עזרה:העדפות
|
דף ההעדפות מאפשר שינוי כמה מהתכונות של תוכנת המדיה-ויקי (התוכנה המפעילה את ויקישיבה). שינויי ההגדרות שתבצעו יחולו רק כאשר תפעלו מתוך החשבון שלכם, כמובן.
פרטי משתמש[עריכה]
דואר אלקטרוני[עריכה]
- הדואר האלקטרוני שלכם: יש באפשרותכם להזין כתובת דואר אלקטרוני. יש בכך כמה יתרונות:
- תוכלו לאפס את ססמתכם, במידה ותשכחו אותה, בדף הכניסה לחשבון.
- משתמשים אחרים יוכלו לשלוח לכם הודעות דואר אלקטרוני בלי לצפות בכתובתכם באופן ישיר. השליחה מתבצעת באמצעות הקישור "שלח דואר אלקטרוני למשתמש זה", המופיע בתיבת הכלים שבצד ימין בכל דף משתמש. יש באפשרותכם למנוע ממשתמשים אחרים לשלוח לכם הודעות (ראו בסעיף הבא).
- הסתר כתובת דואר-אלקטרוני ממשתמשים אחרים: סימון תיבה זו ימנע ממשתמשים לשלוח לכם הודעות באמצעות הקישור "שלח דואר אלקטרוני למשתמש זה".
לידיעתכם: ידוע למערכת כי מתקבלת הודעת שגיאה כשמנסים להזין כתובת דוא"ל או לשלוח דוא"ל דרך האתר. הודעה זו חסרת משמעות - הפעולה מתבצעת. עובדי האתר מנסים להבין למה נשלחת הודעת השגיאה. מכל מקום, בפועל אין לכך חשיבות כיון שאין שגיאה אמיתית במערכת.
כינוי[עריכה]
שם המשתמש שלכם לא חייב להיות שמכם האמיתי, ולכן ניתן לקרוא לו "כינוי". אך בהקשר זה, הביטוי "כינוי" משמש לתיאור שם נוסף, השונה משם המשתמש שלכם, המופיע בדפי השיחה. הכינוי שלכם יופיע באופן אוטומטי כאשר תוסיפו את הטקסט ~~~ לדף כלשהו. כתיבת ~~~~ תכניס את הכינוי יחד עם התאריך.
סיסמה[עריכה]
כדי לשנות את הסיסמא, הזינו את ססמתכם הישנה, את סיסמתכם החדשה, ואת הסיסמה החדשה בשנית. אין צורך להזין את הסיסמה כדי לשנות העדפות אחרות.
- זכור את הסיסמה שלי בפעם הבאה: הפעלת אפשרות זו תשתול "עוגיה" (cookie) בדפדפן, שתגרום לכך שהתוכנה תזהה אתכם בכל פעם שאתם ניגשים לדף. לא תצטרכו להיכנס לחשבון בכל פעם שאתם נכנסים לוויקישיבה.
שפת ממשק[עריכה]
כל משתמש יכול לשנות את שפת הממשק. השפה מציגה את ההודעות הקבועות, לא את אלה שבמרחב השם "MediaWiki".
הגדרות סרגל כלים[עריכה]
ניתן לקבוע את מיקומו של סרגל הכלים. שימו לב ששינוי המיקום תקף רק לגבי הסקינים "מים כחולים" ו"רגיל" (ראו בהמשך). ב־Monobook, סרגל הכלים נמצא בצד ימין, ו"בנוסטלגי" אינו קיים כלל. סרגל המכוון על "קבוע" יופיע בפינה העליונה בדף, בעוד הסרגל ה"צף" יופיע בפינה העליונה של חלון הדפדפן במקום להתגלגל עם הטקסט. סרגלים מסוג זה עשויים שלא לתפקד כראוי בדפדפנים ישנים.
רקע[עריכה]
"רקע" הוא כינוי לעיצוב בו מוצגים דפי ויקישיבה. המערכת יוצרת דפי HTML שונים עבור כל רקע (ובחלק מן המקרים גם גליונות CSS שונים), אך התוכן המוצג בדף אינו משתנה.
הרקע המופעל כברירת המחדל הוא Monobook; הרקע הקודם (שהופעל כברירת מחדל לפני השדרוג לגרסת מדיה-ויקי 1.3) עדיין מכונה "רגיל". הרקע "נוסטלגי" עתיק אפילו יותר מ"רגיל", והוא הופעל כברירת מחדל בימים שבהם ויקישיבה העברית לא הייתה קיימת (כלומר, הופעל כברירת מחדל רק בוויקישיבה האנגלית ובמספר ויקיפדיות ותיקות נוספות).
הקישורים בשולי הדפים ממוקמים במיקומים שונים, ואת חלקם לא ניתן למצוא בכל רקע. ברקעים "נוסטלגי" ו"מים כחולים" רוב הקישורים אינם מוצגים באופן ישיר, אלא בתוך תפריט נגלל.
הטקסט ברקע "מים כחולים" מופיע בגודל אחיד, אלא אם אפשרות זו נחסמה על ידי הגדרות המשתמש בדפדפן; אך גם במקרה כזה, גודל המרחק בין השורות נותר אחיד כשהיה; מכיוון שכך, לא ניתן להשתמש ברקע זה אם רוצים לקרוא את דפי ויקישיבה בכתב מוגדל.
רוחב סרגל הכלים ב־Monobook תלוי בגודל הכתב המופיע בו. לפיכך, כאשר משתמשים בכתב מוגדל, מצטצמם גודלו של השטח המרכזי (המיועד למאמרים).
אפשרות נוספת בה ניתן לבחור היא "MySkin". כאשר בוחרים באפשרות זו, המערכת יוצרת דף HTML הזהה לזה הנוצר ברקע Monobook, אך אינה יוצרת גיליון CSS. את גיליון ה־CSS המבוקש המשתמש מגדיר בעצמו באמצעות דף משנה של דף המשתמש שלו, שעליו להקרא "משתמש:*שם משתמש*/MySkin.css". אפשרות זו שימושית עבור מי שאינו רוצה את אחד העיצובים המוצעים, ומעוניין ליצור רקע משל עצמו.
מכיוון שיצירת דף MySkin דומה לדרך בה משנים משתמשים שונים את התצוגה של רקעים קיימים עבור חשבונותיהם.
עריכה[עריכה]
- שורות, עמודות: מאפשר לקבוע את גודל תיבת הטקסט בעת עריכת דפים.
- תיבת העריכה ברוחב מלא: כאשר תיבה זו מסומנת, רוחב תיבת העריכה יהיה כרוחב חלון הדפדפן (למעט רוחבו של סרגל הכלים).
- הצג את סרגל העריכה: בדפדפנים התומכים בכך, יוצג סרגל העריכה מעל לתיבת הטקסט.
- הצג תצוגה מקדימה בעריכה ראשונה: מציג את התצוגה המקדימה אחרי לחיצה על הקישור "עריכה", ולא אחרי הלחיצה על "תצוגה מקדימה".
- הצג תצוגה מקדימה לפני תיבת העריכה (או: אחריה): אם תסמנו אפשרות זו, התצוגה המקדימה תופיע מתחת לתיבת העריכה ברגע שתלחצו על "תצוגה מקדימה".
- עקוב אחרי מאמרים שערכתי או יצרתי: סימון תיבה זו יוסיף לרשימת המעקב שלכם כל מאמר שתבצעו בו עריכה.
- הגדר כל פעולה כמשנית אם לא צויין אחרת: בחירת אפשרות זו תסמן באופן אוטומטי כל עריכה שתבצעו בסימון "זהו שינוי משני".
אזור זמן[עריכה]
- הפרש: מספר השעות שיש להוסיף או להחסיר מ־UTC על מנת שהשעה תהייה זהה לזו שבאזור הזמן שלכם. יש לשים לב לכך שהשעה המתקבלת תשפיע על השעה המופיעה בדפי המערכת (דף השינויים האחרונים, דפי גרסאות, יומני מחיקות, העלאות, חסימות וכדומה) אך לא על השעה המופיעה בחתימה. הסיבה לכך היא שבדפי שיחה השעה נכתבת לתוך הדף כמו כל יתר הטקסט.
- בישראל יש לכוון את הפרש השעות ל־03:00 בימי שעון קיץ. בכל יתר השנה יש לכוון את ההפרש ל־02:00.
שינויים אחרונים ותצוגת קצרמרים[עריכה]
- מס' שינויים שיוצגו בדף שינויים אחרונים: יש באפשרותכם לקבוע את מספר השינויים שיוצגו בכל טעינה של דף השינויים האחרונים או רשימת המעקב. בדפים הנ"ל ניתן למצוא קישורים לשינוי מספר השינויים המוצגים באופן נקודתי.
- הסתר שינויים משניים ברשימת השינויים האחרונים: משתמשים רשומים יכולים לסמן את שינוייהם כ"משניים". ניתן להסירם מדף השינויים האחרונים ומרשימת השינויים האחרונים המשופרת, אך לא מרשימת המעקב.
- רשימת שינויים אחרונים משופרת (לא מתאים לכל דפדפן): רשימת השינויים האחרונים מצומצמת – מאגדת שינויים לערכים זהים תחת שורה אחת, ומאפשרת לצפות בכל שינוי בנפרד באמצעות לחיצה על קישור נוסף. לשם כך, הדף עושה שימוש ב־JavaScript, ולפיכך לא יוצג כראוי בדפדפנים ישנים.
- סף לתצוגת קצרמרים: קישורים לדפים מתחת לגודל שתקבעו באפשרות זו יסומנו בצבע שונה מיתר הקישורים.
- הגבל תמונות בדפי תיאור תמונה ל-: [הסיבה למיקום הסעיף בקטגוריה זו אינה ברורה] – משתמשים בעלי חיבור אינטרנט איטי יכולים להגביל את גודל התמונה המופיעה בדפי תיאור התמונה. במידה ותמונה עברה את הסף והוקטנה, יופיע קישור לתמונה המלאה.
הגדרות לתוצאות החיפוש[עריכה]
- מספר תוצאות בעמוד
- שורות לכל תוצאה: החיפוש בדפים יבוצע רק עד לשורה שתוזן כאן. ירידת שורה שאינה מוצגת בטקסט ושורות ריקות נספרות כשורות לכל דבר. בכל מה שנוגע ליתרונות הרעיון הנ"ל, רב הנסתר על הגלוי, ועל כן מומלץ לקבוע את הערך המספרי ל־5,000, כדי לכסות גם מאמרים ארוכים.
- מספר תווי קונטקסט בשורה: מספר התווים מתוך המאמר שיוצגו עבור כל תוצאה.
- כברירת מחדל, חפש במרחבי השם אלו: מרחבי השם בהם יבוצע החיפוש.
שונות[עריכה]
- הצג טיפ כאשר מצביעים על קישור: אפשרות זו קובעת האם יתווסף פרמטר
title
לקישור. הטקסט שיופיע במעבר העכבר תמיד יהיה שמו של הדף אליו נוצר הקישור. לדוגמה, בקישור [[ישראל|ישראלי]], הטקסט שיוצג במעבר העכבר יהיה "ישראל" ולא "ישראלי". - סף לעיצוב קישורים לקצרמרים: יש באפשרות המשתמש להציג את הרוב המוחלט של הקישורים הפנימיים לדפי הפירושונים ואת הערכים האולטרא-קצרמרים בצבע שונה על מנת להקל על זיהוים.
- סמן קישורים בקו תחתי: על פי ברירת המחדל, כל הקישורים מוצגים עם קו תחתי, אך על ידי הסרת הסימון מתיבה זו תוכלו לבטל זאת.
- סמן קישורים לדפים שלא נכתבו באדום (או: סימן שאלה): בברירת המחדל, קישורים לערכים שטרם קיימים מופיעים בצבע אדום. על ידי סימון תיבה זו, ניתן לבטל את הצבע האדום, ולהחליפו בסימן שאלה המופיע לצד המילה המקושרת.
- ישר פסקאות: ישר את הפסקאות כך שכל השורות תהיינה שוות באורכן.
- מספר ראשי-פרקים אוטומטית: מוסיף לצד כל כותרת את מספרה, בדומה למספרים המופיעים בתוכן העניינים.
- ערוך דפים בלחיצה כפולה (JavaScript): מאפשר עריכה על ידי לחיצה כפולה באמצעות העכבר על הדף. לא יתפקד כראוי בדפדפנים ישנים או כאלו שאינם תומכים ב־JavaScript.
- הפעל עריכת פסקאות באמצעות קישורים מהצורה [עריכה]: יוצר קישורים לעריכת פסקאות בודדות המופיעים לצד הכותרות.
- הפעל עריכת פסקאות על ידי לחיצה ימנית על כותרות הפסקאות (JavaScript): יש לשים לב לכך שכאשר אפשרות זו מופעלת, אין אפשרות לפתוח קישורים המופיעים כחלק מכותרת בחלון חדש, וכל תפריטי הקישורים הנגישים באמצעות לחיצה ימנית בעכבר אינם פועלים. יתפקד רק בדפדפנים התומכים ב־JavaScript.
- הצג תוכן עניינים (עבור ערכים עם יותר מ-3 כותרות)
- נטרל משיכת דפים מזיכרון המטמון שבשרת: עשוי לסייע במידה ואתם נתקלים בדפים בלתי מעודכנים, אך גם להעלות את הדפים באיטיות.