שיחת משתמש:Yeshivaorgil

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ברוכים הבאים בשם ה'! ניתן להשאיר לי הודעה בעזרת לחיצה על התגית " + " למעלה (מעל הפרסומות).

בברכת התורה, בשמחה, הנהלת האתרשיחה 17:48, ט' בסיוון ה'תשס"ח (UTC)

ארכיונים

ארכיון 1 :: ארכיון 2 :: ארכיון 3

לוח שנה עברי

תודה רבה, אך אני מצטער אך עדיין לא הבנתי כיצד מ

468ח -908314ש -2068514י


ע"י חלוקה ל 24 שעות מגיעים ליום אחד, לתוצאה:

468ח -10ש -2106360י ואיך מכאן ע"י חלוקה ל7 מגיעים ל

נהפוך גם כל 7 ימים לשבוע אחד, שוב - באותה הדרך:

468ח -10ש -4י -300908שבועות


אם אני מחלק את מספר השעות ל24 כלומר 908314/24 אני מקבל 37846.417 וכו'.

אשמח לקבל  את דרך החישוב המפורטת. ו-תודה רבה רבה!!!!!!
תשובה במייל נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 17:02, כ"ח בחשוון ה'תשס"ט (IST)

מנחה (קרבן)

לדעתי שם הערך צ"ל קרבן מנחה שזהו שם יותר פשוט. הערך מנחה צריך להקרא בשם תפילת מנחה. אפרים 15:09, י' בכסלו ה'תשס"ט (IST)

כן, אני רואה מה אתה אומר. נעשה ממנחה פירושונים. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 15:11, י' בכסלו ה'תשס"ט (IST)
נעשה נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 17:27, י"א בכסלו ה'תשס"ט (IST)

חפץ חיים

שם זה מפנה לדף פירושונים שבעייני מיותר. הרב ישראל מאיר הכהן "נמצא" בערך על שמו. גם כשנקרא בכינוי, נקרא החפץ חיים ולא חפץ חיים. כמו כן, בערך חפץ חיים (ספר) ההבהרה שמדובר בספר מיותרת, ושם הערך צריך להקרא חפץ חיים. (כדי לעשות את ההעברה צריך למחוק את דף הפירושונים) אפרים 16:23, י' בכסלו ה'תשס"ט (IST)

התלבטתי בשאלה. בסופו של דבר נראה שאעשה כדבריך. כל עוד אלו שני ערכים בלבד ניתן לעשות {{פירוש נוסף}} על הערך ולהשמיט את דף הפירושונים. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 16:51, י' בכסלו ה'תשס"ט (IST)
טופל נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 17:27, י"א בכסלו ה'תשס"ט (IST)

ערכים מהאנציקלופדיה התורנית המרוכזת שהושמטו

ישנם ערכים שע"פ התרשמותי היו כתובים באנציקלופדיה התורנית המרוכזת אבל לא נכנסו לויקישיבה מכיוון שיש כבר ערכים באותם שמות. אם נכון הדבר, אני חושב שחבל להפסיד את המידע שקיים באנציקלופדיה, שמן הסתם יתרום לאתר. יש לראות כיצד לשלב את המידע בערכים הקיימים. אפרים 22:14, י"א בכסלו ה'תשס"ט (IST)

תודה על הערתך. כשהערכים הוכנסו נוצרה רשימה של התנגשויות כאלה. בע"ה בזמן הקרוב נשווה בין הערכים. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 14:10, י"ב בכסלו ה'תשס"ט (IST)

קרדיט

הערכים מנחה ערבית ושחרית נוצרו ע"י הIP212.179.134.33 והועברו על ידי לתפילת מנחה וכו'. יש צורך לתת קרדיט לIP זה בדף שיחה? אפרים 22:58, י"א בכסלו ה'תשס"ט (IST)

אין צורך. אם תביט בהיסטוריה תווכח כי הקרדיט נשמר גם לאחר שינוי שם הערך. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 14:11, י"ב בכסלו ה'תשס"ט (IST)
כל זה אכן נכון בהעברה רגילה, אבל העברתי בגזור והדבק כי בשמם החדש של הערכים היתה כבר הפניה (לדוג' ראה תפילת שחרית). אפרים 21:48, י"ב בכסלו ה'תשס"ט (IST)
הסתכלתי. אתה צודק. אני לא כל כך מכיר את הנהלים, כלומר, קצת מוזר לי לתת קרדיט למשתמש אנונימי - כתובת IP אינה יכולה לזהות משתמש. אולי בכל זאת כן ראוי להזכיר את העניין בדף השיחה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 18:21, י"ג בכסלו ה'תשס"ט (IST)
נראה לי שאין צורך לתת קרדיט למי שכותב בלי שם משתמש, כי לכאורה אינו מעוניין בשמירת הקרדיט לIP שלו. אם הוא יכתוב בדף שיחה של ערך, סביר להניח שהוא לא ירצה לחתום בכתובת הIP שלו. בעניין משתמש זה, אתה יכול לראות שהוא לא חתם בדפי שיחה (לדוגמה ויקישיבה:שו"ת וגם בשיחה:הרב צבי טאו). וחוץ מזה, כמו שכתבת, כתובת IP אינה יכולה לזהות משתמש. אפרים 18:53, י"ג בכסלו ה'תשס"ט (IST)

הערכים מהאנציקלופדיה המרוכזת בעייתיים מאד

הם כתובים בצורה חסרת פרטים ולא אנציקלופדית.
נוסף על כך - הם לא ערוכים כקישורים לערכים אחרים. - אלישע זהבי שכח לחתום.

לא ראיתי עדיין את הערכים, אבל בקשר לקישורים הפנימיים, זו פשוט עבודה שיש לעשות אותה. - שמובבה 16:54, י"ג בכסלו ה'תשס"ט (IST)
מה שנקרא בעגת הויקי - קצרמרים. אכן, אלו לא ערכים אנציקלופדיים שלמים, הם קצרים מאוד וייתכן שגם חסר בהם חומר. הכנסת ערכים אלו נועדה ליצור לוויקישיבה בסיס להתקדם ממנו ולא להציג ערכים מושלמים. כפי שאמר שמובבה, יש עבודה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 18:20, י"ג בכסלו ה'תשס"ט (IST)

הערה מרכזית לענ"ד של למאי נ"מ?

יישר כח על פיתוח ויקישיבה. היא עברה כמה התקדמיות משמעותיות מכניסתי הקודמת לאתר.

אם תמשיכו לפתח כך את ויקישיבה, בסוף היא תהיה מפותחת לא פחות מהאתר Yeshiva.org, שהוא אחד מהאתרים התורניים הכי טובים ברשת (- אם לא הטוב שבהם -), הן מבחינה טכנולוגית (כל האופציות הכי מתקדמות: וידאו, שאל את הרב, פורום, מאמרים, חנות, קישורים ועוד), והן מבחינת התוכן (המגוון: אמונה, חסידות, גמרא, הלכה, אקטואליה ועוד) והרמה (מדברים אזוטוריים ושווים לכל נפש עד דברים המיועדים לת"ח המתמקצעים בתחום ספציפי).

יישר כח!!!


כמה הערות בעניין אופיה של אנצקלופדית-אינטרנט:

ע"מ להפוך את ויקישיבה לנוחה לשימוש צריך לקבוע כללי עריכה חדים ונורמות קבועות, ולהתערב יותר בעבודת הציבור. ונפרט:

  • ערכים

בויקישיבה צריך להשגיח שהערכים יהיו נוחים, כוללים ומדוייקים. לדוגמא, חסר באתר ערך "חנוכה". לעומת זאת, ישנם כמה ערכים (נס חנוכה, נר חנוכה וזאת חנוכה) הכוללים את רוב ענייני החג. אבל, דיני ימי החנוכה (הספד/תענית/סעודות), תפילותיהם (הלל/תחנון) ומנהגיהם (אכילת מאכלי חלב ולביבות) - אין להם מקום בקטגוריות אלו. (ישנם חסרונות נוספים בחלוקה זו ואכמ"ל).


  • ניסוח