פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ד יז

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־15:23, 3 באפריל 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (הנהגות אחרי הרחיצה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ד יז אחרי שאדם התרחץ, יצא מהחדר במרחץ בו נמצאת ברכת המים (החדר הפנימי), ויצא לחדר שבו מתלבשים (הבית החיצון) שם יתלבש ויכסה את ראשו כדי שלא יצטנן מהרוח הקרה (שהרי ראשו עוד רטוב מעט ואם לא יכסה אותו עלול לחלות), ואפילו בקיץ צריך להיזהר לכסות את הראש כיוון שגם אם הרוח לא קרה היא עלולה להזיק לו מפני רטיבות ראשו. ואחר שיצא יחכה עד שתתישב נפשו, והגוף שלו ירגע מהמאמץ שכרוך ברחיצה, והחום שהתחמם גופו יעלם, ורק אחר כך יאכל. ואם הלך לישון קצת בין היציאה מהמרחץ לאכילה הרי זה משובח. אין לשתות מים קרים אחרי היציאה מבית המרחץ, וקל וחומר שלא ישתה בתוך בית המרחץ. ואם אחרי היציאה הוא צמא מאוד ואין לו יכולת להתאפק, ישתה מים מעורבים בדבש או יין . ובחורף טוב לסוך בשמן אחרי ששטף גופו במרחץ.