פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות יסודי התורה ב ב

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־20:27, 3 באפריל 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (הדרך לאהבת ה' ויראתו)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות יסודי התורה ב ב מה היא הדרך להגיע לאהבת ה' וליראת ה'? כאשר אדם מתבונן במעשי ה' ובדברים הנפלאים והגדולים שהוא ברא ומתוך התבוננותו של האדם במעשי הבריאה הוא יראה את חוכמתו של ה' שהיא חוכמה אין סופית, ממילא הוא רוצה להתקרב למקור החוכמה ולהידבק בו וממילא הוא אוהב ומשבח ומתאווה להתקרב לקדוש ברוך הוא כמו שאמר דוד: "צמאה נפשי לאלוקים לאל חי"

  1. הפניה תהילים מב ג

ואחרי שרואה את הדברים במבט שיטחי שעורר אותו לאהוב הוא מתחיל לחקור בשכלו את מהותם של הדברים, ורואה שהוא אפסי וקטן לעומת החוכמה האדירה הזאת וממילא הוא ירא ומפחד מפני שהוא מבין שהוא בריאה קטנה, שפלה מול הקדוש ברוך הוא. כמו שאמר דוד "כי אראה שמיך...מה אנוש כי תזכרנו"-אחרי שאני אתבונן במרחב ובגודל העצום של היקום מיד מתעוררת בי ההרגשה של אפסיות האדם. ובגלל שעל די התבוננות במעשה הבריאה מגיעים לכאלה תובנות חשובות יש ערך להסביר את מעשה הבריאה ועל ידי זה אנשים יוכלו לאהוב את ה' וכמו שאמרו חכמים מתוך אהבת ה' אדם מגיע להכיר את ה'.