שיחת דרשני:טעמי איסור בישול בשר בחלב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יש מספר תיקונים בדף)
 
אין תקציר עריכה
 
שורה 9: שורה 9:


לפרטים נוספים אפשר לפנות אליי.
לפרטים נוספים אפשר לפנות אליי.
שלום רב,
אנו שמחים שהסבת את תשומת ליבנו לאי דיוקים הקיימים בדף. תוכל אולי להסביר מה השוני לדעתך בין הסבר הרב קוק לבין האופן שבו הסבר זה מוצג בערך?--[[משתמש:Wikiboss|Wikiboss]] ([[שיחת משתמש:Wikiboss|שיחה]]) 19:06, 11 בפברואר 2021 (IST)

גרסה אחרונה מ־19:06, 11 בפברואר 2021

יש מספר אי דיוקים ואף טעויות בדף הנ"ל. חבל.

יש לשנות כמה וכמה דברים. ובפרט את הסברו של הרב קוק. שמבאר אחרת. הראי"ה קוק בספרו חזון הצמחונות והשלום (פרק יד) שאיסור זה נועד לברר את האמיתה שבעלי החיים נועדו לחיות ולא למלא את תאוותו של האדם. האיסור מזכיר לאדם את הבעייתיות הקיימת בניצול בעלי החיים לצרכיו (הן באכילת בשר והן בשימוש בחלב), המונעת מבעלי החיים לחיות את חייהם הטבעיים: "עפ"י ההשקפה השלמה, המלאה חסד ד' וטובו על כל יצוריו, יכיר האדם את יסוד מציאות החלב בשדי האם החיה, לא למען יוכל הוא בחזקתו לעשוק אותו לעצמו, כי אם למען תוכל להניק את ילדה הרך, את הגדי שלה האהוב לה מחלב שדיה. הגדי הזה ראוי הוא שיתענג גם הוא, על אהבת שדי אמו לפי תכונתו וטבעו. ואבירות לב האדם היוצאת מחולשתו החמרית והמוסרית, שנתה ועוותה את ההשקפות הישרות הללו... בן אדם! אזניך תשמענה דבר מאחריך קול אלהים בכח הקורא לך: "לא תבשל גדי בחלב אמו" (שמות כג). לא! תעודת הגדי איננה דוקא להיות לברות לשיניך החדות, שהוחדו אמנם גם מורטו, לרגלי השפלתך וזוללותך באכילת בשר, והחלב ממילא לא נועד להיות לתבלין לך, למלאות את תאותך השפלה. בידעך כי הבשר והחלב ביחש תיקון המאכל הם כ"כ רחוקים, כ"כ מתועבים, עד כדי איסור הנאה בישול ואכילה, תכיר בבא מועד כי חיי החי לא נוצרו בעבור קיבתך התאונית, והחלב עקרו נועד להיות למזון למי שעבורו בא הטבע למלא את תפקידו, כמו שחלב שדי אמך היה לך למבטח בימי הנקתך."

ולא כפי שנכתב בסיכום.

לפרטים נוספים אפשר לפנות אליי.

שלום רב,

אנו שמחים שהסבת את תשומת ליבנו לאי דיוקים הקיימים בדף. תוכל אולי להסביר מה השוני לדעתך בין הסבר הרב קוק לבין האופן שבו הסבר זה מוצג בערך?--Wikiboss (שיחה) 19:06, 11 בפברואר 2021 (IST)