בצלאל סמוטריץ': הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(בצלאל סמוטריץ' [נולד ב - 27 בפברואר 1980, י' באדר ה'תש''מ] הוא יושב ראש מפלגת האיחוד הלאומי - תקומה וחבר הכנסת מאז הכנסת העשרים.)
(בצלאל סמוטריץ' [נולד ב - 27 בפברואר 1980, י' באדר ה'תש''מ] הוא יושב ראש מפלגת האיחוד הלאומי - תקומה וחבר הכנסת מאז הכנסת העשרים.)
שורה 17: שורה 17:
'''פעילות פוליטית'''
'''פעילות פוליטית'''


בשנת 2015, לקראת הבחירות לכנסת העשרים, הוצב במקום התשיעי ברשימת הבית היהודי, לאחר שנבחר על ידי מרכז האיחוד הלאומי - תקומה למקום השני שהוקצה לה ברשימה. בעקבות פטירתו של השר אורי אורבך
בשנת 2015, לקראת הבחירות לכנסת העשרים, הוצב במקום התשיעי ברשימת הבית היהודי, לאחר שנבחר על ידי מרכז האיחוד הלאומי - תקומה למקום השני שהוקצה לה ברשימה. בעקבות פטירתו של השר אורי אורבך קודם סמוטריץ' למקום השמיני ברשימה ונבחר לכנסת. הוא מונה לסגן יושב ראש הכנסת ולחבר בוועדת הכספים ובוועדת הפנים והגנת הסביבה.
ב - 14 בינואר 2019, לקראת הבחירות לכנסת העשרים ואחת, גבר סמוטריץ' על השר אורי אריאל ונבחר במרכז האיחוד הלאומי - תקומה ליו''ר המפלגה.
לקראת אותן בחירות הגיעה מפלגת האיחוד הלאומי - תקומה לסיכומים להסכם על ריצה משותפת עם הבית היהודי ועוצמה יהודית, במסגרת איחוד מפלגות הימין. על פי ההסכם הוצב סמוטריץ' במקום השני ברשימה לכנסת, אחרי יו''ר הבית היהודי הרב רפי פרץ. עוד הוסכם כי תינתן לו הזכות לבחור ראשון מבין התפקידים שיקבלו במסגרת ההסכם הקואליציוני, ושאם תקבל הסיעה רק תפקיד שר אחד, יכהנו בו שניהם ברוטציה. ההסכם הזה נשמר גם לקראת הבחירות לכנסת העשרים ושתיים, אז רצו הבית היהודי והאיחוד הלאומי עם הימין החדש, במסגרת רשימת ימינה.
ב - 23 ביוני 2019 מונה לשר התחבורה ה - 33 ולחבר הקבינט המדיני ביטחוני, במסגרת ממשלת המעבר.
כשר התחבורה הוחל במהלך כהונתו מיזם נתיב פלוס שבמסגרתו הוקצו בכביש החוף ובנתיבי איילון נתיבי נסיעה קיימים לטובת רכבי תחבורה ציבורית וכלי רכב פרטיים עם לפחות עם לפחות נוסע אחד או שניים מלבד הנהג. כמו כן האיץ סמוטריץ' את חשמול הרכבת בקו המהיר בין ירושלים לתל אביב וכן החל בסלילת מסילת רכבת בין תחנת הרכבת הראשונים בראשון לציון למודיעין-מכבים-רעות.
לקראת הבחירות לכנסת העשרים וארבע הכריז סמוטריץ' על שינוי שם מפלגת ''האיחוד הלאומי - תקומה'' ל''הציונות הדתית'' וסמלה של המפלגה הוחלף בהתאם. הוא חתם על הסכם של ריצה בריצה משותפת במסגרת בלוק טכני עם מפלגות עוצמה יהודית ונעם. הרשימה קיבלה בבחירות 6 מנדטים, מתוכם ארבעה ממפלגתו של סמוטריץ', שאליהם הצטרף גם אופיר סופר ששוריין ברשימת הליכוד.
 
'''חקיקה'''
 
במהלך הכנסת העשרים, העביר סמוטריץ'

גרסה מ־17:53, 18 ביוני 2021

בצלאל סמוטריץ' [נולד ב - 27 בפברואר 1980, י' באדר ה'תשמ] הוא יושב ראש מפלגת האיחוד הלאומי - תקומה וחבר הכנסת מאז הכנסת העשרים. בממשלה השלושים וארבע כיהן כשר התחבורה. לפני כניסתו לחיים הפוליטיים שימש מנהל הפעילות של תנועת רגבים ומנהל ישיבת קדומים. עורך דין בהכשרתו.

קורות חיים

נולד בחיספין שברמת הגולן וגדל בבית אל. אביו הוא הרב חיים ירוחם סמוטריץ', רב המושב בית יתיר ורמ בישיבת ניר קריית ארבע. למד בישיבת ירושלים לצעירים, בישיבת מרכז הרב ובישיבה הגבוהה בקדומים. במקביל למד לתואר ראשון במשפטים בקריה האקדמית אונו וסיים בהצטיינות. לאחר מכן למד לתואר שני במשפט ציבורי ובינלאומי באוניברסיטה העברית בירושלים, אך לא השלים לימודיו אלה. בגיל 28 התגייס לצהל ושירת במשך שנה וארבעה חודשים כעוזר ראש זירת מרכז בחטיבת המבצעים של המטה הכללי. מורי דרכו הם הרב יצחק בן שחר ואביו.

פעילות ציבורית

בשנת 2005, בעת פעולות המחאה נגד תכנית ההתנתקות נעצר על ידי השבכ עם ארבעה פעילי ימין והוחזק בכלא שקמה במשך שלושה שבועות ושלושה שבועות נוספים במעצר בית בחשד לחסימת כבישים. לא הוגש נגדו כתב אישום. ב - 2015, כשנכלל ברשימת המועמדים בבחירות לכנסת ה - 20, נטען כי החשד שבגינו נעצר עשר שנים קודם לכן היה החזקת 700 ליטר דלק כדי לפגוע בתשתיות ולמנוע את הפינוי. סמוטריץ' הכחיש כי נחשד בהחזקת דלק ואמר שחסימת כבישים היא אקט דמוקרטי מקובל בישראל. לדבריו, הוא היה אז רכז כח במועצת ישע, ומטרת המעצר והחקירות הקשות בשירות הביטחון הכללי הייתה אמורה למנוע צעדת המונים לעבר גוש קטיף שעלולה הייתה לשתק את החיים במדינה. בנובמבר 2006 נמנה עם מארגני מצעד העוז והענווה, שבו צעדו כ - 200 איש בלוויית בהמות וכלבים במחאה על מצעד הגאווה בירושלים. באמצעי התקשורת כונתה המחאה מצעד הבהמות. כשנשאל על הנושא ב - 2015 אמר שהוא מתחרט על המצעד. עמדתו נגד הכרת המדינה בזוגיות הומוסקסואלית כתא משפחתי נורמלי נותרה בעיניה. ב - 2006 נמנה עם מייסדי עמותת רגבים ושימש כמנהל הפעילות שלה. התמנה למנהל ישיבת קדומים ונמנה עם מייסדי ארגון הישיבות הגבוהות. שימש נציג ציבור במליאת מועצת העיתונות, חבר הנהלה בישיבת בני חיל ובתנועת קוממיות, בגרעין החינוכי בנתניה וחבר בוועדה הציבורית שליד מכון אמת. בבחירות לכנסת השמונה עשרה שנערכו בשנת 2009, שובץ במקום התשיעי ברשימת האיחוד הלאומי [במסגרת מפלגת תקומה], ובהתאם לחוק הבחירות לכנסת שוחרר לשלושה חודשים משירותו בצהל, ולאחריהם חזר להשלים את שירותו. המפלגה זכתה בארבעה מנדטים, וסמוטריץ' לא נכנס לכנסת.

פעילות פוליטית

בשנת 2015, לקראת הבחירות לכנסת העשרים, הוצב במקום התשיעי ברשימת הבית היהודי, לאחר שנבחר על ידי מרכז האיחוד הלאומי - תקומה למקום השני שהוקצה לה ברשימה. בעקבות פטירתו של השר אורי אורבך קודם סמוטריץ' למקום השמיני ברשימה ונבחר לכנסת. הוא מונה לסגן יושב ראש הכנסת ולחבר בוועדת הכספים ובוועדת הפנים והגנת הסביבה. ב - 14 בינואר 2019, לקראת הבחירות לכנסת העשרים ואחת, גבר סמוטריץ' על השר אורי אריאל ונבחר במרכז האיחוד הלאומי - תקומה ליור המפלגה. לקראת אותן בחירות הגיעה מפלגת האיחוד הלאומי - תקומה לסיכומים להסכם על ריצה משותפת עם הבית היהודי ועוצמה יהודית, במסגרת איחוד מפלגות הימין. על פי ההסכם הוצב סמוטריץ' במקום השני ברשימה לכנסת, אחרי יור הבית היהודי הרב רפי פרץ. עוד הוסכם כי תינתן לו הזכות לבחור ראשון מבין התפקידים שיקבלו במסגרת ההסכם הקואליציוני, ושאם תקבל הסיעה רק תפקיד שר אחד, יכהנו בו שניהם ברוטציה. ההסכם הזה נשמר גם לקראת הבחירות לכנסת העשרים ושתיים, אז רצו הבית היהודי והאיחוד הלאומי עם הימין החדש, במסגרת רשימת ימינה.

ב - 23 ביוני 2019 מונה לשר התחבורה ה - 33 ולחבר הקבינט המדיני ביטחוני, במסגרת ממשלת המעבר.

כשר התחבורה הוחל במהלך כהונתו מיזם נתיב פלוס שבמסגרתו הוקצו בכביש החוף ובנתיבי איילון נתיבי נסיעה קיימים לטובת רכבי תחבורה ציבורית וכלי רכב פרטיים עם לפחות עם לפחות נוסע אחד או שניים מלבד הנהג. כמו כן האיץ סמוטריץ' את חשמול הרכבת בקו המהיר בין ירושלים לתל אביב וכן החל בסלילת מסילת רכבת בין תחנת הרכבת הראשונים בראשון לציון למודיעין-מכבים-רעות. לקראת הבחירות לכנסת העשרים וארבע הכריז סמוטריץ' על שינוי שם מפלגת האיחוד הלאומי - תקומה להציונות הדתית וסמלה של המפלגה הוחלף בהתאם. הוא חתם על הסכם של ריצה בריצה משותפת במסגרת בלוק טכני עם מפלגות עוצמה יהודית ונעם. הרשימה קיבלה בבחירות 6 מנדטים, מתוכם ארבעה ממפלגתו של סמוטריץ', שאליהם הצטרף גם אופיר סופר ששוריין ברשימת הליכוד.

חקיקה

במהלך הכנסת העשרים, העביר סמוטריץ'