פרשני:אגרות הראיה: אגרת קצג

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־16:22, 12 באפריל 2021 מאת Wikiboss (שיחה | תרומות) (Added ben shmuel book.)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

No result


רקע לאגרת

הערות, מקבילות, וביאורים נצרכים

נמען האגרת

האגרת

קצג 

ב"ה, עה"ק יפו ת"ו, כ"ד ניסן תרס"ט. לכ' הרב הגדול בישראל ובאדם החכם הכולל מו"ה ישראל פרופיסור לוי שליט"א, שלו' וברכה. הנני שולח בזה לכת"ר טופס שטר מכירה[1] , וכאשר גלה הדרת הברון נ"י את דעתו, שהגיעה אלי על ידי הפקידות, שחפצו הוא שהקונה יהי' האדון בארביע, שהי' ג"כ הקונה בשמיטה שעברה, שוב אין מה לדבר ע"ד קונה אחר, ויטיב נא כת"ר לעשות למען המצוה ותיקון הישוב, שיגמר שטר המכירה ע"פ סגנון הכתוב כאן. בשטר הרצוף פה, ויבא עה"ח הדרת הברון ובאי כחם של היורשים של האדון ברוין[2]. ועל חכמתו הגדולה אשען שיעשה הכל כדת, ויבא ג"כ האדון בארביע הקונה עה"ח, שהוא מקבל עליו כל תנאי הקנין. ויקבל כבוד הברון או ב"כ מהקונה את הכסף תחילת הפרעון, והקונה יקבל את שטר המכירה לידו, כדי שבזה יגמר הקנין בכסף ובשטר. ויטיב לשלוח אלי העתקה ברורה מכל פרשת הקנין ושטר המכירה ואיכות הענין באר היטב. מתקותי, שבאהבתו לאה"ק יעשה הכל באופן היותר מועיל, אקצר ואומר שלו' וברכה, כנה"ר ונפש ידידי מכבדו מאד, מצפה תשובתו הנכבדה במוקדם האפשרי, כי הענין דורש זריזות כעת. הק' אברהם יצחק ה"ק הנ"ל מפני זריזות הענין כתבתי בזה ג"כ להרב ר' אלפרעד לוי[3] נ"י. הנ"ל. הנני מליט בזה את ההרשאה[4] . אולי יהי' חפץ הדרת כבוד הברון נ"י לחתום עלי', וגם ב"כ של מר ברוין יבאו עה"ח, ואז יהי' הקונה אחד מהיושבים פה, כפי אשר תסכים על זה ג"כ הפקידות פה. הנ"ל


הערות שוליים

  1. שעל שמו נרשמו קרקעותיו של הברון בנימין אדמונד רוטשילד באה"ק בזמן הממשלה התורכית.
  2. שעל שמו נרשמו קרקעותיו של הברון בנימין אדמונד רוטשילד באה"ק בזמן הממשלה התורכית.
  3. ע' משפט כהן סי' סב.
  4. ע' שם בסוף הלכות שמיטה.