פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ה ח

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־15:48, 3 באפריל 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (דרך הליכתו של תלמיד חכם)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ה ח אין לתלמיד חכם ללכת בקומה זקופה וגרון מורם כלפי מעלה בדרך גאווה, כמו שהלכו בנות ציון שעליהם נאמר "ותלכנה נטויות גרון (מטות את הגרון כלפי מעלה) ומשקרות עיניים(סוקרות את הדברים בגסות)". וכן תלמיד חכם לא ילך בפסיעות קטנות, עקב בצד אגודל, כמו שהולכות הנשים והגאוותנים- כמו שנאמר "הלוך וטפוף תלכנה(מודות את הצעדים שלהם בדרך גאווה) וברגליהם תעכסנה(מצלצלות בפעמונים שקשורים על הרגלים שלהם)". וכן לא ירוץ ברשות הרבים ויתנהג כאדם משוגע, ולא ילך בקומה כפופה כמו אדם עם גיבנת. אלא מבטו מופנה כלפי מטה כמו מבט של מתפלל והולך במהירות של אדם שטרוד בעסקיו. גם בדרך הליכתו של אדם אפשר לראות אם הוא אדם חכם או אדם שוטה, כמו שאמר שלמה: "וגם בדרך כשסכל הולך ליבו חסר ואומר לכל סכל הוא"

  1. הפניה קהלת י ג

-כלומר בדרך ההליכה שלו הוא מראה לכולם שהוא טיפש.