פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר קב א

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר קב א

סעיף א

מי שמת, ואלמנתו (או גרושתו) (מרדכי פ' הכותב) באה לגבות כתובתה, ועליו בעל חוב, אם זמן של אחד מהם מוקדם, ולא הניח אלא קרקע כדי לפרוע לאחד מהם, מי שזמנו קודם יגבה, והאחר ידחה, בין אלמנה בין בעל חוב. ואפילו תפס המאוחר, מוציאין מידו (ע"פ כתובות צד,א). הגה: היתה הכתובה מוקדמת, אינה יכולה לומר: לא אגבה כתובתי עכשיו רק אהיה ניזונית בבית בעלי ואח"כ אגבה כתובתי, אלא נותנים לה כתובתה, והמותר לבעל חוב (ועיין בחושן המשפט סימן צ"ז).

כתובות צד,א: ר"נ אמר רבה בר אבוה דכולי עלמא מה שגבה לא גבה. לגבי שני בע"ח שהמאוחר מביניהם קדם וגבה, וכדעה זו פסקו הפוסקים.

הוצאות רפואה וצרכי המת: חת"ס – המנהג הוא שדברים אלו קודמים לכתובה, אע"פ שהם מלווה ע"פ, וכן מיסים וצרכי הרבים משום תיקון העולם, ומ"מ אם תערער האשה הדין עימה חוץ מרפואות שהוציאו על המת שיש להקדים משום תיקון העולם.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.