבריו שם נראה שהוא מקל לטלטלו. האחרונים נחלקו בביאור דבריו. יש אחרונים שלמדו שהשו&quot;ע אסר לגמרי קריאת ספרים שאינם קודש (אור לציון (ב, כה, ו), מנוחת אהבה (י, ל), דברי יציב (ליקוטים והשמטות ל) ועוד) ויש שלמדו שהשו&quot;ע אסר מעיקר הדין אלא שלא היה ברור לו לאיסור ולכן יש מקום להקל (חזון עובדיה ו, עב). ויש שחילקו בין טלטול - שהותר, ובין קריאה - שנאסרה (ציץ אליעזר יז, נג), ולכאורה דבריהם נראים.</ref>, ויש מי שמתיר (אף לעיין בטלסקופ).
⤶ הלכה כמקילים '''(משנ&quot;ב'''<ref>הרמ&quot;א (שו&quot;ת, ז) כותב שהוא היה נוהג לקרוא ספרי פילוסופיה בשבת. אם כך נראה שהמחלוקת תהיה נתונה בין האשכנזים לספרדים. אמנם כנזכר בהערה לעיל, לא ברור שהשו&quot;ע אכן אסר בזה (ומכל מקום, יש כאן צד גדול להקל לאשכנזים).</ref>''')''' וראוי לירא שמים להחמיר '''(אליה רבה)'''.
</blockquote>
==הערות שוליים==
[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:אורח חיים]]

גרסה אחרונה מ־18:49, 22 בדצמבר 2020