המשנה היומית: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(תיקון)
(התייחסות לפירוש קהתי למשנה)
 
שורה 8: שורה 8:
*"קבלה בידי שאין אדם רואה פני גיהנום למי שבקיא במשניות". השל"ה הקדוש.  
*"קבלה בידי שאין אדם רואה פני גיהנום למי שבקיא במשניות". השל"ה הקדוש.  
*" אין הגלויות מתכנסות אלא בזכות המשניות" (חז"ל)
*" אין הגלויות מתכנסות אלא בזכות המשניות" (חז"ל)
==השפעת המפעל==
בין השנים תשט"ו עד תשכ"ד, הרב [[פינחס קהתי]], שלא מצא פירוש קל לתלמיד בן זמנו למשנה, כתב והוציא לאור את ביאורו למשנה, ''משניות מבוארות'' בצורת קונטרסים שבועיים של המשנה היומית. מדי שבוע הוא הוציא קונטרס עם פירוש עבור ארבע עשרה משניות, עד שזכה וסיים לכתוב את הפירוש על כל שישה סדרי משנה.<ref>ויקיפדיה העברית, [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%97%D7%A1_%D7%A7%D7%94%D7%AA%D7%99 פינחס קהתי], והמקורות שם.</ref>


==הארגון כיום==
==הארגון כיום==

גרסה אחרונה מ־01:03, 22 בדצמבר 2023

סדר לימוד משנה היומית כולל לימוד של שתי משניות ביום על פי סדר שישה סדרי משנה. ללימוד המשניות ערך מרכזי ביהדות.[1] על ידי לימוד של ה"משנה היומית" ניתן להקיף את ששה סדרי משנה במשך כחמש וחצי שנים.

הנהגת הלימוד של משנה יומית הוצעה על ידי הרב אריה צבי פרומר, ראש הישיבה האחרון של ישיבת חכמי לובלין ששימש כרב של העיר ק'וז'קלוב, ללימוד סדר משנית של זרעים וטהרות ב-1938, בחגיגת השלמת המחזור השני של "דף היומי" שהונהג על ידי קודמו של הרב פרומר בראשות הישיבה, הרב יהודה מאיר שפירא. לימוד ה"משנה היומית" הוצע, מכיוון שישנן מסכתות שאין עליהן גמרא ומשום כך לא נכללות בלימוד "הדף היומי".

לאחר מלחמת העולם השנייה בחג השבועות תש"ז הציע בן משפחתו הרב יונה שטנצל מגדולי רבני העיר תל אביב, להקדיש את לימוד המשניות להנצחת נרצחי ששת המליונים שנרצחו בשואה, ואז נקבע ע"י גדולי הרבנים והאדמורים, ללמוד 2 משניות מידי יום. כיון שהאותיות "משנה" הן גם אותיות "נשמה", ולימוד "ששה" סדרי משנה מתאים לעילוי נשמת "ששת" המיליונים נרצחי השואה. רעיון זה של הרב שטנצל, זכה להסכמות של רבנים רבים ביניהם:האמרי האמת מגור, רבי איסר זלמן מלצר, הגר"ז בענגיס, רבי משה פיינשטיין, הגאון מטעשבין, הגר"ז בענגיס, רבי שלמה זלמן אוירבך הרב בן צין עוזיאל, החזון איש ועוד עשרות רבנים. גם מועצות גדולי התורה בישראל ובארצות הברית קראו להצטרף ללימוד המשנה היומית.

חשיבות לימוד משניות בסדר משנה יומית[עריכה]

  • למחבר ספר ההלכה שלחן ערוך רבי יוסף קארו היה מגיע מידי יום מלאך מהשמיים ומגלה לו את סודות התורה המלאך אמר לו כי בזכות לימוד המשניות הו זכה לגילוי של מלאך.
  • "קבלה בידי שאין אדם רואה פני גיהנום למי שבקיא במשניות". השל"ה הקדוש.
  • " אין הגלויות מתכנסות אלא בזכות המשניות" (חז"ל)

השפעת המפעל[עריכה]

בין השנים תשט"ו עד תשכ"ד, הרב פינחס קהתי, שלא מצא פירוש קל לתלמיד בן זמנו למשנה, כתב והוציא לאור את ביאורו למשנה, משניות מבוארות בצורת קונטרסים שבועיים של המשנה היומית. מדי שבוע הוא הוציא קונטרס עם פירוש עבור ארבע עשרה משניות, עד שזכה וסיים לכתוב את הפירוש על כל שישה סדרי משנה.[2]

הארגון כיום[עריכה]

כיום, ארגון המשנה וההלכה יומית מנוהל ע"י הרב ישעיהו המאירי מבני ברק. הארגון מחלק מידי שנה רבבות לוחות של סדר הלימוד של משנה יומית. בנוסף עורך מפעל המשנה היומית מבחנים ארציים לנוער במשנה. ניתן לבצע מבחנים אמריקאים דרך טלפון 036167469 וניתן לקבל גם לוח חינם ללא תשלום

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים[עריכה]

הערות שוליים

  1. "קבלה בידי שאין אדם רואה פני גיהנום מי שבקיא במשניות" (הרב ישעיה הלוי הורוביץ, שני לוחות הברית). "המשנה היא היסוד הגדול ועמוד הברזל לכל התורה" (מהר"ל, גור אריה, פרשת ואתחנן). "אין הגלויות מתכנסות אלא בזכות המשניות".
  2. ויקיפדיה העברית, פינחס קהתי, והמקורות שם.