פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ד ב

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־16:16, 28 במרץ 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (הנהגות בריאות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ד ב אין לאכול במידה כזאת שאדם מרגיש שהוא "מלא" עד הסוף-אכל כמה שגוף שלו יכול להכיל. אלא יאכל במידה כזו שירגיש שעוד לא הגיע לידי שביעה מלאה, אלא יפחת רבע מהסוף כלומר ימלא את עצמו כדי שלושת רבעי יכולת ההכלה שלו. לא ישתה הרבה מים תוך כדי הארוחה, אלא רק מעט, וגם את המעט הזה יערב עם יין. כאשר האוכל מתחיל להתעכל הוא יכול לשתות כמה שהוא צריך. לא ישתה הרבה מים אפילו אם כבר עיכל את מזונו. יאכל רק אחרי שווידא שהוא לא צריך להתפנות. יאכל רק אחרי שילך מעט,יעשה מלאכה או כל פעולה אחרת שמיגעת את הגוף וגורמת לגוף שלו להתחיל להתחמם. אחר שחימם גופו ינוח מעט עד שירגע מהספורט שעשה ואז יאכל. וטוב שיתרחץ במים חמים אחרי שעשה ספורט, ואחר הרחיצה יחכה מעט ואז יאכל.