חוות סקלי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 2: שורה 2:
'''חוות סקאלי'''היא [[חווה חקלאית]] אשר  הוקמה על ידי יצחק סקלי כ-4 ק"מ מזרחית ל[[אלון מורה]] על רכס [[הר כביר]], בגובה 792 מטר מעל [[פני הים]]. היא מחשבת לשכונה של היישוב אלון מורה. במקום  גרות כעשר  משפחות בבתי עץ, אבן ומבנים ניידים. תושבי השכונה בנו מאבן מקומית בית כנסת קטן אשר הפנים שלו מצופה עץ טבעי. כן הוקם במקום [[מקוה#מקוה נייד|מקוה נייד]], המיועד לגברים.  
'''חוות סקאלי'''היא [[חווה חקלאית]] אשר  הוקמה על ידי יצחק סקלי כ-4 ק"מ מזרחית ל[[אלון מורה]] על רכס [[הר כביר]], בגובה 792 מטר מעל [[פני הים]]. היא מחשבת לשכונה של היישוב אלון מורה. במקום  גרות כעשר  משפחות בבתי עץ, אבן ומבנים ניידים. תושבי השכונה בנו מאבן מקומית בית כנסת קטן אשר הפנים שלו מצופה עץ טבעי. כן הוקם במקום [[מקוה#מקוה נייד|מקוה נייד]], המיועד לגברים.  


תושבי החוות עוסקים בגידול [[זית]]ים ו[[כבש]]ים לבשר. בחווה קיים מפעל לייצור מוצרים לבנייה. לפי דו"ח ששון, המאחז בנוי הן על אדמות מדינה שתוקף הקצאתן פג ב-2004 והן על אדמות פרטיות של פלסטינאים.
תושבי החוות עוסקים בגידול [[זית]]ים ו[[כבש]]ים לבשר. בחווה קיים מפעל לייצור מוצרים לבנייה. המאחז עלה על הקרקע הרבה לפני מארס 2001 - המועד הקובע לכאורה בכל הנוגע להתחייבות הישראלית לארצות הברית בסוגיית המאחזים.
 
רב החווה הוא הרב דוד בנימין (בנו של הרב [[גדעון בנימין]], רב היישוב [[נוף איילון]]) שמתגורר עם משפחתו בחווה.
 
==קרקעות היישוב==
לפי [[דו"ח ששון]], המאחז בנוי הן על אדמות מדינה והן על אדמות פרטיות. לטענת בעל החווה, האדמה נרכשה על ידי יהודים. אבל, הבעלות לא הועברה אליו ב[[טאבו]] ב[[רמאללה]] בגלל חשש לחיי המוכרים. המוכרים עצמם טוענים כלפי חוץ שלא מכרו מפחד הערבים סביבם, אבל [[משרד השיכון]], לפני שסייע ליושבי החווה, בדק היטב אם האדמות נמכרו ורק אחרי שהוברר לו שהמכירה תקפה, סייע לתושבים במסגרת סיוע למינהל הכפרי.
 
 
====התקיפה בשנת 2003====
בשנת 2003 הותקף המאחז על ידי שני מחבלים חמושים ברובי קלצ'ניקוב וברימונים. הם התקרבו לאחד הבתים, ירו לתוך הבית (ראו בתמונות) וכך ניסו לבצע [[פיגוע]] במאחז. המחבלים נהדפו ונהרגו באש מאבטחי החווה הם קיבלו על כך תעודות הוקרה מצה"ל.
 
במערכת הביטחון יש מי שסבור, כי לרבים מהדיווחים על המעורבות של אנשי החווה בפגיעות בפלסטינים או ברכוש פלסטיני לא היה בסיס, וכי סקאלי עצמו הוא אדם הגון שניתן להגיע עמו להבנות. סקאלי משוכנע שמי ש"כרה לו את הבור", כלומר סימן אותו כיעד לפינוי, הם אנשי תנועות השמאל שמנסים לגרור אותו לעימותים מול פלסטינים. סקאלי עצמו מעולם לא הסתיר את דעתו ש"מסכת יחסים כלשהי בין יהודי השומרון לבין ערביי השומרון היא בלתי אפשרית", והגדיר את המציאות על [[גב ההר]] כ"מציאות של מאבק ומלחמה ולא כמציאות של הידברות" ‏‏<ref>‏המקור: {{הארץ|נדב שרגאי|החווה של סקאלי, הגבעה של רונן|733134|30 יוני 2006|}}‏</ref>
 
==מיקום המאחז==
 
 
מיקומו של המאחז נועד להרחיב את השליטה ברכס עליו יושבת אלון מורה, ליצור רצף התיישבות עד לבקעת הירדן וכן לגרום לכך שהיישוב יכללת במפת הקבע של ההסכמים עם הרשות הפלסטינית.‏‏<ref>‏נדב שרגאי "[http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtSR.jhtml?itemNo=722985&objNo=59679&returnParam=Y התנכלויות לפלשתינאים? 'זו רק התדמית בתקשורת']", [[הארץ]]‏</ref>מאחז דומה הוקם במהלך שנת 2002, כחלק מאותה תפיסה, ליד הכביש העוקף המחבר את אלון מורה עם היישוב איתמר, אך הוא פורק עוד בטרם אוכלס.
 
==כריתת עצי הזית==
בשנת 2006 הואשמו תושבי חוות סקאלי בכריתת עצי [[זית]] של ערביי הסביבה.
בעקבות אירועים אלה, ב-12 ינואר 2006 הנחה שר הביטחון, [[שאול מופז]], לבצע פינוי של שלושה מאחזים בלתי חוקיים, ביניהם חוות סקאלי ליד אלון-מורה. משרד הביטחון הודיע כי מעת לעת, כאשר עולה הצורך, מאשר שר הביטחון פינוי של מאחזים. במקום מתגורות כמה משפחות מקור: עומר שיקלר, [http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-91186-00.html?tag=23-37-51 מופז אישר פינוי והריסת 3 מאחזים בלתי חוקיים] - אתר NFC
 


בשנת [[2003]] הותקף המאחז על ידי מחבלים אשר נהדפו ונהרגו באש תושביו.


מיקומו של המאחז נועד להרחיב את השליטה ברכס עליו יושבת אלון מורה, ליצור רצף התיישבות עד לבקעת הירדן וכן לגרום לכך שהיישוב יכללת במפת הקבע של ההסכמים עם הרשות הפלסטינית.‏‏<ref>‏נדב שרגאי "[http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtSR.jhtml?itemNo=722985&objNo=59679&returnParam=Y התנכלויות לפלשתינאים? 'זו רק התדמית בתקשורת']", [[הארץ]]‏</ref>
== הערות שוליים ==
== הערות שוליים ==
<references />
<references />

גרסה מ־14:16, 23 באוקטובר 2008

בית הכנסת בחוות סקלי

חוות סקאליהיא חווה חקלאית אשר הוקמה על ידי יצחק סקלי כ-4 ק"מ מזרחית לאלון מורה על רכס הר כביר, בגובה 792 מטר מעל פני הים. היא מחשבת לשכונה של היישוב אלון מורה. במקום גרות כעשר משפחות בבתי עץ, אבן ומבנים ניידים. תושבי השכונה בנו מאבן מקומית בית כנסת קטן אשר הפנים שלו מצופה עץ טבעי. כן הוקם במקום מקוה נייד, המיועד לגברים.

תושבי החוות עוסקים בגידול זיתים וכבשים לבשר. בחווה קיים מפעל לייצור מוצרים לבנייה. המאחז עלה על הקרקע הרבה לפני מארס 2001 - המועד הקובע לכאורה בכל הנוגע להתחייבות הישראלית לארצות הברית בסוגיית המאחזים.

רב החווה הוא הרב דוד בנימין (בנו של הרב גדעון בנימין, רב היישוב נוף איילון) שמתגורר עם משפחתו בחווה.

קרקעות היישוב

לפי דו"ח ששון, המאחז בנוי הן על אדמות מדינה והן על אדמות פרטיות. לטענת בעל החווה, האדמה נרכשה על ידי יהודים. אבל, הבעלות לא הועברה אליו בטאבו ברמאללה בגלל חשש לחיי המוכרים. המוכרים עצמם טוענים כלפי חוץ שלא מכרו מפחד הערבים סביבם, אבל משרד השיכון, לפני שסייע ליושבי החווה, בדק היטב אם האדמות נמכרו ורק אחרי שהוברר לו שהמכירה תקפה, סייע לתושבים במסגרת סיוע למינהל הכפרי.


התקיפה בשנת 2003

בשנת 2003 הותקף המאחז על ידי שני מחבלים חמושים ברובי קלצ'ניקוב וברימונים. הם התקרבו לאחד הבתים, ירו לתוך הבית (ראו בתמונות) וכך ניסו לבצע פיגוע במאחז. המחבלים נהדפו ונהרגו באש מאבטחי החווה הם קיבלו על כך תעודות הוקרה מצה"ל.

במערכת הביטחון יש מי שסבור, כי לרבים מהדיווחים על המעורבות של אנשי החווה בפגיעות בפלסטינים או ברכוש פלסטיני לא היה בסיס, וכי סקאלי עצמו הוא אדם הגון שניתן להגיע עמו להבנות. סקאלי משוכנע שמי ש"כרה לו את הבור", כלומר סימן אותו כיעד לפינוי, הם אנשי תנועות השמאל שמנסים לגרור אותו לעימותים מול פלסטינים. סקאלי עצמו מעולם לא הסתיר את דעתו ש"מסכת יחסים כלשהי בין יהודי השומרון לבין ערביי השומרון היא בלתי אפשרית", והגדיר את המציאות על גב ההר כ"מציאות של מאבק ומלחמה ולא כמציאות של הידברות" ‏‏[1]

מיקום המאחז

מיקומו של המאחז נועד להרחיב את השליטה ברכס עליו יושבת אלון מורה, ליצור רצף התיישבות עד לבקעת הירדן וכן לגרום לכך שהיישוב יכללת במפת הקבע של ההסכמים עם הרשות הפלסטינית.‏‏[2]מאחז דומה הוקם במהלך שנת 2002, כחלק מאותה תפיסה, ליד הכביש העוקף המחבר את אלון מורה עם היישוב איתמר, אך הוא פורק עוד בטרם אוכלס.

כריתת עצי הזית

בשנת 2006 הואשמו תושבי חוות סקאלי בכריתת עצי זית של ערביי הסביבה. בעקבות אירועים אלה, ב-12 ינואר 2006 הנחה שר הביטחון, שאול מופז, לבצע פינוי של שלושה מאחזים בלתי חוקיים, ביניהם חוות סקאלי ליד אלון-מורה. משרד הביטחון הודיע כי מעת לעת, כאשר עולה הצורך, מאשר שר הביטחון פינוי של מאחזים. במקום מתגורות כמה משפחות מקור: עומר שיקלר, מופז אישר פינוי והריסת 3 מאחזים בלתי חוקיים - אתר NFC


הערות שוליים

קישורים חיצוניים