ישיבת ראשית חכמה (הראשונה)
|
ישיבת ראשית חכמה (הראשונה)
הישיבה הראשונה שהוקמה בשם זה הינה ישיבתו של רבי דוד ניטו מחבר ספר הכוזרי השני ומטה דן. רבי דוד בן פנחס ניטו - חכם בקהלת הספרדים בלונדון ורופא מומחה; נולד בונציה בשנת 1654, ונפטר בלונדון ביום ז' שבט ה'תפ"ח (1728). היה דיין ודרשן, וראש ישיבת "ראשית חכמה" ורופא הקהל בליוורנו.
ישיבת ראשית חכמה (השניה)
ר' שבתי אטון (הראשון) ייסד את ישיבת "ראשית חכמה" על שם רבי אליהו די וידאש מרבני צפת וחברון מחבר הספר ראשית חכמה, הישיבה הוקמה בשכונת מקור ברוך בירושלים[1], ועמד בניהולה. הישיבה עברה לאחר מכן לשכונת סנהדריה בירושלים[2], שבניהולה העמיד לבנו ר' בן ציון אטון (השני), עם השנים נפתח גם כולל אברכים ראשית חכמה בשכונת מעלות דפנה בירושלים[3].
ישיבת ראשית חכמה (השלישית)
ישיבת עתיד "ראשית חכמה", אלעד ישיבת "ראשית חכמה" נוסדה בשנת תשס"ט. האווירה בישיבה נעימה ומשפחתית. הרמי"ם, המחנכים וצוות המורים המקצועיים מתייחסים באופן אישי לכל תלמיד ותלמיד, ואוזניהם קשובות בכל עת תוך דאגה לרווחתו האישית של כל אחד מהתלמידים מתוך מקצועיות רבה.
צוות הנהלת הישיבה:
- ראש הישיבה – הרב שמעון זרביב שליט"א מקדם את הצדדים הרוחניים, הערכיים ועבודת המידות ואמון גם על בניית האווירה התורנית הייחודית שקיימת בישיבה שאחד מעמודיה היא התפילה המיוחדת והחווייתית שלא נשכחת מלב התלמידים גם בחלוף השנים.
- מנהל הישיבה – הרב חיים אורלן שליט"א הממוקד בקידומה של הישיבה בצד הפדגוגי, חברתי ובניהולה הכללי, במטרה להביא את התלמידים להצלחה והישגים לימודיים משמעותיים.
- אחדיועץ הישיבה – הרב בצלאל ראטה שליט"א – שוקד אף הוא בדרכים רבות ומגוונות באופיו הנמרץ והחם למען קידומו של כל תלמיד בישיבה.
צוות המורים המקצועיים ומחנכי הכיתות נבחר בדייקנות וכל אחד מהם הינו מקצועי בתחומו ואף מוסמך להגיש לבחינות הבגרות.
המדיניות המנחה בישיבה היא שמורים המלמדים בכיתות התיכון ומגישים לבחינות הבגרות ילמדו גם את כיתות חטיבת הביניים ובכך יש באפשרותם לעזור לכל תלמיד בהתאם לדרישות הבגרות ולהכינו כבר בתקופת חט"ב לחומרי הלימוד הנדרשים לבחינה ולקדמו לפי יכולתו.
הפעילויות החברתיות והחווייתיות תופסות מקום נכבד בתכניות השנתיות בישיבה ונעשה מאמץ רב לגוון אותן ולהתאים אותן לכל מגוון התלמידים כך שכל אחד מהם ימצא בהם את מקומו . פעילויות אלה כוללות טיולים, הרצאות, סדנאות, ערבי כיתה, ופעילויות ספורט, מגוונות.
כיום, פועלות בישיבה 4 מגמות מרכזיות, ובנוסף תלמידים בודדים המעוניינים במגמה ייחודית כמו מוזיקה וכדומה מופנים על ידי הישיבה למקומות המתאימים, בהם מתקיימים לימודים ומבחן, ובסופו של דבר הציון נכנס לתעודת הבגרות של התלמיד.
"המגמות" שייכות לחלק הבגרות הנקרא "מקצוע בחירה".
המגמות המרכזיות:
- מגמת מחשבים
- מגמת פיזיקה
- מגמת ארץ ישראל
- מגמת מדע וטכנולוגיה בחברה