פרשני:אגרות הראיה: אגרת רפ

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־16:30, 12 באפריל 2021 מאת Wikiboss (שיחה | תרומות) (Added ben shmuel book.)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

No result


רקע לאגרת

הערות, מקבילות, וביאורים נצרכים

נמען האגרת

האגרת

רפ 

ב"ה, עה"ק יפו ת"ו, ח"י אד"ר תרעי"ן. שלו' וברכה לכ' ידי"נ הרה"ג חו"ב סוע"ה מו"ה יחזקאל[1] שליט"א. שמחתי מאד לראות גלילי ידי אהו"נ, אשר מאד דבקה נפשי באהבתו בהיותנו בסמארגאן[2]. מה מאד אשמח כי ישמחני במכתבים לפרקים, ויודיעני מכל אשר עמדו לטובה. ע"ד עבוה"צ, נתיני מדינות אחרות אינם צריכים לעבוד בצבא. וע"ד הפרנסה, בחור בן-תורה יוכל ללמוד באחת הישיבות וימצא די סיפוקו בעה"י עד שיתכונן מצבו. וע"ד מג"א[3], מדברי רש"י שם[4] נראה דחשיב גברא קטילא מאותו הרגע שנתחייב מיתה, וכיון שאז נפל הגל שוב אין חיוב להצילו, וממילא אסור בשבת. ונדאה דס"ל דחשיב כמו להחיות מת, והתורה התירה לחלל שבת רק בשביל חיי החיים. והוא דלא כד' תוס' ב"מ קי"ד ב' ד"ה אמר. אבל ד' הרמב"ם[5] נראה, דבאמת מפקחין כשאין לחוש שישוב לרדוף אח"כ, כגון שהוא יחידי עמו, ע"כ לא כתב רק את החיוב דמפקחין ולא השלילה דא"מ, רק סיים את הפטור דממון. וד' פמ"ג[6] בשם מל"מ נראים סתורים מד' רש"י, ולד' הרמב"ם והתוס' יתישבו, ואכמ"ל. והנני ידי"ע דוש"ת באה"ר, הק' אברהם יצחק ה"ק דף 318


הערות שוליים

  1. ווינר.
  2. ע' למעלה סי' ה.
  3. סי' שכ"ט סק"ד.
  4. סנהדרין ע"ב: ד"ה לפקח.
  5. סוף הלכות גניבה.
  6. באשל-אברהם על מג"א שם.