שתי הלחם: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (הכנסת ערכים ממילון הראיה לויקישיבה)
שורה 1: שורה 1:
[[קרבן]] [[מנחה]]: שתי חלות, שכל אחת מהן עשויה מעשירית האיפה סולת, שהיו מביאים בחג ה[[שבועות]]. מידותיה של כל חלה: ז' טפחים אורכה, ד' טפחים רוחבה, וד' אצבעות קרנותיה<ref> יש מפרשים, שהיו מדביקים בצק בכל זויות החלה כעין קרנים, וגובה של כל קרן: ארבע אצבעות ([[רש"י]] <makor>בבלי מנחות צו, א</makor> ד"ה וקרנותיה). ברם, מדברי ה[[רמב"ם]] (תמידין ומוספין ח, י) משמע, שלא היה ללחם קרנות, וקרנות שאמר התנא (במנחות צו, א) היינו קצוות הלחם, ששם היה עוביו ד' אצבעות (תפארת ישראל מנחות פי"א ה"ד).</ref>.
הדעת העליונה<ref> שתי הלחם של חיטים, מאכל אדם, מאכל הנותן דעת. גם התינוק אינו יודע לקרא אבא ואמא עד שיטעום טעם דגן, אבל הדעה המובלטת בבירורה '''-''' בחט"ה היא, שכוללת כ"ב אותיות הדיבור במספרה [שם].</ref>בשני ערכיה הכלליים, [[מילון הראי"ה:הדעת המעשית|הדעת המעשית]] והדעת השכלית הרוחנית העיונית. שתיהן בחוברת עולים ברוממותם ''' בשתי הלחם של חיטים '''"ר ב שה].
 
==הערות שוליים==
==הערות שוליים==
<references />
<references/>


[[קטגוריה: מקדש וקרבנות]]
[[קטגוריה:מילון הראי"ה:משכן ומקדש|שתי]]
[[קטגוריה: שבועות]]
[[קטגוריה:מתנות כהונה]]
[[קטגוריה:אנציקלופדיה תורנית מרוכזת]]

גרסה מ־14:04, 26 באוגוסט 2012

הדעת העליונה[1]בשני ערכיה הכלליים, הדעת המעשית והדעת השכלית הרוחנית העיונית. שתיהן בחוברת עולים ברוממותם בשתי הלחם של חיטים [ע"ר ב שה].

הערות שוליים

  1. שתי הלחם של חיטים, מאכל אדם, מאכל הנותן דעת. גם התינוק אינו יודע לקרא אבא ואמא עד שיטעום טעם דגן, אבל הדעה המובלטת בבירורה - בחט"ה היא, שכוללת כ"ב אותיות הדיבור במספרה [שם].