פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות יסודי התורה ה א

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־08:47, 13 באפריל 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (קידוש ה' וחילולו)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות יסודי התורה ה א על כל עם ישראל יש מצוות עשה לקדש את ה', כלומר לרומם ולגדל את שמו של הקדוש ברוך הוא בעולם בכל הדרכים שאדם יכול. הציווי נלמד מהפסוק: "ונקדשתי בתוך בני ישראל"

  1. הפניה ויקרא כב לב

-על ידי בני ישראל שמי יתקדש בעולם. נוסף על מצוות העשה יש איסור לא תעשה על חילול שמו של הקדוש ברוך הוא כלומר ביזוי של הקדוש ברוך הוא ושמו בעולם. האיסור נלמד מהפסוק: "ולא תחללו את שם קודשי".

  1. הפניה שם

כיצד היא הדרך לקדש שמו ולא לחללו?-אם יווצר מצב שיבוא גוי ויכפה על יהודי לעבור על מצוות התורה, ומאים עליו שאם לא יעבור יהרגנו, היהודי צריך לעבור על מצוות התורה ולא למות. שהרי התורה בעצמה אמרה לנו שאם יש מצב שאדם ימות על ידי קיום המצוות-אין לו לקימם כמו שכתוב:"אשר יעשה אותם האדם וחי בהם"

  1. הפניה שם יח ה

אנחנו רואים שצריך לקיים את מצוות התורה, ולחיות בהם ולא למות על ידם. ואם האדם מת ולא עבר הוא עתיד לקבל עונש על זה שמת למרות שהיה אסור לו למות.