פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ד טז

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־20:25, 28 במרץ 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (דרך הרחצה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ד טז הדרך שבה מתרחצים: תדירות הרחצה היא פעם בשבוע, לא יכנס לבית המרחץ זמן מועט לאחר אכילתו, וכן לא יכנס רעב, אלא יכנס כאשר המזון מתחיל להתעכל בגופו. את הגוף ירחץ במים חמים שלא יכולים לגרום לכוויות, ואת הראש ירחץ במים חמים ששאר הגוף נכווה בהם. אחרי שירחץ במים החמים ירחץ את גופו במים פושרים ולאט לאט ישתמש במים יותר ויותר קרים עד שיגיע לשלב שכבר רוחץ במים קרים. אבל על הראש לא ירחץ לא במים פושרים ולא במים קרים. לא יתקלח במים קרים בחורף. וכשרוחץ לא ירחץ במידה כזו שהגוף שלו יזיע ויפרך, ולא ישהה בבית במרחץ זמן רב אלא כשמתחיל גופו להזיע ולהיפרך יצא. וקודם שניכנס לבית המרחץ בודק שהוא לא צריך להתפנות וכן לאחר שיצא מהמרחץ יבדוק עצמו, וכן יבדוק עצמו שלא צריך להתפנות במקרים הבאים: לפני אכילה ולאחריה, לפני בעילה ואחריה, לפני התעמלות ואחריה, לפני שינה ואחריה. סך כל זמני הבדיקות-עשרה.