ישיבת כרם ביבנה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 12: שורה 12:
== תלמידי הישיבה ==
== תלמידי הישיבה ==
בישיבה ישנם 350 בחורי ישיבה ובנוסף אליהם כ70 אברכים. כ100 מבחורי הישיבה הינם תלמידים אשר הגיעו מחו"ל לפרק לימוד של שנה או שנתיים וחלקם אף עולים לארץ.
בישיבה ישנם 350 בחורי ישיבה ובנוסף אליהם כ70 אברכים. כ100 מבחורי הישיבה הינם תלמידים אשר הגיעו מחו"ל לפרק לימוד של שנה או שנתיים וחלקם אף עולים לארץ.
בעקבות רצון לשמור על לימוד נוח לכולם, הונהג בישיבה שיש חברותות אישיות לבני חו"ל וחברותות אישיות לבני א"י ואין לערבב ביניהם.
מתוך רצון של הרמי"ם לשמור על לימוד נוח לכולם, הונהג בישיבה שיש חברותות אישיות לבני חו"ל וחברותות אישיות לבני א"י ואין לערבב ביניהם.(אחד מהבעיות שיש לפעמים היא שבני חו"ל מתקשים להבין עברית ברמה כל כך גבוהה ומהירה וכך להיפך אצל בני א"י).
יש לציין שמרבית בני חו"ל הבאים ללמוד בישיבה אינם דווקא דתיים-לאומיים בהשקפתם ורובם אף מתלבשים בצורה שמזכירה את הלבוש של המגזר החרדי-ליטאי.
יש לציין שמרבית בני חו"ל הבאים ללמוד בישיבה אינם דווקא דתיים-לאומיים בהשקפתם ורובם אף מתלבשים בצורה שמזכירה את הלבוש של המגזר החרדי-ליטאי.



גרסה מ־22:21, 4 באוקטובר 2012

ישיבת "כרם ביבנה" (לעיתם מכונית כרם דיבנה ולפעמים ישיבת הכרם), היא ישיבת הסדר דתית-לאומית בעלת אופי ליטאי בלימוד ובאוירה.

הקמתה וראשית דרכה

כרם ביבנה" היא הישיבה הראשונה שהוקמה ויועדה לבני הנוער חובשי הכיפות הסרוגות. ראש הישיבה הראשון, הרב חיים יעקב גולדוויכט זצ"ל, היה חניכם של גדולי ישראל: החזון איש, הרב מבריסק וחכמים אחרים. בראשית ימיה לא פעלה הישיבה במתכונתה הנוכחית כישיבת הסדר, אלא צורפה ל"בני עקיבא". כשנתיים לפני מלחמת ששת הימים החלה פועלת "כרם ביבנה" כ"אם ישיבות ההסדר", ומאז משמשת מודל לישיבות רבות, שהוקמו בעקבותיה. בזכות ראשוניותה קיבל ראש ישיבת "כרם ביבנה" את פרס ישראל בשם מפעל ישיבות ההסדר.[1]

כיום

כיום,הישיבה ממשיכה לפעול במתכונת של ישיבת הסדר וראש הישיבה העומד בראשה הוא הרב מרדכי גרינברג שהיה לפני כן ראש כולל בישיבה. הישיבה מתאפיינת בעיקר בלימודים המקובלים בעולם הישיבות החרדית-ליטאית ולימודי ה"אמונה" שם נלמדים ביותר אינטנסיביות רק בשיעורים גבוהים יותר. מדיניות זו נהוגה בעיקר בשל דרכו של ראש הישיבה המייסד-הרב גולדוויכט שכאמור למד אצל מיטב רבני הציבור החרדי-ליטאי בארץ. בניגוד למרבית הישיבות הותיקות,ישיבת כרם ביבנה זוכה לשמור על מספר התלמידים הרב שלה,דבר הנובע מהפופולריות של הישיבה בקרב בני ישיבות בני חו"ל.

תלמידי הישיבה

בישיבה ישנם 350 בחורי ישיבה ובנוסף אליהם כ70 אברכים. כ100 מבחורי הישיבה הינם תלמידים אשר הגיעו מחו"ל לפרק לימוד של שנה או שנתיים וחלקם אף עולים לארץ. מתוך רצון של הרמי"ם לשמור על לימוד נוח לכולם, הונהג בישיבה שיש חברותות אישיות לבני חו"ל וחברותות אישיות לבני א"י ואין לערבב ביניהם.(אחד מהבעיות שיש לפעמים היא שבני חו"ל מתקשים להבין עברית ברמה כל כך גבוהה ומהירה וכך להיפך אצל בני א"י). יש לציין שמרבית בני חו"ל הבאים ללמוד בישיבה אינם דווקא דתיים-לאומיים בהשקפתם ורובם אף מתלבשים בצורה שמזכירה את הלבוש של המגזר החרדי-ליטאי.

הרמי"ם בישיבה

הישיבה מתאפיינת בריבוי רמי"ם כחלק ממדיניותה. הרמי"ם הינם דתיים-לאומיים וחלקם אף בוגרי הישיבה עצמה.

  • ראש הישיבה הרב מרדכי גרינברג
  • המשגיח הרב אברהם ריבלין
  • הרב ארי כ"ץ(מנהל)
  • הרב דוד יצחק קב-ר"מ
  • הרב זכריה טובי-ראש כולל רבנות
  • הרב ישי בוכריס-כיום דיין בבית הדין הרבני-אזורי בבאר שבע.
  • הרב בנציון משה אלגזי-ר"מ וראש מכון "צורבא דרבנן".
  • הרב קלמן מאיר בר-ר"מ
  • הרב אהרון פרידמן-ר"מ
  • הרב יצחק לוי-ר"מ
  • הרב אפרים רובינשטיין -פוסק הישיבה
  • הרב גבריאל סרף-ר"מ
  • הרב אריה שטרן-ר"מ

לישיבה יש עוד צוות שלם של רבנים שהם אחראים על תוכנית בני חו"ל שהישיבה מפעילה.

הערות שוליים

  1. אך היש הטוענים כי דווקא הרב יהודה עמיטל היה הראשון שהגה את הקמתו של מסלול ההסדר ולכן הפרס היה צריך להיות מוענק לו