מילון הראי"ה:עבודה (המטרה העליונה של העבודה בבית־)

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־13:57, 27 באוגוסט 2012 מאת Yeshivaorgil bot (שיחה | תרומות) (Automatic page editing)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרצון של האדם, בהיותו מתעלה אל החשק האלהי, ובהיותו דורך באלה הדרכים שמביאים אותו לרום מטרתו, [[מילון הראי"ה:<שהתפילה|<שהתפילה]], המחוברת עם חיים טהורים תוריים ושכליים, היא אחת מהם> [ע"ט ט־י].

העבודה העליונה של האישיות הפרטית[עריכה]

עלוי כוחות החיים הטבעיים, הרצוניים, שיהיו ממוזגים בטבעם עם המחשבתיים השכליים. ומזוג זה אינו נעשה בהדר השלמתו כי אם לפי אותה המדה שהעריגה האלהית, על פי תנאיה ותפקידיה, ממלאה את הנשמה [א"ק ג פו].

העבודה השלמה[עריכה]

תיקון כל המעשים והמדות כולם עם הסדר הנאות להנהגה שלמה ונהדרת הרצויה מאת הבורא ב"ה, הכולל שני חלקים: האחד, השגת החכמה וידיעת המדות עניניהן ותכונותיהן וגבולותיהן וכל התפשטות כחותיהן ואיך להשתמש בכל כח ובכל מדה. והשני, להרגיל היטיב את רצונו והכחות הממוסכים בגופו, שיסכימו כולם בלב שלם אל הטוב ההוא [עפ"י מ"א ב א].

העבודה[עריכה]

- השלמת הרגש בתכלית רוממותו [ע"א ג ב מ]. עבודה דמיונית - מהותה - להמשיך רגשי האדם לענינים גדולים, והגדול מכל, הוא הענין האלהי [שם רג]. עבודה ממשית - מהותה - תחית הרצון, הגברת הנשמה האלהית, באדם ובעולם, על ידי מעשים טובים ושכלים אמיתיים וכל דבר קדוש ואמת, על פי הטהרה השכלית והופעת אור התורה [שם]. עבודה פנימית - סידור המחשבות, חיי ההתבוננות, וסידור הרגשות, חיי הפיוט והשירה, ויחוסם של אלה התכונות השונות זה לזה לכוין איך הם מתלכדים ביחד, ופועלים אלה על אלה, ובאיזה אופן הרכבתם עולה יפה, ובאיזה אופן הם צריכים להתחלק כל אחד במערכה לבדו [שם רד].