פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים רסח י: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(Added ben shmuel book.)
מ (Try fix category tree)
תגית: ריקון
שורה 1: שורה 1:
{{פרשני}}{{#makor-new:שולחן ערוך:אורח חיים רסח י|שולחן-ערוך-אורח-חיים|רסח|י}}


== סעיף י | בית חתנים ואבלים ==
'''ריב"ש, מהרי"א בשם ספר המנהגות''' ☜ '''ושו"ע''': לא אומרים מעין שבע בבית חתנים ואבלים כי לא שייך הטעם של מזיקין כיוון שלא מאחרים שם.
<blockquote>⤶ כל שכן אם עושים מניין בבית שאינו קבוע, אבל אם יש איזו קביעות ויש ספר תורה אצלם, יאמרו<ref>לכאורה עולה מפה שכל מקום שאין בו ספר תורה ולא קביעות לא יאמרו בו. (ואם יש קביעות ואין ספר תורה מה הדין?. שו&quot;ע כתב רק את עניין הקביעות. וצ&quot;ב).</ref> '''(משנ&quot;ב)'''.
</blockquote>
<ol>
<li><blockquote><p>'''אם רוצים לאמרו בבי חתנים או אבלים:'''</p></blockquote></li></ol>
<blockquote>◄ '''למג&quot;א בשם הרדב&quot;ז:''' יכולים.
◄ '''לפרי מגדים:''' יש לאסור משום ברכה לבטלה '''(משנ&quot;ב)'''.
</blockquote>
==הערות שוליים==
[[קטגוריה:בן שמואל]]
[[קטגוריה:אורח חיים]]
== סעיף י | בית חתנים ואבלים ==
ריב&quot;ש, מהרי&quot;א בשם ספר המנהגות ☜ ושו&quot;ע: לא אומרים מעין שבע בבית חתנים ואבלים, כיוון שלא שייך הטעם של מזיקין<ref>וזה לשון '''הריב&quot;ש''' (סימן מ): לפי שמתחלה לא נתקנה אלא בבית הכנסת שהיו הכל באין שם ושהיתה בשדה במקום סכנת מזיקין מה שאין כן בבית חתנים ואבלים'.</ref>.
<blockquote>⤶ כל שכן אם עושים מניין בבית שאינו קבוע, אבל אם יש איזו קביעות ויש ספר תורה אצלם, יאמרו<ref>אך אם יש רק קביעות, לא יאמרו מפני חיסרון ספר התורה. '''והאגרות משה''' (או&quot;ח ד, סט) כתב שהתנאי של ספר תורה אינו מובן. וכתב לסמוך על המג&quot;א שהתיר לומר בבית חתנים בכל מקרה, שיאמרו בכל מקום שיש בו קביעות אף ללא ס&quot;ת. ונראה שאף ניתן לצרף דעת המקובלים שכתבו לומר בכל מקרה, אף שלא בבית כנסת. '''ובפינה&quot;ל''' (שבת ה, יג בהערה) סמך על זה במקומות של מניינים קבועים. ובחזו&quot;ע [ח&quot;א עמ' שעג-שפ] האריך שאין לזוז מפסק השו&quot;ע (ואין לומר אלא בבית כנסת קבוע).
לגבי '''ירושלים,''' כתב '''בהר צבי''' (או&quot;ח קנב) שבכל מקום שיש מניין קבוע יאמרו. וכ&quot;כ '''בילקו&quot;י''' (רסז, כ).</ref> (משנ&quot;ב).
</blockquote>
<ol>
<li><blockquote><p>אם רוצים לאמרו בבית חתנים או אבלים:</p></blockquote></li></ol>
<blockquote>'''''◄''''' למג&quot;א בשם הרדב&quot;ז: יכולים.
'''''◄''''' לפרי מגדים: יש לאסור משום ברכה לבטלה (משנ&quot;ב).
</blockquote>
==הערות שוליים==

גרסה מ־19:15, 22 בדצמבר 2020