פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות א ב

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות א ב בין המידות הקיצוניות יש טווח רחב של מידות, וגם בינהם יש הבדל.(אם נצייר סקלה אז בכל קצה יהיה אופן קיצוני של המידה למשל בגאווה יהיה קצה אחד של אדם גאוותן מאוד, קצה שני של אדם שפל רוח ובאמצע יהיה אדם עניו. ובין הנקודות האלו יהיה עוד הרבה נקודות כל אחת נוטה לכיוון אחר בסקלה, וכל אחת שונה מחברתה).יש מידות שיש לאדם נטיה אליהם מאז שנולד (בריאתו) ועברו אליו בתורשה מאבותיו(טבע גופו) (גם אותם הוא יכול לשנות עם עבודה), ויש מידות שהטבע של האדם גורם לזה שגם אם הוא לא נולד איתם, יותר קל לו לרכוש אותם ולנהוג על פיהם. ויש מידות שלא קשורות לטבעו של האדם אלא הוא למד מסביבתו להתנהג בהם, או שמעצמו החליט להתנהג במידות אלו כיוון שחושב שכך ראוי לנהוג, או ששמע מאחרים שטוב לו ללכת באותה המידה ובאמת נהג במידה הזו עד שנקבעה בו.