שד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (הכנסת ערכים ממילון הראיה לויקישיבה)
שורה 1: שורה 1:
'''שד''' הוא יצור רוחני המזיק. שדים מכונים גם "מזיקין". השדים מוזכרים בתנ"ך: "יזבחו ל'''שדים''' לא אלוה" <ref>דברים לב</ref> השדים הם בני אדם הראשון<ref> רש"י תהלים פט,לה</ref>
כח פועל להוציא אל הפעל את סידור כחו [[מילון הראי"ה:המדמה|המדמה]] של האיש רק לפי ערך הפרטיות שאינו מתאים לסדר ומשטר כללי ואינו לובש [[מילון הראי"ה:מלאכות|מלאכות]] [עפ"י ע"א ב ט סז].
=== שדים===
דמיונות בלתי צודקים המעורים את עיני השכל מראות נכחה [[מילון הראי"ה:באור ד'|באור ד']] [עפ"י שם ז מט].
כוחות השכליים המטעים וכוחות הדמיוניים [עפ"י שם נג].
בריות פגומות, (ש)נשתכללו בכל צדדי הרוח, אבל חסרים הם אותו [[מילון הראי"ה:הביסום|הביסום]] הגופני שהיו ראויים לו, שבפנימיותן מונחת תשוקה של איבוד והעברה מן העולם בעד עצמם, וממילא זוהי השקפתם ונטיית חפצם גם לגבי אחרים. ועל כן הם הם מזיקי עלמא [עפ"י קובץ ג שז].
כוחות החיים המזיקים בעולם, הבאים ממקור התוצאות המזיקות של הציורים הדמיוניים הבלתי נאגדים עם הכלל [[מילון הראי"ה:בציוריו|בציוריו]] [עפ"י ע"א ב ז נז].
=== שד===
◊ בנפש האדם יש [[מילון הראי"ה:דמיון|דמיון]] שמלביש את השכל ונותן לו ברק והידור נוצץ, וכל מה שהוא לנאותו אינו חוצץ, אבל המותר מזה יוצא כבר מסדר [[מילון הראי"ה:הקדושה|הקדושה]], כיון שאין אור השכל שורה בו כלל, ונעשה שד משדי [א"ק א רלב].
ע' במדור זה, "תכסיפת". ושם, מזיקים. ושם, "מלאך חבלה". ושם, שעיר. ושם, שעיר של בית הכסא. ושם, בהגדרת המבוא, שדים, מזיקים, מלאכי חבלה וכיו"ב.


 
[[קטגוריה:מילון הראי"ה:מלאכים ושדים|מילון הראי"ה:מלאכים ושדים]]
השדים גורמים לחלישות בברכים ושחיקת הבגדים <ref>מסכת ברכות דף ו</ref>. אין לומר שלום בלילה כי יש חשש שמי שאומרים לו הוא שד (אלא אם כן זה בתוך העיר).
 
מובא בגמרא <ref>[[מסכת חגיגה]] דף טז.</ref>: "ת"ר ששה דברים נאמרו בשדים שלשה כמלאכי השרת ושלשה כבני אדם שלשה כמלאכי השרת יש להם כנפים כמלאכי השרת וטסין מסוף העולם ועד סופו כמלאכי השרת ויודעין מה שעתיד להיות כמלאכי השרת יודעין ס"ד אלא שומעין מאחורי הפרגוד כמלאכי השרת ושלשה כבני אדם אוכלין ושותין כבני אדם פרין ורבין כבני אדם ומתים כבני אדם"
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מלאכים ושדים|*]]

גרסה מ־13:59, 26 באוגוסט 2012

כח פועל להוציא אל הפעל את סידור כחו המדמה של האיש רק לפי ערך הפרטיות שאינו מתאים לסדר ומשטר כללי ואינו לובש מלאכות [עפ"י ע"א ב ט סז].

שדים

דמיונות בלתי צודקים המעורים את עיני השכל מראות נכחה באור ד' [עפ"י שם ז מט]. כוחות השכליים המטעים וכוחות הדמיוניים [עפ"י שם נג]. בריות פגומות, (ש)נשתכללו בכל צדדי הרוח, אבל חסרים הם אותו הביסום הגופני שהיו ראויים לו, שבפנימיותן מונחת תשוקה של איבוד והעברה מן העולם בעד עצמם, וממילא זוהי השקפתם ונטיית חפצם גם לגבי אחרים. ועל כן הם הם מזיקי עלמא [עפ"י קובץ ג שז]. כוחות החיים המזיקים בעולם, הבאים ממקור התוצאות המזיקות של הציורים הדמיוניים הבלתי נאגדים עם הכלל בציוריו [עפ"י ע"א ב ז נז].

שד

◊ בנפש האדם יש דמיון שמלביש את השכל ונותן לו ברק והידור נוצץ, וכל מה שהוא לנאותו אינו חוצץ, אבל המותר מזה יוצא כבר מסדר הקדושה, כיון שאין אור השכל שורה בו כלל, ונעשה שד משדי [א"ק א רלב]. ע' במדור זה, "תכסיפת". ושם, מזיקים. ושם, "מלאך חבלה". ושם, שעיר. ושם, שעיר של בית הכסא. ושם, בהגדרת המבוא, שדים, מזיקים, מלאכי חבלה וכיו"ב.