משתמש:יהודה 1/טיוטה
|
כיצד פועל מיזם שיתופי[עריכה]
המיזם בנוי על שיתוף הפעולה בין העורכים. כאשר כל עורך שמשתדל לעזור עזרתו מתקבלת. ומאידך הפרעות מנוטרלות על ידי העוסקים בניטור. המפריעים יכולים אף להיחסם אם לא יפסיקו. כך התוכן רק משתפר ולא ניזוק. גם אם לפעמים יש עריכות לא מושלמות או אפילו מזיקות הם יושלמו או יסולקו עם הזמן.
מספר העורכים[עריכה]
כאשר מספר העורכים גדל, יש עם זה אופציה למזיקים רבים יותר. לכן חשוב שמי שלא יודע לערוך ילמד את המלאכה מהמנוסים בה. הדבר אינו קשה ולא לוקח זמן רב כל כך. אמנם מי שבא כדי לעזור צריך לשתף פעולה עם האחרים ולא להתעלם מהם או להתעקש על דעתו.
איך להיות שותף בעריכה[עריכה]
עורך מתחיל[עריכה]
נסה לערוך בערכים שאתה מבין בהם. בעיקר שינויים קלים של ניסוח או הוספת תוכן או מקור. לא בבת אחת ליצור ערך חדש. וכן לא לעשות עריכות רבות מדאי. בדוק את תגובת העורכים האחרים. האם עריכתך התקבלה? אם כן המשך הלאה. אם לא נסה להבין למה. ניתן לפתוח דיון בדף השיחה של הערך הנידון. או לפנות למי שמבין בנושא ולשאול אותו.
מלחמות עריכה[עריכה]
אם שחזרו את עריכתך אל תחזור על אותה עריכה שוב. זה לא יועיל כלום. הערך ישאר באותו מצב עם תנודות הלוך וחזור מטוב יותר לגרוע יותר. הפיתרון במקרה כזה הוא להישאר בגירסה המקורית ולהתייעץ עם עורכים אחרים.
לא לרוחך?[עריכה]
ייתכן שיהיו בערך דברים שלדעתך סותרים את ההשקפה הנכונה. או בעיות אחרות. במקרה זה אם ניסית לערוך ולא התקבלה עריכתך נסה לחשב מסלול מחדש. האם שווה להישאר כאן בכל זאת ולערוך במקומות שלא יהיה לך חיכוך עם אחרים, או לפרוש. אל תנסה לעורר מהומות כדי שיקבלו את דעתך.
בדוק את ההיסטוריה[עריכה]
פעמים רבות עריכה מסוג דומה לעריכה שלך כבר נוסתה ונדחתה על ידי עורכים אחרים. כדאי תמיד לפני עריכה לבדוק את כל הגירסאות הקודמות של הערך. על ידי לחיצה על לשונית "גירסאות קודמות" ואחר כך על "קודמת". כמו כן כדאי לבדוק בדפי השיחה של הערכים לפעמים שינוי שאתה רוצה לעשות כבר ובר בדף השיחה עליו.
הודה על עריכות[עריכה]
ראית עריכה שמצאה חן בעיניך? הודה לעורך שלה בדף שיחתו. כך יווצר קשר חיובי בין העורכים.
התייחס להודעות של אחרים[עריכה]
אם השאירו לך הודעות בדף השיחה, על עריכה שלך או על שאלה שהתעוררה בעיקבות עריכה אחרת, נסה להתייחס ולהגיב. אם יש למישהו טענות על עריכותיך נסה לדבר איתו על זה. אם יש שאלה כללית לדיון נסה לומר את דעתך בנידון.
בדוק עריכות של אחרים[עריכה]
אם יש עורכים נוספים בתחום שאתה מבין בו, נסה לבדוק האם עריכותיהם נראות לך או לא. אם כן הודה עליהם. אם לא נסה לתקן אותם או לפחות כתוב הערה עליהם בדף השיחה של הערך.
השתדל לעזור[עריכה]
כשיש ערך חסר הדורש שכתוב או עריכה וכיו"ב. נסה לתקן אותו עד כמה שאתה יכול. גם אם המלאכה לא תצא מושלמת, העיקר שהערך ישופר. עם זאת אל תסמוך על אחרים שיעשו עבודה שאתה יכול לעשות.