פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ה ט

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־18:11, 29 במרץ 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (לבושו של תלמיד חכם)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ה ט תלמיד חכם צריך ללבוש בגדים יפים ונקיים, ואסור שיהיה לו בבגד כתם או שמנונית (לא כתם, אלא מעין שומן שנדבק לבגד גם אם זה לא בצבע אחר או שזה נראה אחרת) וכדו'.אין לו ללבוש בגידם מפוארים מידי כמו בגדי המלכים שעשויים מזהב וארגמן וכולם מסתכלים עליהם. מצד שני לא ילבש בגדים מבזים מידי כמו בגדי עניים, אלא ילבש בגדיים של אנשים בינוניים -לא עשירים ולא עניים- יפים. ולא י לבש בגדים דקים כמו בגדי פשתן הבאים ממצרים שמרוב דקותם הם נראים כשקופים ובשרו נראה בעדם. ולא יהיו בגדיו נשרכים על האדמה כמו בגדי הגאוותנים, אלא הבגד יגיע עד העקב והשרוול יגיע עד קצה האצבעות. ולא ישים את טליתו כשהיא משולשלת לאחוריו, שזה נראה כגסות רוח, אם אין לו בגדים נוספים בשבת ישלשל את טליתו בשבת בלבד כדי לכבדה בשינוי בגדים. לא ינעל נעליים מטולאים טלאי על טלאי בקיץ, אם הוא עני מותר לו ללכת אם זה בחורף כיוון שהבוץ מכסה את הטלאים. ולא יצא מבושם לרחוב, ולא יבשם את בגדיו או את שערו, אלא אם כן שם את הבושם כדי להעביר את ריח הזעה מגופו, ולא יצא לבד בלילה אלא אם כן הוא יוצא בזמן קבוע בשביל ללמוד, כל הדברים האלו אסורים שמא יחשדו בו שהולך לדבר עברה.