גץ יווני: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת הערות שוליים)
אין תקציר עריכה
 
שורה 1: שורה 1:
טיט דרכים כשהוא עדיין לח<ref>. כשהוא קשה נקרא: "יתדות הדרכים", לפי שהוא בולט כיתדות, וקשה להלך עליו.</ref>, שאם היה ממנו בתוך המקווה, אין טובלים בו<ref>. שהואיל ולא נח לעמוד עליו, חוששים שמא לא יטבול כהוגן. ויש אומרים, שרק אם אין במקווה ארבעים סאה אל</ref>, ואם היה ממנו על גבי בשרו של אדם, הרי זה חוצץ בטבילה<ref>. מה שאין כן שאר מיני הטיט - חוץ מ"טיט היוצרים" (ע"ע) ו"טיט היון" (ע"ע) - אינם חוצצים אלא כשהם יבשים, אבל כשהם לחים אינם חוצצים, לפי שנמחים הם במים, ואילו גץ יווני אפילו שהוא לח - חוצץ, לפי שהוא נדבק לגוף ואינו עובר אלא על ידי שפשוף רב.</ref>.
טיט דרכים כשהוא עדיין לח<ref>. כשהוא קשה נקרא: "יתדות הדרכים", לפי שהוא בולט כיתדות, וקשה להלך עליו.</ref>, שאם היה ממנו בתוך המקווה, אין טובלים בו<ref>. שהואיל ולא נח לעמוד עליו, חוששים שמא לא יטבול כהוגן. ויש אומרים, שרק אם אין במקווה ארבעים סאה אל</ref>, ואם היה ממנו על גבי בשרו של אדם, הרי זה חוצץ בטבילה<ref>. מה שאין כן שאר מיני הטיט - חוץ מ"[[טיט היוצרים]]" ו"[[טיט היון]]" - אינם חוצצים אלא כשהם יבשים, אבל כשהם לחים אינם חוצצים, לפי שנמחים הם במים, ואילו גץ יווני אפילו שהוא לח - חוצץ, לפי שהוא נדבק לגוף ואינו עובר אלא על ידי שפשוף רב.</ref>.


==הערות שוליים==
==הערות שוליים==
שורה 5: שורה 5:


[[קטגוריה:אנציקלופדיה תורנית מרוכזת]]
[[קטגוריה:אנציקלופדיה תורנית מרוכזת]]
[[קטגוריה:מקוואות]]

גרסה אחרונה מ־14:43, 22 בינואר 2012

טיט דרכים כשהוא עדיין לח[1], שאם היה ממנו בתוך המקווה, אין טובלים בו[2], ואם היה ממנו על גבי בשרו של אדם, הרי זה חוצץ בטבילה[3].

הערות שוליים[עריכה]

  1. . כשהוא קשה נקרא: "יתדות הדרכים", לפי שהוא בולט כיתדות, וקשה להלך עליו.
  2. . שהואיל ולא נח לעמוד עליו, חוששים שמא לא יטבול כהוגן. ויש אומרים, שרק אם אין במקווה ארבעים סאה אל
  3. . מה שאין כן שאר מיני הטיט - חוץ מ"טיט היוצרים" ו"טיט היון" - אינם חוצצים אלא כשהם יבשים, אבל כשהם לחים אינם חוצצים, לפי שנמחים הם במים, ואילו גץ יווני אפילו שהוא לח - חוצץ, לפי שהוא נדבק לגוף ואינו עובר אלא על ידי שפשוף רב.