שיחת משתמש:למאי נ"מ?
|
חידושים בערכים
שלום. לידיעתך, הדיון בנושא דעה שאין לה מקור הועבר לבית המדרש. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 17:50, כ"ז בכסלו ה'תשס"ט (IST)
הערה קטנה
עניתי לך בדף השיחה שלי. מקובל, בדף שיחה, לחתום את שמך בסוף הודעה. דבר זה נעשה באמצעות כתיבת ~~~ (או ~~~~ ע"מ לכלול תאריך) בעורך הטקסט. גם הלחצן בעורך מבצע את אותה הפעולה. בברכה, נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 13:42, כ"ח בכסלו ה'תשס"ט (IST)
הפניות לדפים שלא קיימים
אני חושב שלא כדאי ליצור הפניות לדפים שלא קיימים, כמו הפניה מגמרא לתלמוד. הפניות אלו גורמות לערכים להיות בצבע כחול למרות שלא קיים ערך, ואם הערך היה בצבע אדום זה היה מדרבן אנשים ליצור את הערך. (וכשהוא כחול אנשים לא יבדקו אם זה באמת ערך או שזה רק דף הפניה.) ועוד - חבל ליצור מסגרת לערך עוד לפני שנוצר. אחרי שיווצר הערך נוכל לקבוע אלו דפי הפניה מתאימים לערך. אפרים 19:07, ב' בטבת ה'תשס"ט (IST)
שם לערך
שילבתי בין הערכים חליפין וקניין חליפין (ועוד לא שמרתי). הערך חליפין נוצר ע"י "קובץ יסודות וחקירות" והערך קניין חליפין נוצר ע"י "אנציקלופדיה תורנית מרוכזת". איני יודע איזה שם מתאים יותר (מהשני תהיה הפניה). מה דעתך? אפרים 13:34, י"ח בניסן ה'תשס"ט (IDT)
- יישר כח גדול על העבודה.
- אינני מומחה לדברים אלו, אך בני ביתי אומרים "קניין חליפין".--למאי נ"מ? 21:04, י"ח בניסן ה'תשס"ט (IDT)
- אף אני לא בקי בעניינים אלו, אך אכן חשבתי שיותר מדויק "קניין חליפין", כי הערך מדבר על מעשה הקניין ולא על "סתם" החלפה (למשל ובאותו עניין, יותר מתאים לקרוא לערך "תפילת מנחה" מאשר "מנחה", כיוון שמדברים על התפילה ולא על המנחה) אך החילוק לא חלק כל כך.
- בינתיים ראיתי שהערך חליפין נמצא בהתנגשות עריכה, ואם כן גם ב"אנציקלופדיה תורנית מרוכזת" היה ערך "חליפין", ובכל אופן, אני לא חושב שאנו מחויבים לאנציקלופדיות אלו, מה גם שמטרתם שונה ממטרת ויקישיבה: ה"קובץ יסודות וחקירות" נועד לאסוף חקירות וגדרים רבים, וקביעת שמות הערכים בו היא שרירותית, לצורך נוחות בלבד (לדוגמה - מצוות - ערך שמדבר רק על מצוות עשה ולא על מצוות לא תעשה).
- ה"אנציקלופדיה תורנית מרוכזת" לא נועדה לאסוף מידע רב, אלא להסביר מונחים ומושגים שונים בשפה פשוטה. ולכן נוכל למצוא בערכים שנוצרו ע"י אנציקלופדיה זו לעיתים ערכים כפולים, בעלי אותו מידע אך השם שונה למרות שמדובר באותו נושא (לדוגמה - דבר שהנשמה תלויה בו, נותן ערך כולו וכל דבר שהנשמה תלויה בו, נותן ערך כולו ויש עוד לא מעטים כאלו. וכן, ערכים שלא ברור אם מקומם בויקישיבה, או האם זהו השם המתאים - ולא פליגי, הא ב... והא ב..., והוא ד..., קם ר'... בשיטתיה דר'... , ואזבא ר'... לטעמיה) וכדו'.
- תודה על העזרה. בתקווה להצלחת ויקישיבה. אפרים 23:55, י"ח בניסן ה'תשס"ט (IDT)
תחרות ויקישיבה
שלום למאי נ"מ?, תודה על השתתפותך בתחרות העריכה! בעמוד הניקוד תוכל לראות את הזוכים. תודה על תרומתך לוויקישיבה. נשמח, כמובן, לראות אותך ממשיך להשתתף בפרוייקט, להגדלת תורה ולהאדירה.
חילך לאורייתא! בשם מערכת האתר כולה, נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 13:51, 23 באוגוסט 2009 (UTC)
קטגוריות
"בדרך כלל אין יוצרים קטגוריה אלא אם קיימים כבר חמישה ערכים היכולים להשתייך אליה. חריגה מכלל זה אפשרית כאשר יצירת הערכים צפויה בעתיד הקרוב" מתוך וויקפדיה. נראה לי רצוי לנהוג בצורה דומה גם בויקישיבה.
- א. המקובל בוויקישיבה (ובוויקיפדיה) לחתום (ע"י סימון זרקא ג"פ). במידה ואינה רשום - הירשם.
- ב. באופן כללי הערתך נכונה, אך כאן מדובר על דברים שעוד יגיעו למאות ערכים, והנסיון ליצור להם מסגרת עוד בטרם הווסדם לא נראה לי מופקע.
- בכל מקרה, תודה רבה על ההערה. תמשיך לסייע לוויקישיבה. בהצלחה בכל,למאי נ"מ? 07:59, י"ד בשבט ה'תש"ע (UTC)
למה אתה מבקש שאכתוב על חסידות
אם אני מתפלל בנוסח אשכנז ואינני מבין ממש מה פשר תנועה זו... 212.235.47.185 20:49, ט"ו בשבט ה'תש"ע (UTC)
שם משתמש
שלום וברכה אני מבקש שלא להזכיר פרטים אישיים עלי, כמקובל בויקישיבה בפרט, ויקיפדיה ופורומים אחרים בכלל. שם המשתמש שלי הוא אחיקם ואין ברצוני שעוד מידע עלי יפורסם, בין אם הוא נכון ובין אם לא. בתקווה להבנה ובתודה מראש --אחיקם 16:31, י"ז בשבט ה'תש"ע (UTC)
- הדיון בנושא זה הועבר לדף השיחה של אחיקם.יום נעים,למאי נ"מ? 05:46, ב' באייר ה'תש"ע (UTC)
רבי יוסף חיים בעל הבן איש חי
הערך רבי יוסף חיים בעל הבן איש חי נמחק עקב הפרת זכויות יוצרים והוא ישמח לקבל עריכה מחדש
תודה רבה. שנה טובה! כתיבה וחתימה טובה!
מאירי, חבר בהנהלת האתר 10:14, כ"ח באלול ה'תש"ע (UTC)
קטגוריה
אין מזרזים אלא למזורזים...
1) כשאתה מוסיף קטגוריה לערך, אנא בדוק אם קיימת קטגוריה בעלת אותה משמעות ברשימת קטגוריות או בויקישיבה:עץ קטגוריות, אם הקטגוריה לא קיימת אנא צור אותה ותתייג אותה מתחת לאחת (או יותר) הקטגוריות הראשיות בעמוד הראשי. אם יש קטגוריה אך היא צבועה באדום, כנראה היא קטגוריה כפולה, לכן מומלץ לחפש את הקטגוריה הראשונה ולהעביר את הכפולה לראשונה.
2) אם יצרת / ערכת ערך, אנא תייג אותו בקטגוריה אחת (או יותר) ואל תשאיר את הערך ללא קטגוריה. תיוג ערכים בקטגוריות נכונות, עוזר מאוד לשימוש בויקישיבה ונותן לה מראה אינצקלופדי יותר, בהערת אגב אני אומר: כי רצוני הוא שכל הערכים בויקישיבה יהיו מתויגים תחת קטגוריה וכל הקטגוריות יהיו תחת הקטגוריות הראשיות שבעמוד הראשי, אומנם החלום הזה נראה רחוק, אבל בכל זאת אשמח אם תעזור לי להגשים אותו.
תודה רבה. שנה טובה! כתיבה וחתימה טובה!
מאירי, חבר בהנהלת האתר 10:14, כ"ח באלול ה'תש"ע (UTC)
עוד יומיים לתחרות ויקישיבה!
- תחרות ויקישיבה 3 לקראת סיום
- ואיך אומרים... "הכל פתוח"!
- כיתבו ואימצו
ובעז"ה גם תזכו בפרסים!
מאירי, חבר בהנהלת האתר 23:49, 2 במאי 2011 (IDT)
ערכים מבוקשים!
ישנם דפים רבים הנצרכים באתר וחסרים,
אתם מוזמנים להיכנס לדף ערכים מבוקשים ולראות מה ניתן לתרום בנושא...
יישר כח!
מורה נבוכים
לכבוד הכותבים באתר!
מי שיוכל לכתוב ערך על הספר מורה נבוכים יבורך! זו בושה לדעתי שאין באתר ערך על מו"נ, שהוא ספר בסיסי ויסודי כל כך (במיוחד בבית מדרשו של מרן הרב קוק).
שבת שלום, אריאל ביגל נ"י
מפעיל מערכת
ברצוני לגייס עוד אנשים לקבוצת מפעילי המערכת של ויקישיבה,
אשמח לדעת אם תהיה מעוניין להיכלל בקבוצה זו.
אנא הגב כאן, או בדף השיחה שלי, או במייל wikiATyeshiva.org.il
-- מאירי, חבר בהנהלת האתר. 23:10, 17 בינואר 2012 (IST)
- ראשית, מה כולל התואר 'מפעיל מערכת'?
- שנית, באופן כללי, נראה לי שאינני מתאים, משום שאינני גולש באינטרנט בכלל ובוויקישיבה בפרט, בקביעות, אלא תקופה מסויימת הרבה, ולאחריה - כלל לא, ושוב כן, ואח"כ לא. כמובן, לאחר שמיעת הפרטים אשקול שנית.
- בכל אופן, תודה רבה ויישר כח,למאי נ"מ? 23:28, 17 בינואר 2012 (IST)
- אני מקווה שהדף הזה יוכל לענות על שאלתך: דף הנחיות למפעילי מערכת. אם יש משהו לא ברור, אתה מוזמן לשאול. מאירי, חבר בהנהלת האתר. 15:13, 18 בינואר 2012 (IST)
בשר אדם
כתבתי הערה בדף השיחה של הערך, בבקשה לקרוא ולהתייחס.
- יישר כח!!! בברכה,למאי נ"מ? 17:26, 19 בינואר 2012 (IST)
קרא תגובתי
בדף השיחה של מאירי. אריאל ביגל נ"י 10:05, 22 בינואר 2012 (IST)
דיון חשוב בביהמ"ד
לכ' המשתמש למאי נ"מ? הי"ו,
מתקיים כרגע דיון חשוב בבית המדרש לגבי סגנון הכתיבה הראוי באתר, חשוב מאד להביע דעה, כאשר המגמה היא בסופו של דבר להגיע לקביעה מוחלטת ומחייבת. בבקשה לקרוא את הדיון ולהגיב בקישור הנ"ל.
בכבוד, אריאל ביגל נ"י 16:11, 29 בינואר 2012 (IST).
מייל שקבלתי, לעיונך
להלן מובא מייל שקבלתי בשבוע שעבר, לשיקול דעתכם:
- "שלום רב לצוות העורכים, רציתי להודות על האתר הנהדר הזה, אני לומד ומחכים המון בפרשות השבוע. רציתי לבקש מכם אם יורשה לי, שתפתחו (מלשון לפתח לא לפתוח) את הערכים של פרשות השבוע עוד יותר ממה שיש עד עכשיו. יש לי רעיון שתוכלו להשתמש בערכים של פרשת השבוע מויקיפדיה האנגלית, שם יש פרשנוית של רבנים לפרשות השבוע. אם מישהו יוכל לתרגם זאת זה יהיה נהדר. הנה קישור (בכותרת "In inner-biblical interpretation")והלאה.
- נ.ב. אם תוכלו להביא פירושים של רבנים מכלל הזרמים ושל רבני תימן אודה לכם מאוד.
- תודה רבה ותזכו לעשות מצוות" (השם המלא שמור אצלי).
אריאל ביגל נ"י 15:17, 30 בינואר 2012 (IST)
הגר"א
1. הגבתי להערתך בדף השיחה שם.
2. המשכתי להגיה את הערך ולהוסיף את הערותי. כמו כן, מכיוון שלפי מה שראיתי הסכמת באופן עקרוני לתגובותוי, תיקנתי את הערך על פיהן.
בכבוד רב, אריאל ביגל נ"י 10:59, 23 בפברואר 2012 (IST)
- תודה רבה מאד. המשך המעקב והדיון שם. חודש טוב!
- בתודה ובהוקרה, למאי נ"מ? 03:09, 24 בפברואר 2012 (IST)
- לגבי מה שכתבת בדף השיחה שלי, ודאי שאתה יכול לערוך, איזו סמכות יש לי לאסור עליך את הדבר הזה? אריאל ביגל נ"י 11:30, 2 במרץ 2012 (IST)
ניסוח כללים
אני כרגע מתחיל בניסוח עקרונות עריכה חדשים, כתוספת על הקיימים. אשמח מאד אם תעזור לי מפני שהמלאכה באמת קשה (מה גם שאינני כ"כ בקו הבראות כרג). בעקרון העקרונות שאני מתכנן לנסח אמורים להיות מבוססים על הדיונים שהיו בביהמ"ד. דיון שלא הגענו בו להכרעה (דרך אגב, עניתי לך היום על שאלה ששאלת שם לגבי תבנית מקור ואם כבר בתגובות לדבריך עסקינן, הגבתי אמש באריכות למה שכתבת בפורום הישיבות על ההבדלים בין הצה"ד לחרדים. לענינינו:) יעמוד להצבעה בסנהדרין לפני הכנסתו לעקרונות העריכה, וכל העקרונות הגמורים והמוכנים יועמדו אף הם לאישור סופי בסנהדרין (לאחר קבלת אישור מהנהלת האתר...). זהו פחות היותר הרציונל של המהלך. אשמח לעזרתך בארגז החול שלי.
בתודה ובברכת העם, התורה והארץ, אריאל ביגל נ"י 15:48, 4 במרץ 2012 (IST)