פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים רנז: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (Try fix category tree)
תגית: ריקון
(Added ben shmuel book.)
 
שורה 1: שורה 1:
{{פרשני}}{{#makor-new:שולחן ערוך:אורח חיים רנז |שולחן-ערוך-אורח-חיים|רנז|}}


== הקדמה לסימן ==
<ol>
<li><blockquote><p>חכמים אסרו להטמין תבשילים בשבת שמא אדם ימצא שקדרתו הצטננה ויבוא לחממה ולעבור על בישול. או שיבוא לחתות בגחלים כדי לשמור על חום הקדירה. חכמים אסרו להטמין אף מערב שבת בדבר המוסיף הבל, שמא יבוא לחתות בגחלים בשבת עצמה כדי להגדיל את חום הקדירה.</p></blockquote></li>
<li><blockquote><p>נחלקו הראשונים האם הטמנה חמורה יותר מהשהייה (לעניין קדירה חיה ותבשיל שהתבשל בן דרוסאי) או שמא דינם שווה. רוב הראשונים סוברים שדינה חמור ואפילו מצטמק ורע לו אסור בהטמנה.</p></blockquote></li>
<li><blockquote><p>אם הייתה הקדירה טמונה מערב שבת והתגלתה, אין איסור לחזור ולכסותה וכן להוסיף עוד כיסויים על התבשיל (בתנאי שהתבשיל מבושל כל צרכו ואין בו איסור בישול עוד).</p></blockquote></li></ol>
[[קטגוריה:בן שמואל]]

גרסה אחרונה מ־20:06, 22 בדצמבר 2020


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אורח חיים רנז


הקדמה לסימן[עריכה]

  1. חכמים אסרו להטמין תבשילים בשבת שמא אדם ימצא שקדרתו הצטננה ויבוא לחממה ולעבור על בישול. או שיבוא לחתות בגחלים כדי לשמור על חום הקדירה. חכמים אסרו להטמין אף מערב שבת בדבר המוסיף הבל, שמא יבוא לחתות בגחלים בשבת עצמה כדי להגדיל את חום הקדירה.

  2. נחלקו הראשונים האם הטמנה חמורה יותר מהשהייה (לעניין קדירה חיה ותבשיל שהתבשל בן דרוסאי) או שמא דינם שווה. רוב הראשונים סוברים שדינה חמור ואפילו מצטמק ורע לו אסור בהטמנה.

  3. אם הייתה הקדירה טמונה מערב שבת והתגלתה, אין איסור לחזור ולכסותה וכן להוסיף עוד כיסויים על התבשיל (בתנאי שהתבשיל מבושל כל צרכו ואין בו איסור בישול עוד).